ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

  Το γνωστό σε όλους ριζότο είναι ένα εμβληματικό πιάτο της πλούσιας ιταλικής κουζίνας. Είναι κρεμώδες, αρωματικό και με βάθος στη γεύση.

Με περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας, το συναντάμε πλέον στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου με χιλιάδες παραλλαγές σε υλικά, χρώματα και γεύσεις. Ριζότο αλά μιλανέζε, ριζότο με γαρίδες ή κοτόπουλο, ριζότο παντζαριού με εντυπωσιακό χρώμα και η λίστα δεν σταματά!

Ακολούθησε την συνταγή ριζότο μανιταριών και θα μπορείς και εσύ να το κάνεις βήμα-βήμα! Δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα υλικά της συνταγής, μπορείς να το τροποποιήσεις εύκολα με βάση τις αγαπημένες σου γεύσεις.
Μάθετε περισσότερα για τον Αγάπιο Παμπουκίδη στην ενότητα Top Chefs στο all-restaurants.gr.

Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε Facebook & Instagram.

ΥΛΙΚΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ 2 | ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 3 /5 |  ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 60 λεπτά

Για το ριζότο

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι μέτριο
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο (Αρμπόριο, Καρνερόλι, Βιολόνε – Νάνο)
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. παρμεζάνα reggiano τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 τεμ. άσπρη τρούφα μικρή
  • 1 τεμ. φρέσκο πορτσίνι μεγάλο
  • Άγρια σπαράγγια
  • 100 γρ. μανιτάρι κοτόπουλο του δάσους (Laetiporus Sulphureus)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το ΡΙΖΟΤΟ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα άγρια μανιτάρια.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι έως ότου γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γυαλίσει και να πάρει πολύ καλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε και όταν στεγνώσει το ρύζι ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο – λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν βράσει το ρύζι μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα άγρια σπαράγγια και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε στο τέλος την παρμεζάνα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Διαδικασία για το στήσιμο

Τοποθετούμε το ριζότο όμορφα στο πιάτο και στολίζουμε με flakes παρμεζάνας και τρούφας. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε αποξηραμένα βρώσιμα άνθη και φύλλα χρυσού.

Η επιλογή των πρώτων υλών αποτελεί κλειδί για την ιταλική αλλά και για κάθε κουζίνα. Για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε φρέσκα μανιτάρια και μοσχομυριστή τρούφα από τους ειδικούς της Fungihellas.