Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρέτα της Τουρκίας από μητέρα Συριακής καταγωγής και πατέρα Κωνσταντινοπολίτη. Έζησα   στα Άδανα και στην Πόλη μέχρι την εφηβεία μου και μετά  εγκαταστάθηκα στην Αθήνα. Μια από τις αγαπημένες μου επιτυχημένες συνταγές που λατρεύουν οι πελάτες στο εστιατόριο μας είναι το χούμους. Αυτή τη συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας.
Καλή επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ για 3-4 μερίδες:

  • 250 γρ αποφλοιωμενα ρεβύθια
  • 1 μικρό βαζακι ταχίνι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 2 ζουμερα λεμόνια
  • Αλάτι, κύμινο, πάπρικα, ελαιόλαδο
  • Σπόρους από κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς, την επομένη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τμηματικά τα περνάμε στο μπλέντερ με μία σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι χυμό και οι 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι. Εάν η υφή του είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας για να γίνει βελούδινη.
3. Όταν είναι να σερβίρουμε το διακοσμούμε με την πάπρικα το κύμινο  και το κουκουνάρι