ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

από την Γεωργία Μπαμπαράκου- All-Rstaurants.gr

Μήνυμα

Αυτή η κιμαδόπιτα στη φόρμα του κέικ βγήκε εντελώς τυχαία, μιας που όλα τα υπόλοιπα ταψιά ήταν στο φούρνο με διάφορα άλλα εδέσματα. Πήρα λοιπόν τη φόρμα του κέικ και αυτοσχεδίασα
Βγήκε πεντανόστιμη και πολύ εμφανίσιμη

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για τη Γέμιση:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα .
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το  αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε . Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δύσομο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Οταν το μείγμα του κιμά κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί  και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Στη φόρμα του κέικ αλείφουμε με βούτηρο τη βάση, τη μέση  και τα πλαινά. Τοποθετούμε σε λωρίδες τα φύλλα να καλλυφθεί η βάση και τα πλαινά τοιχώματα μέχρι επάνω.  Ρίχνουμε τον κιμά. Από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης  σε λωρίδες και κλείνουμε ενώνοντας με τα πλαινά φύλλα. Προσέχουμε να μην βγαίνει ο κιμάς  έξω από τη ζύμη.
Με πινελάκι λαδώνουμε από πάνω το φύλλο μας  και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μερικούς κόκκους γλυκάνισο.Αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου στο φούρνο. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να την γυρίσουμε σε πιατέλα εύκολα χωρίς να σπάσει.

ΥΛΙΚΑ

 Για τη Ζύμη :
  • 2 φύλλα κουρού για πίτα.
  • 2κ.σ βούτηρο φρέσκο

Για τη Γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο αγιωργήτικο
  • 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 250γρ. Kerrygold

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! Semeli Grand ReserveΣε αυτή τη μυρωδάτη κιμαδόπιτα με τα έντονα μπαχάρια και το αγιωργήτικο που έχει στα υλικά της θα επιλέξουμε το ερυθρό Semeli Nemea Reserve . Μεστό σε αρώματα από πλούσια μπαχαρικά, πολύπλοκες συνθέσεις φρούτων και ισορροπημένη δρυ, Θα σταθεί επάξια με την Έντονη μύτη του και τη μακρά επίγευση του σε αυτή την τόσο απολαυστική κιμαδόπιτα