Εκτύπωση

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Είδαμε Γευτήκαμε

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΟ VEIN CHEESE & WINE BAR στα πλαίσια του food prosject κουζίνες του κόσμου...

...με ένα welcome ζυμωτού χειροποίητου μαύρου ψωμιού απο ένα μίγμα χαρουπάλευρου και ολικής άλεσης άλευρου λίγο λάδι και λίγο χοντρό αλάτι ξεκίνησε ευχάριστα το δείπνο μας στο Vein.

Το πρώτο πιάτο της γευστικής δοκιμής Τερίνα Κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια και σάλτσα remoulade νεροκάρδαμο ήταν ένα πολύ καλοφτιαγμένο πιάτο με απαλή υφή όπως ταιριάζει σε μια τερίνα και εύγεστο αφήνοντας νότες lemon grass στον ουρανίσκο μας. Ταίριαξε απόλυτα με το λευκό Gewurztraminer "Comtes d' Eguisheim" 2013 από το domaine Leon Beyer της Αλσατίας.

 

Η Ποπιέτα γλώσσας με λεμονάτη κρέμα αυγού που ακολούθησε είχε ένα ελαφρύ άρωμα λουίζας πάνω σε κρύα σούπα απο ξερά μπιζέλια που είχε κρεμώδη υφή, νόστιμη και απαλή στη γεύση. Συνοδεύτηκε με το εξαίρετο λευκό κρασί Gruner Veltiner Loiserberg 2011 απο την Αυστρία που η μύτη του αρχικά είχε τα αρώματα του παλαιωμένου τυριού καθώς εξελισσόταν μέσα στο ποτήρι.

Pork Belly σιγοψημένη πανσέτα στο φούρνο για 5 ώρες με καραμελωμένα μήλα και πουρέ απο κουνουπίδι, το πιάτο που μας ενθουσίασε περισσότερο. Ήταν πραγματικά ένα καλοφτιαγμένο πιάτο με απίστευτη νοστιμάδα. Η πανσέτα συνοδεύτηκε απο την μαύρη μπύρα Gouden Carolus Classic απο το Βέλγιο που ταίριαζε αρμονικά με το πιάτο. Εδώ θα πω ότι έχοντας ακόμα το ποτήρι με το Gruner μπήκα στον πειρασμό να το δοκιμάσω με ένα κομματάκι πανσέτα και μήλου. Εμένα πραγματικά αυτός ο  συνδιασμό  με απογείωσε.

Το γλυκάκι μια πουτίγκα ρυζιού με σάλτσα από φρούτα του δάσους δεν είχε και πολλά να ζηλέψει απο το δικό μας  ρυζόγαλο  σε μια πιο συμπαγή μορφή. Ολοκληρώσαμε με το δανέζικο λικέρ κερασιού Heering και φύγαμε με την σκέψη ότι θα ξανάρθουμε για να γνωρίσουμε παραδοσιακά πιάτα και από άλλες χώρες το κόσμου εδώ στο Vein.