Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK 2018: TA ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΟΗΤΕΙΑ

20-05-2018

DRINK PINK 2018: TA ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΟΗΤΕΙΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, 12:00-20:00, στο ξενοδοχείο Hilton.

Περισσότερα
SEMELI ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

09-05-2018

SEMELI ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

To SEMELI AETHERIA ROSE 2017 & το SEMELI GEWÜRZTRAMINER 2017, έρχονται να «συνοδεύσουν» το καλοκαίρι...

Περισσότερα
PIZZA LOVERS? BOOK YOUR TABLE

07-05-2018

PIZZA LOVERS? BOOK YOUR TABLE

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και ΜΟΝΟ με 19,50€ τα 2 ΑΤΟΜΑ στο My1Cuisine

Περισσότερα
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ | ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

01-05-2018

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ | ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

26.05&27.05 | ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ με κρασιά συνοδευόμενα από τοπικά τυριά και εδέσματα, υπό τους ήχους...

Περισσότερα
Hμιτελικοί του World Class Bartender of the Year 2018

29-04-2018

Hμιτελικοί του World Class Bartender of the Year 2018

12 φιναλίστ του ελληνικού τελικού

Περισσότερα
ATHENA OLIVE OIL ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

28-04-2018

ATHENA OLIVE OIL ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

Απονομή βραβείων και γευσιγνωσία των βραβευμένων ελαιολάδων του Athena

Περισσότερα

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

 

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΠροτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες σε Εστιατόρια, wine restaurants και all day πολυχώρους. Βρείτε τα πάντα για τα μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες, τις μουσικές σκηνές, στην Ελλάδα και τα εστιατόρια στην Αθήνα στον οδηγό All-Restaurants!!!

Aegean Breeze: Το «διαμάντι» του ΕΟΣ Σάμου

Aegean Breeze Samos Wine

Το «τραγανό» Μοσχάτο που σίγουρα θα σας μαγέψει.

 

Έπειτα από μία μακρά περίοδο εορτών, πλούσια σε γαστρονομικούς και οινικούς πειρασμούς, επιζητάμε κάτι δροσερό και φρέσκο για να συνοδεύσει τις μέρες και τις νύχτες μας. Αυτό είναι το εξαιρετικό, ξηρό Aegean Breeze - Αγέρι του Αιγαίου του ΕΟΣ Σάμου, που σίγουρα θα σας εκπλήξει.

Το Aegean Breeze - Αγέρι του Αιγαίου αποτελεί ένα φρέσκο κρασί με έντονη προσωπικότητα και  φρουτώδη χαρακτήρα. Ελαφριά αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών ισορροπούν ιδανικά με το μοναδικό στον κόσμο Σαμιώτικο μικρόρωγο μοσχάτο, συνθέτοντας αυτό το εξαιρετικό ξηρό, «τραγανό» κρασί.

Αυτό το "διαμάντι" του νησιού με το διαυγές, κιτρινοπράσινο χρώμα του και τις λαμπερές πρασινωπές ανταύγειες εκπλήσσει με τη μεταλλικότητα και τη δροσιά του. Η ζωντανή οξύτητά του, το καθιστά εξαιρετικό σύντροφο  για θαλασσινούς μεζέδες, ενώ ταυτόχρονα παντρεύεται ιδανικά με τη λιπαρότητα μεγάλων ψαριών. Το πλούσιο σε γεύση και αρώματα Aegean Breeze - Αγέρι του Αιγαίου, σερβίρεται ιδανικά στους 8 – 10 °C.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσδίδει του terroir της Σάμου και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αέρηδες σε συνδυασμό με την εξαιρετική φροντίδα των αμπελιών που καλλιεργούνται στις βουνοπλαγιές του νησιού, δημιουργούν αυτή τη μοναδική στον κόσμο ποικιλία του Λευκού Μικρόρωγου Μοσχάτου.


www.samoswine.gr

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:
Ο συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται σχεδόν το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 22 χώρες.
Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.