AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο
Νέο όραμα, νέες προκλητικές γευστικές εμπειρίες από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Σκάρλα που μετά το επιτυχημένο εστιατόριο Alpino Cucina Italiana, ανοίγει το Amaya που υπόσχεται να γίνει ο καινούριος γαστρονομικός σταθμός στο Μικρολίμανο.
Οι γευστικές προτάσεις της κουζίνας του εστιατορίου Amaya έχουν την πινελιά του σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου (head chef Vezene, head chef City bistro, head chef Grand Resort Lagonissi), που εστιάζει σε δημιουργικά πιάτα με φρέσκιες εποχικές πρώτες ύλες από τη γη και τη θάλασσα, εμπνευσμένα από την Itameshi cuisine στην οποία ουσιαστικά παντρεύονται τα γνωστά al dente στοιχεία της Φινετσάτης Ιταλικής κουζίνας με φύκια, σάλτσα σόγιας, μανιτάρια και κάθου είδους ψάρι για να δώσουν αυτό το ιδιαίτερο Γιαπωνέζικο umami.
Μια πρώτη εικόνα για το τι μαγειρεύεται στην κουζίνα για να πάρετε μια γεύση είναι τα παρακάτω :
Bar Bites
-Flatbread Nduja
Mozzarella, μανιτάρια, τοματίνια confit, λάδι βασιλικού και το
-Black flatbread
Sashimi τόνου, ζύμη με μελάνι σουπιάς, mozzarella di Bufala, κρέμα τυριού, φρέσκια τομάτα, soya και wasabi
Dinner Menu
-Iberico
Tagliata μαύρου χοίρου, chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi
-Σφυρίδα
Risotto πατάτας, bonito, pink grapefruit, αγιολί λουίζας
Desserts
-Namelaka
Καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, tonka, gianduja, φεγεντίνη, παγωτό πικραμύγδαλο
-Tiramisu
Crumble σοκολάτας, κρέμα Kahlua, παγωτό espresso
Η λίστα κρασιών διαθέτει ετικέτες από τις περισσότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας καθώς και εξαιρετικές επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα. Τον κατάλογο των cocktails επιμελείται o Τεό Σπυρόπουλος. Ο βραβευμένος mixologist, χρησιμοποιεί υλικά από τον κουζίνα του εστιατορίου για τη δημιουργία των ξεχωριστών cocktails που εναρμονίζονται με τις itameshi γεύσεις των πιάτων.
...περισσότερα στη στήλη είδαμε και γευτήκαμε μετά την επίσκεψή μας στο χώρο.
Openning: 26/11/2021
Ακτή Δηλαβέρη 1 Πειραιάς
21 0410 0127