Εκτύπωση

ecstaSEA @ VAROULKO

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Είδαμε Γευτήκαμε

Σε μια ταινία με τίτλο "Ecstasea γεύσης" βρεθήκαμε πρωταγωνιστές και παίξαμε με πιάτα που πάντρευαν τις γαστρονομικές κουλτούρες της Ασίας της Ευρώπης και της Ελλάδας

Οι βραβευμένοι chef Naruse Fumiaki (Rakkan ) και Λευτέρης Λαζάρου ένωσαν  τη δημιουργικότητα με την παράδοση σε ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο  menu το οποίο και το παρουσιάζουμε

  • Rakkan Fresh Seafood  Salad: Πράσινη σαλάτα με φύκια, καλαμάρι, σολομό και λαυράκι μια καλή εισαγωγή με ένα ευπαρουσίαστο πιάτο.

  • King Crab Tartar: Βασιλικό καβούρι με tobico, truffle yuzu sauce, αβοκάντο, μάνγκο και κανταΐφι. Το μάνγκο με τις νότες εσπεριδοειδών του yuzu αρωμάτιζαν τη λευκή  βασιλική  σάρκα του καβουριού δίνοντας ένταση και γαστρονομικό ενδιαφέρον στο πιάτο.

  • Μαύρος Μπακαλιάρος με πουρέ πατάτας, Flakes αγγινάρας, Μωβ πατάτας και σάλτσα Σαμπάνιας με μίσο.

  • Namelaka: Τραγανή γκοφρέτα πραλίνας με crème σοκολάτας γάλακτος με ζελέ από passion fruit και πέρλες από σοκολάτα. Ένας πολύ νόστιμος και αμαρτωλός πειρασμός.

 

 

Απο το Βαρούλκο απολαύσαμε:

  • Καρπάτσιο λαυράκι μαριναρισμένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανάλαφρη σάρκα απο λαυράκι μαριναρισμένη σε λάδι, λεμόνι και φύκια. Μια ecstasea στον ουρανίσκο.

  • Ψητή σουπιά με λάδι κυμίνου

  • Χριστόψαρο με τσορίθο και ταμπουλέ κουνουπιδιού. Ένα πιάτο με χρώματα, αρώματα και ένταση στη γεύση. Το τσορίθο σε ένα διαφορετικό ρόλο από αυτό που έχουμε δοκιμάσει, αγκάλιαζε τρυφερά το χριστόψαρο και του έδινε χάρη, χωρίς να καπελώνει την ανάλαφρη γεύση της πρώτης ύλης του ψαριού.

  • Κύβο λεμονιού με σορπέ lychee και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
  • Τι να πούμε για αυτό το επιδόρπιο...ότι ζητήσαμε ο κάθε ένας και απο ένα νομίζω τα περιγράφει όλα.

Το μενού γεύσης θα βρίσκεται διαθέσιμο στα εστιατόρια Rakkan και Varoulko τις 4 Πέμπτες του Μαίου 07.14.21 & 28 με 58€ το άτομο.

 

Rakkan::Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, Τηλέφωνο: 21 0808 7941

Βαρούλκο:: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, τηλέφωνο: 210 5228400