Εκτύπωση

SAMOS ANTHEMIS 2010 ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Χρυσό, στον διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2016!

 

Με χρυσή διάκριση βραβεύτηκε το Samos Anthemis 2010, το γλυκό κρασί της Σάμου, στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2016. Η διάκριση του Samos Anthemis 2010, ενισχύει την διεθνώς υψηλή  εικόνα των κρασιών της ΕΟΣ Σάμου και δίνει ακόμα έναν λόγο υπερηφάνειας στην ποιότητα της παραγωγής του νησιού.

Το Samos Anthemis, είναι ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικά και με γεμάτη γεύση, πρόκειται για ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιδόρπιων οίνων, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.
Η διάκρισή του στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, επιβεβαιώνει την αξία της διάκρισης του 2015 στον ίδιο διαγωνισμό, όπου είχε πάρει το Ασημένιο μετάλλιο για την εσοδεία του 2009.
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles, μετράει φέτος 22 χρόνια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δυσκολότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Το επιτελείο των κριτών που αξιολογεί τα κρασιά, αποτελείται από διακεκριμένους  ανθρώπους του οινικού κόσμου, αναγνωρισμένους για την κριτική τους ικανότητα. Οινολόγοι, δημοσιογράφοι , οινικοί συγγραφείς –ειδικοί και κριτικοί οίνου, ερευνητές και εκπρόσωποι οργανώσεων του κλάδου συναποφασίζουν με άξονα την αξιολόγηση και διάκριση των ποιοτικότερων κρασιών παγκοσμίως.