Εκτύπωση

Δημιουργική κρεατοφαγία @ Clap The Restaurant

Τσικνοπέμπτη και Απόκριες @ Clap The Restaurant

Έμπνευση και δημιουργική κρεατοφαγία στο Clap!


Η κουζίνα του Clap the Restaurant εξελίσσεται!
Ο Σεφ Κίμων Λίγδας εμπνέεται από το μοναδικό bbq Μonolith και παρουσιάζει μία ξεχωριστή πρόταση με βάση εξαιρετικές ,απλές ή ιδιαίτερες κοπές κρεάτων !


Art meat bistro είναι η κεντρική ιδέα, και πάνω σ αύτη ο Σεφ δημιουργεί πιάτα απο Γαλλική πάπια, μαύρο χοίρο, χοιρινό Ιberico, Κρητικό αρνάκι, μοσχάρι blanck angus. πιάτα που αιχμαλωτίζουν όλη τη γοητεία του bbq και της υψηλής τεχνικής καπνίσματος, αλλα προχωρούν σε ένα νοστιμότερο βήμα παραπέρα συνοδευόμενα απο Ελληνικά σπάνια λαχανικά, βότανα, άγρια μανιτάρια, ρίζες και σάλτσες που μέσα από τη υψηλή τεχνική του Κίμωνα δημιουργούν ιδανικούς συνδυασμούς και γεύσεις που “γαργαλάνε τον ουρανίσκο” όπως :
- Άγρια βασιλομανίταρα Γρεβενών σωτέ σε βάση από λιωμένο Μετσοβόνε και μούς από Καλαθάκι Λήμνου
- Μάγουλα χοιρινά από Iberico με πουρέ μπρόκολου αρωματισμένο με Μετσοβόνε, πουρέ κρεμμύδι, κουλί κόκκινης πιπεριάς και χειροποίητο τουρσί κρεμμύδι
- Σουβλάκι χειροποίητης πίτας με χοιρινή πανσέτα Iberico σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τζατζίκι και καραμελωμένα κρεμμύδια
- Στήθος πάπιας με ψητή πατάτα φούρνου, πουρέ από κόκκινο λάχανο και σάλτσα αρωματισμένη με χαρουπόμελο
- Pork loin Iberico με τηγανιτές φλούδες πατάτας, πουρέ καρότου και σελινόριζας, κρεμμύδι ψητό και άσπρη σάλτσα bbq
- Mπούτι αρνιού στην σχάρα αρωματισμένο με δεντρολίβανο, ψητές πατάτες με λαχανικά και σάλτσα gravy
- Rib eye από black angus με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα, baby καρότα και σάλτσα αρωματισμένη με Ελληνικό καφέ

Καινοτομία αποτελεί για το Clap ότι όλα τα κυρίως πιάτα θα συνοδεύονται με συγκεκριμένα είδη ψωμιού σε αποκλειστική συνεργασία με τη Γαλλική Delifrance
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανανεωμένη λίστα κρασιών Ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα

206, Pireos St., Tavros 177 78 Athens T: 0030 210 3411908
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.