Εκτύπωση

Αγαπημένο βραβευμένο εστιατόριο του μήνα ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Διαγωνισμοί

Αγαπημένο εστιατόριο του μήνα ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Στις κουζίνες και στη σάλα του εστιατορίου θεραπεύεται η νέα ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαίρετες πρώτες ύλες και εκτελεσμένη με ακρίβεια και σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Η ταβέρνα του "Βασίλαινα" ξεκίνησε από μικρό μπακάλικο με δύο τρία τραπεζάκια το 1920 και αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες σημείο αναφοράς της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, των αγνών υλικών και της φιλοξενίας.

Σ' ενα ριζικά ανανεωμένο χώρο, ξαναζωντανεύει στοιχεία της ιστορίας του, για να στολίσει με αυτό τη σύγχρονη, λιτή, αισθητική του. Μια νότα παραδοσιακού μπακάλικου, ράφια με κονσέρβες και μπουκάλια με το μεγαρίτικο κρασί του παππού, ο μαρμάρινος ποτηριώνας στη σάλα φαγητού, το κελάρι με τα παλιά ξύλινα βαρέλια... Δίπλα σε αυτά, το σύγχρονο wine bar και η εμπλουτισμένη κάβα κρασιών ανανεώνουν την παρουσία του για να ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Στις κουζίνες και στη σάλα του εστιατορίου θεραπεύεται η νέα ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαίρετες πρώτες ύλες και εκτελεσμένη με ακρίβεια και σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

Ο "Βασίλαινας", όντας το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα, ήδη από το 1928, σας προτείνει επίσης ένα menu 10 πιάτων το οποίο ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει και να συνοδεύει ιδανικά τη γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριό μας, καλύπτοντας όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών από τον Ελληνικό και τον Παγκόσμιο αμπελώνα, ενώ ανανεώνεται σχεδόν κάθε μήνα.

Εχει αποσπάσει βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το 2013 και το 2012

Έναρξη διαγωνισμού: 28-02-2014 12:00

  • Λήξη διαγωνισμού: 28-03-2014 13.00
  • Ημ/νία Ανάδειξης Νικητών: 28-03-2014 14:00

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό και κερδίστε ένα δείπνο νέας ελληνικής κουζίνας στο ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ//σεφ Ρενάτο Μεκόλι.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό για το Βασίλαινας