Εκτύπωση

AVENUE BISTRO εμπνευσμένα πιάτα με τη γοητεία της γαλλικής κουλτούρας

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Είδαμε Γευτήκαμε

Τα νέα πιάτα του Avenue είναι εμπνευσμένα και απλά με τη γοητεία της γαλλικής κουλτούρας

...της Γεωργίας Μπαμπαράκου

Καλεσμένη του διάσημου Γάλλου σεφ Michel Roux στο Avenue Bistro & Bar, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις νέες γευστικές προτάσεις που ετοίμασε για την βραδιά σε συνεργασία με τον έλληνα chef Ηλία Καριώτογλου που από το 2013 βρίσκεται επικεφαλής της ομάδας του εστιατορίου.

Μίξη υφών και γεύσεων γαλλικής κουλτούρας αγκαλιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης βάσει της εποχικότητας και της διαθεσιμότητας τους. Εξάλλου ο διάσημος chef σέβεται τις πρώτες ύλες της κάθε περιοχής και προσαρμόζει τις τεχνικές του στις συνήθειες του κάθε τόπου. Μαγειρεύει γιατί του αρέσει και προσπαθεί να το κάνει όσο γίνεται καλύτερα. Αυτό μεταδίδει και στους μαθητές του, σε εμάς και σε όποιον τον ρωτάει για την επιτυχία του. Τα νέα πιάτα του Avenue είναι εμπνευσμένα, απλά και οικονομικά με τη γοητεία της γαλλικής κουλτούρας.

Το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Michel Roux ξεκινάει...

georgia

O Michel Roux ο νονός της σύγχρονης κουζίνας των εστιατορίων του Ην. Βασιλείου χαμογελαστός, προσιτός και απλός με έντονη προσωπικότητα, σε προσκαλεί στην κουζίνα, να μπείς, να δείς, να μάθεις αλλά κυρίως να γευθείς.

Μια γευστική ξενάγηση σε ονειρικά πιάτα που θα προσπαθήσω να σας περιγράψω:

• Η Σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, λαχανικά, κρέμα και κρόκο Κοζάνης ήταν μια μελωδία γεύσης στο στόμα. Υποδειγματική βελούδινη υφή και ένταση με όλα τα στοιχεία των υλικών σε μια ισορροπία ακριβείας.

• Η Σαλάτα μαρουλιού με παντζάρι γεμιστό με ανθότυρο ήταν ένα  Υψηλής αισθητικής πιάτο με λεπτομέρεια στο συνδυασμό των πρώτων υλών. Το παντζάρι έχει περάσει από προετοιμασία 2 ωρών για να βγάλει όλα του τα αρώματα και ο συνδυαμός του με το ανθότυρο και την αμυγδαλόψιχα κάνει το τέλειο ταίριασμα.

• Το Φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, ήταν ένα φινετσάτο πιάτο με το πληθρωικό σε γεύση νιόκι να λιώνει απαλά στο στόμα σκέτη απόλαυση.


• Έκρηξη γεύσεων το μαστιχωτό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας. Θα έλεγε κανείς ότι είναι η gourmet εκδοχή ενός τυριού που απογειώθηκε γευστικά φλερτάροντας γλυκά με τη δεμένη μαρμελάδα ντομάτας.


• Οι Μπουκίτσες από φιλέτο σολομού, τρυφερές και αρωματισμένες με διάφορα βότανα, σχοινόπρασο και φρέσκο κρεμμυδάκι αγκάλιαζαν απαλά τον εξαίρετης υφής και γεύσης πουρέ κουνουπιδιού.


• Άρωμα και σώμα απογείωσαν την γευστική μας εμπειρία όταν δοκιμάσαμε το Λαβράκι ποσέ και μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «Hollandaise.

Στο Avenue Bistro & Bar θα απολαύσετε δημιουργικά πιάτα όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα βιώματα και την έμπνευση του Γάλλου Chef, την άριστη εκτέλεση των συνταγών του Ηλία Καριώτογλου και την εκλεκτή πρώτη ύλη. Την γευστική εμπειρία συμπληρώνουν οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιών που σερβίρονται και σε ποτήρι. Γεύση, περιβάλλον, απόλαυση, εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές αποτελούν τους λόγους που καθιερώνουν το Avenue Bistro & Bar ως μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση εξόδου.

Λίγα λόγια για τους Chef


Michel Roux

Michel Roux, Officer of the British Empire, γεννημένος στις 19 Απριλίου 1941, είναι Γάλλος σεφ και εστιάτορας που εργάζεται στη Βρετανία. Μαζί με τον αδελφό του, Albert, άνοιξαν το εστιατόριο Le Gavroche, που αργότερα έγινε το πρώτο εστιατόριο στην Βρετανία που βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin και το The Waterside Inn, το οποίο ήταν το πρώτο εστιατόριο εκτός Γαλλίας που κράτησε τρία αστέρια Michelin για μια περίοδο πάνω από 25 χρόνια. Ο Michel ακολούθησε τον αδελφό του στην Αγγλία προκειμένου να ανοίξουν το πρώτο εστιατόριο τους.

Μαζί έχουν χαρακτηριστεί ως οι «νονοί της σύγχρονης κουζίνας στα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου". Ίδρυσε τις υποτροφίες Roux μαζί με τον Albert, το 1984 και έχει εργαστεί ως σύμβουλος για την αεροπορική εταιρία British Airways και την εταιρία κρουαζιερόπλοιων, Celebrity Cruises. Αφού χώρισαν την επιχείρηση με τον αδελφό του το 1986, ο Michel πήρε το Waterside Inn το οποίο παρέδωσε στο γιο του, Alain το 2002.
Παραμένει ενεργός συγγραφέας βιβλίων με θέμα το φαγητό και έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Saturday Kitchen, Master Chef καθώς και την σειρά για την δική του οικογένεια, The Roux Legacy.

Ηλίας Καριώτογλου
Ο Ηλίας Καριώτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στο Σύδνευ της Αυστραλίας όπου τελείωσε το λύκειο και στην συνέχεια φοίτησε στην σχολή του Sydney Intercontinental "The Hotel School'' απ' την οποία αποφοίτησε ώς Σεφ. Εργάστηκε στην Αυστραλία και μετεκπαιδεύτηκε στην Ταιλάνδη και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του Michel Roux εν πλώ για την Celebrity Cruises. Μετακόμισε στην Αγγλία οπου επι σειρά ετών εργάστηκε στην οικογένεια Roux. Ο Ηλίας αποτέλεσε μέλος της ομάδος του εξαιρετικού και πολυβραβευμένου με αστέρια Michelin Waterside Inn στο Bray. Έχει διακριθεί δυο διαδοχικές χρονιές, το 2012 και 2013 ώς φιναλίστ της υποτροφίας Roux που αποτελεί έναν απο τους πλέον απαιτητικούς και γνωστούς διαγωνισμούς μαγειρικής στον κόσμο. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2013 και ανέλαβε ώς επικεφαλής της ομάδας του Avenue Bistro & Bar υπο την επίβλεψη και καθοδήγηση του μέντορα του Michel Roux.

Ανοικτό Τρίτη έως Σάββατο 19:00 – 23:30 Avenue Bistro & Bar, Λ. Συγγρού 385 (Ξενοδοχείο Metropolitan), 176 64 Αθήνα
Τ: 210 9471001 E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.avenuebistro.gr – www.chandris.gr