Εκτύπωση

PASTRY CHEF ΝΤΑΡΙΑ ΠΕΡΕΒΕΡΖΕΒΑ

PASTRY CHEF ΝΤΑΡΙΑ ΠΕΡΕΒΕΡΖΕΒΑ

PASTRY CHEF ΝΤΑΡΙΑ ΠΕΡΕΒΕΡΖΕΒΑ | Καθηγήτρια στη σχολή La Chef Levi.

Ντάρια Περεβέρζεβα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ALL-RESTAURANTS.GR

… Η Pastry Chef Ντάρια Περεβέρζεβα έχει καταγωγή από την Ρωσία και την Ελλάδα, σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία στη La Chef Levi, παρακολούθησε μαθήματα στην αντίστοιχη Σχολή στο εξωτερικό και μετέπειτα παρέδωσε σειρά μαθημάτων γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνείς Instructors. Σήμερα, παραδίδει μαθήματα στη Σχολή από την οποία ξεκίνησε δηλώνοντας πως νιώθει σαν να γύρισε σπίτι της.

Σήμερα γνωρίζουμε την PASTRY CHEF ΝΤΑΡΙΑ ΠΕΡΕΒΕΡΖΕΒΑ

Πως αυτό το γλυκό μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής εισέβαλε μέσα σου;
Θυμάμαι τον εαυτό μου από δύο ετών να μαγειρεύει, να βοηθάω τη μητέρα μου η οποία ήταν πάντα εκεί και έφτιαχνε υπέροχα πράγματα. Ένα παιδικό σετ ζαχαροπλαστικής με μικρά φουέ και ξύλα κοπής είναι η πρώτη μου ανάμνηση από εξοπλισμό που έπιασα στα χέρια μου.
 
Θυμάσαι το πρώτο γλυκό που δημιούργησες και ποιο ήταν αυτό;
Όταν ήμουν πέντε χρονών, είχα πάρει ένα βιβλίο με συνταγές από το οποίο έφτιαχνε η μαμά μου ένα κέικ με βύσσινα και το άλλαξα τελείως γιατί δεν μου άρεσε αυτή η γεύση. Το αποτέλεσμα είχε βγει καλό, το βιβλίο υπάρχει στην οικογενειακή βιβλιοθήκη ακόμα και σήμερα με την συνταγή αυτή να μου θυμίζει τα πρώτα μου πειράματα.
 
Ποιο είναι το πιο απαιτητικό γλυκό που έχεις φτιάξει μέχρι σήμερα από πλευράς παρασκευής και τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε. Για έναν Ζαχαροπλάστη κάθε γλυκό είναι απαιτητικό όταν πρόκειται να προσφέρει χαρά σε αυτόν/αυτήν που θα το δοκιμάσει. Ακόμα και στις πιο απλές συνταγές, θέλεις πάντα το αποτέλεσμα να βγαίνει αψεγάδιαστο.
 
Ποιο είναι το πιο δημιουργικό γλυκό σου μέχρι σήμερα και ποιο το πιο νόστιμο.
Το πιο δημιουργικό γλυκό μου είναι το επόμενο! Το ποιο νόστιμο θα το κρίνουν όσοι έχουν δοκιμάσει δημιουργίες μου, όχι εγώ!
 
Από που μπορεί να παίρνει έμπνευση ένας ζαχαροπλάστης;
Από τα πάντα, από μια βόλτα στο δάσος, μια βόλτα στο πάρκο, από ένα άρωμα, όταν διαλέγεις πρώτες ύλες, από μια ανάμνηση. Η έμπνευση είναι παντού, εσύ απλά οφείλεις να την τιθασεύσεις μέσα από τεχνικές και γνώσεις έτσι ώστε να μετουσιωθεί σε κάτι βάσιμο και υλοποιήσιμο.
 
Η Ζαχαροπλαστική τέχνη έχει όρια;
Όχι όπως δεν έχει και η ζωή και η ευτυχία. Συνέχεια υπάρχει κάτι νέο που θα σε συναρπάσει ή κάτι παλιό το οποίο θα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.
 
Τι είναι αυτό που θαυμάζεις στην Ζαχαροπλαστική τέχνη;
Κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση όπως είπα και προηγουμένως. Κάθε μέρα ανακαλύπτεις πόσα πράγματα ακόμη μπορείς να μάθεις. Είναι μια πολύπλευρη δουλειά, ένας πολυδιάστατος τρόπος έκφρασης. Η Ζαχαροπλαστική είναι πολλά επαγγέλματα μαζί και δεν μπορείς παρά να τη θαυμάζεις για όλα αυτά που συνεχίζει να σου μαθαίνει καθημερινά.
 
Πειραματίζεσαι με νέα υλικά; Έχεις φτιάξει κάτι με υλικό που δεν είναι ευρέως γνωστό και τι ήταν αυτό;
Οι πειραματισμοί είναι ασταμάτητοι, διαρκώς ανακαλύπτονται νέα υλικά αλλά και αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχουσες πρώτες ύλες. Η διαδικασία των πειραματισμών είναι αέναη, όσο για κάποιο υλικό που δεν είναι ευρέως γνωστό, θα μπορούσα να πω πολλά φρούτα, σοκολάτες, άλευρα. Κάποια όμως παραμένουν μυστικά!
 
Υπάρχει για σένα αγαπημένη πρώτη ύλη ή γευστικοί συνδυασμοί που χρησιμοποιείς τις περισσότερες φορές στα γλυκά σου;
Αδιαμφισβήτητα η σοκολάτα και τα εσπεριδοειδή. Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνέχεια νέους συνδυασμούς αμφισβητώντας τους προηγούμενους μένοντας πιστή και φειδωλή στην επιλογή των πρώτων υλών καθώς πολλές φορές υπάρχει μια προσπάθεια να βάλουμε τόσα πολλά μέσα σε μια συνταγή και στο τέλος το ένα επικαλύπτει το άλλο και εκεί χάνεται το νόημα μιας δημιουργίας.
 
Τι θα έκανες αν συνειδητοποιούσες ότι έχεις ξεχάσει ένα υλικό σε μια παρασκευή σου ενώ βρίσκεσαι στο χώρο ενός εστιατορίου;
Θα ζητούσα να ξαναγίνει από την αρχή. Ο πελάτης αξίζει το καλύτερο και τίποτε λιγότερο ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει τη δυσαρέσκεια του.
 
Ποιόν Pastry Chef θαυμάζεις και γιατί;
Τη Βιργινία Αναστασιάδου μου άνοιξε απλόχερα τον δρόμο για να μάθω και να αγαπήσω την Ζαχαροπλαστική. Τον Jordi Roca για την δημιουργικότητα, τη φαντασία και την απλότητα του.
 
Ποιο είναι το στίγμα που θα ήθελες να αφήσεις στην Ζαχαροπλαστική τέχνη; Τι θα ήθελες μετά από χρόνια να θυμούνται από εσένα;
Η Ζαχαροπλαστική είναι τρόπος ζωής και μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Θέλω όλοι να θυμούνται ότι αγαπώ αυτό που κάνω, αν καταφέρουν τα γλυκά μου να μείνουν στον ουρανίσκο όσων τα δοκιμάσουν θα είναι μεγάλη μου τιμή αλλά κυρίως θέλω να υπηρετώ με σεβασμό την Τέχνη μου και να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου να γινόμαστε όλοι καλύτεροι.