Εστιατόρια Ελλάδα

MOUSSE ΚΑΣΤΑΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 μερίδες

  • 1 κιλό πουρέ κάστανο
  • 100 κ. ε μαύρο ρούμι
  • λίγη βανίλια
  • 200 κ.ε γάλα
  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κιλό σαντιγί χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. διάφορα φρούτα
  • 150 γρ. σάλτσα μάνγκo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Αραιώνουμε τον πουρέ κάστανο στο μίξερ ρίχνοντας το ρούμι, τη βανίλια και το γάλα αφού το έχουμε ζεστάνει
  • Κατόπιν προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει στο νερό και στο τελος τη σαντιγύ
  • Φορμάρουμε το mousse κάστανο σε μικρή φόρμα, το τοποθετούμε στο πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα μάνγκο.
  • Γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας

ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
προτείνεται ένα γλυκό κρασί Ο.Π.Ε. Σάμος, από την ποικιλία Μοσχάτο, παλαιωμένο, με αρώματα κακάο και αποξηραμένων φρούτων, που ταιριάζουν με το κάστανο και τη σάλτσα μάνγκο αντίστοιχα.