Εκτύπωση

ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ

ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Μαθητεία στην γνώση της απόλαυσης με τον  οινολόγο-γευσιγνώστη Δημήτρη Χατζηνικολάου.

 

Περί του Δρ Δημήτρη Χατζηνικολάου

Οινολόγος του Πανεπιστημίου του Μπορντώ ( D.N.O), διπλωματούχος γευσιγνώστης (D.U.A.D), με μεταπτυχιακό Μaster (D.E.A.) στην αμπελουργία και Διδακτορικό Δίπλωμα στη εφαρμοσμένη μικροβιολογία, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Bordeaux  με ειδική γαλλική υποτροφία. Για την πολυετή του συμβολή  σε  νέες  μεθόδους παραγωγής λευκών οίνων, του απενεμήθη τιμητικά η Γαλλική Υπηκοότητα.
Μετά από πολυετή επιτυχία στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3 συνεχίζει καθημερινά τις μεθυστικές ραδιοφωνικές εκπομπές του  στη συχνότητα των 99,5 στον ΒΗΜΑ FM και ταυτόχρονα και στον Galaxy 92.
Το Σαββατοκύριακο τον απολαμβάνουμε στην εκπομπή "ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ"της ΕΡΤ1, στις 18.15.

ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Συμμετέχοντας στα ενημερωτικά Σεμινάρια Οινογνωσίας, στις μοναδικές  Γευστικές βραδιές των οινοπαραγωγών, στις πρωτόγνωρες οινικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, στις ενδιαφέρουσες Εξορμήσεις σε αμπελοτόπια και στις φροντισμένες Εκδόσεις του ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ, θα μάθετε όλα τα μυστικά για την σωστή χρήση και απόλαυση του οίνου στη ζωή σας.

 

ΒΡΑΔΙΕΣ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
 
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 9μμ
« Γνωριμία με τα βιολογικά και χειροποίητα λουκάνικα Aesop συνοδεία εκλεκτών τανινών και κοπή βασιλόπιττας!»
 
Η γευστική αναμέτρηση προγραμματίστηκε στην αίθουσά μας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 21.00, με ψήσιμο επί τόπου πάνω στις θρυλικές ψησταριές της Weber, όπου θα γνωρίσουμε τις εξής απίστευτες γεύσεις:
 
The Lemon & The Fennel  (Το Λεμόνι & Ο Μάραθος)
The Blueberry & The Gorgonzola  (Το Μύρτιλο & Η Γκοργκοντζόλα)
The Sundried Tomato & Basil  (Η Λιαστή Ντομάτα & Ο Βασιλικός)
The Jalapeno & The Coriander (Το Χαλαπένο & Το Κόλιανδρο)
The Sujuk & The Spinach  (Το Σουτζούκι & Το Σπανάκι)
The Rawit & The Paprika  (Η Πιπεριά Τσίλι & Η Πάπρικα)
 
Φυσικά ο οίνος ο αγαπητός θα τρέξει άφθονος σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς με 6L ερυθρό παλαιωμένο και βραβευμένο magnum- και όχι μόνο- μέχρι που θα φτάσουμε στην καθιερωμένη μας βασιλόπιτα την οποία και θα ποτίσουμε με το νέο γλυκό ερυθρό κρασί από λιαστά σταφύλια της «Γαλιλαίας»!
 
Σας περιμένουμε με πολύ χαρά!
Συμμετοχή 25 ευρώ

 
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 9μμ :
«Cabernet Sauvignon & Terroir - Μαθητεία στην γνώση της απόλαυσης!»
 
Ανάμεσα στις φετινές προτάσεις  νέων οινικών εκδηλώσεων, σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε την απόλαυση έξι κοσμοπολίτικων  ποικιλιών με τα πλέον επίκαιρα θέματα masterclass  της σύγχρονης οινογνωσίας.

Έτσι ξεκινάμε την Πέμπτη 30.1.2020 την μεθυστική αυτή συνοδοιπορία που περιλαμβάνει την εισαγωγή στην έννοια του περίφημου Terroir (με ταυτόχρονη δοκιμή κρασιών αντιπροσωπευτικών περιοχών) και τη σπουδή στα χαρακτηριστικά της διεθνούς ποικιλίας  Cabernet Sauvignon με φιάλες από το Bordeaux, την Νότιο Γαλλία, Ιταλία, Καλιφόρνια και Αυστραλία.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «της Μαθητείας» δεν  θα ξεπερνά  τους 18 ουρανίσκους (σε σειρά προτεραιότητας), ενώ δεν θα ισχύσουν  ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Κόστος συμμετοχής  45 ευρώ

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Πέμπτη 6/2/20 στις 9μμ: Γνωριμία με το κτήμα Λυραράκη

Πέμπτη 13/2/20 στις 9μμ: Βραδιά μαθητείας «Syrah &  Όγκος του κρασιού»
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιανουαρίου 2020 στις 8μμ

ΝΕΟΣ Α΄ Κύκλος Σεμιναρίων οινογνωσίας
«Εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού!» με ξεναγό πάντα τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου

3 συναντήσεις: ΤΕΤΑΡΤΗ 22, 29/1 & 5/2

Ο «Οίνος ο Αγαπητός» ξανανοίγει τις εκπαιδευτικές του πόρτες, στα Μελίσσια προσκαλώντας παλιούς και νέους επίδοξους οινογνώστες σε μοναδικές μεθυστικές διαδρομές!

Στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα οινογνωσίας «Οίνος ο Αγαπητός», θα ανακαλύψουμε μαζί τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών που θα δοκιμάζουμε, την τεχνική της γευσιγνωσίας και το σωστό "πάντρεμα" οίνων και εδεσμάτων.

Επίσης θα ασχοληθούμε και με όλα τα πρακτικά θέματα που οδηγούν στη αληθινή απόλαυση του οίνου, όπως η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος, η οργάνωση της προσωπικής κάβας με τα νέα μυστικά εντυπωσιασμού στο τραπέζι...

Οι προτεινόμενοι Κύκλοι της γευστικής εκπαίδευσης του «Οίνου του αγαπητού» είναι τέσσερις και περιλαμβάνουν ξεχωριστή θεματολογία:

Συγκεκριμένα:

1ος Κύκλος: «Εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού»

2ος Κύκλος: «Μύηση στην τέχνη & την τεχνική της γευσιγνωσίας»

3ος Κύκλος : «Σπουδή σε δέκα βασικές Ελληνικές ποικιλίες»  

4ος Κύκλος : «Σπουδή σε δέκα γνωστές κοσμοπολίτικες ποικιλίες»

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Πάρτε κι εσείς μέρος σε αυτή την υπέροχη μύηση!


" Οίνος ο Αγαπητός": Λ. Πηγής 15 Μελίσσια
Τ. 210 6142200

www.oinosoagapitos.gr

https://www.facebook.com/oinosoagapitos
twitter.com/OinosOAgapitos
instagram.com/oinosoagapitos/