Εκτύπωση

11o ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ»

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συντροφεύουν την Κυκλαδική Οινογαστρονομία και Παράδοση!

 

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου συντροφεύουν φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»  όπου πρωτοστατούν η Κυκλαδική γαστρονομία, οι οινογευσίες και τα απλόχερα κεράσματα!
Το 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (7 έως και 9 Σεπτεμβρίου) στον Αρτεμώνα της Σίφνου, συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου. Φέρει στο «βιογραφικό» του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο «European Gastronomic Festival 2016» και ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο στα Best City Awards 2016.
Και μπορεί οι εποχές να άλλαξαν, οι αυθεντικές γεύσεις όμως παραμένουν. Οι συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ που καθόρισαν τις γευστικές προτιμήσεις των νέων Ελλήνων και αποτελούν «ευαγγέλιο» κουζίνας για περισσότερες από δέκα γενιές νοικοκυρών, δεν έχουν άλλο μυστικό από τα αγνά υλικά της μάνας-γης! Και αυτά τα υλικά είναι που αναδεικνύουν τη νησιωτική γαστρονομική ταυτότητα.
Η ευλογημένη γη της Σάμου, γενεσιουργός αιτία της εξαιρετικής ποικιλίας του «άσπρου μοσχάτου» , του σταφυλιού που -με τον ακάματο μόχθο των αμπελοκαλλιεργητών- δίνει τα εκλεκτά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Η ιδιαίτερη, φρουτώδης γεύση τους και τα ξεχωριστά αρώματα που αναδύουν, συντροφεύουν φέτος το μεγάλο «τραπέζι νησιωτικής κουζίνας» που έχει στηθεί στη Σίφνο.

Στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται τοπικά προϊόντα και αυθεντικά παραδοσιακά κεράσματα από τα νησιά του Αιγαίου.  Μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, μικροί και μεγάλοι  έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής και να γευτούν αυθεντικές συνταγές.
Το φεστιβάλ στηρίζεται από συλλόγους και φορείς πολιτισμού, αντιπροσωπείες των νησιωτικών κοινωνιών, εθελοντές, ερασιτέχνες μαγείρους, τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και απλόχερα κεράσματα. Και αυτό, συμβάλλει στην ιδιαιτερότητα αλλά και την επιτυχία της όλης  διοργάνωσης.
*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.