ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

  Είστε λάτρης του φιλέτου μόσχου; Ο  Chef Δημήτρης Τζιοβάρας καθηγητής στη σχολή  La Chef Levi,   μας ετοιμάζει μία εύκολη συνταγή σε συνδυασμό με μία σάλτσα σε νότες άγριων μανιταριών θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας. Ενα πεντανόστιμο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις παρέα με ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί. 
Μάθετε περισσότερα για τον Chef Δημήτρη Τζιοβάρα μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στο all-restaurants.gr.

Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε Facebook & Instagram.


ΥΛΙΚΑ

1 Μερίδα | Βαθμός δυσκολίας 3/5 | Χρόνος παρασκευής 40λεπτά

Για το φιλέτο μόσχου

  • 250 γρ. φιλέτο μόσχου
  • 20 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • ½ τεμ. κρεμμύδι εσαλότ
  • 100 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • Ζωμό μόσχου
  • 10 γρ. βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το φιλετο μοσχου

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο κλαριφιέ

Αφού έχουμε αλατοπιπερώσει το φιλέτο, το ψήνουμε στο τηγάνι στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία για να θωρακιστεί και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα
Στη συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία το αρωζάρουμε. Με ένα κουτάλι δηλαδή, ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στο κρέας έτσι ώστε να το φέρουμε στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας κρούστα και δίνοντας στο κρέας την υπέροχη γεύση του βουτύρου
Παράλληλα ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο και το κλαδάκι από το δεντρολίβανο και το θυμάρι
Αφού φτάσει στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι εσαλότ
Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε το φιλέτο μόσχου, αφού αφαιρέσουμε τη λιπαρή ουσία που έχει, σοτάρουμε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι εσαλότ

Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε λίγο ζωμό μόσχου τόσο ώστε να καλύψουμε τα μανιτάρια μαςΤο αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά
Όταν αρχίσουν να μειώνονται τα υγρά και αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε βούτυρο για να γυαλίσει η σάλτσα μας.


Διαδικασία για το στήσιμο

Τοποθετούμε όμορφα στο πιάτο τη σάλτσα
Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το φιλέτο μας
Τοποθετούμε λίγη σάλτσα πάνω στο κρέας
Μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο τοποθετώντας ένα κρεμμύδι εσαλότ