Εκτύπωση

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Γλυκά

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές Αλχημίες Open Tv

Από τον Στέλιο Παρλάρο

Αυτά τα μπισκότα αποκτούν μια ωραία τραγανή κρούστα, μέσα όμως παραμένουν μαλακά και σχετικά υγρά, αρκεί να μην τα παραψήσουμε. Οι ρωγμές στην επιφάνεια έχουν ενδιαφέρον και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνταγής.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
  • 165 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, ανακατεύοντάς τα ανά 30 δευτερολεπτα, για να μην καούν).

Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αυγά και τα ενώνουμε με το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου ανακατεύοντας. Σε τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα φαρδύ σκεύος (ευρύχωρο μπολ ή ταψάκι). Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε στην άχνη κυλώντας τα να καλυφθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. (βλ. σχετική συνταγή)