Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

02-04-2024

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

σε  ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα!

Περισσότερα
RICK'S ATHENS Steakhouse

02-04-2024

RICK'S ATHENS Steakhouse

Where classic American steakhouse meets modern flair.

Περισσότερα
ASTAKOS HOOK TO FORK

02-04-2024

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Περισσότερα
IFRATI

02-04-2024

IFRATI

Το I Frati είναι ένα όραμα.

Περισσότερα
LIVE ΣΤΟ RIDE BAR

01-04-2024

LIVE ΣΤΟ RIDE BAR

Παρασκευή 5 Απριλίου, μετά τις 22:00

Περισσότερα
ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

07-03-2024

ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΤΟ FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

LA CHEF LEVI | ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα τα άλλα

 

O Executive Chef της La Chef Levi, Αγάπιος Παμπουκίδης, μας προσκαλεί σε μια νέα του πασχαλινή δημιουργία!
Χρησιμοποιώντας ως βάση το γνωστό και αγαπημένο πασχαλινό τσουρέκι, ο Chef θα μας παρουσιάσει ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα τα άλλα δίνοντας παράλληλα συμβουλές και προτάσεις για την αξιοποίηση των υλικών.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ 5 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Για το προζύμι

  • Μαγιά νωπή 70 γρ.
  • Ζάχαρη 20 γρ.
  • Νερό χλιαρό 110 ml.
  • Αλεύρι 110 γρ.
  • Για τη ζύμη
  • Αλεύρι 1.075 γρ. (1,075 κιλά)
  • Ζάχαρη 325 γρ.
  • Μαχλέπι 7,5 γρ.
  • Βανίλια 1 τεμάχιο
  • Γάλα χλιαρό 225 ml.
  • Αυγά 3 τεμάχια
  • Χυμός πορτοκάλι 90 ml.
  • Βούτυρο 150 γρ.(να έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 Για να φτιάξουμε το προζύμι

  • Σε χλιαρό νερό διαλύουμε καλά την μαγιά με ένα μέρος της ζάχαρης.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, και το αφήνουμε όπως είπαμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη ζύμη

  •  Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, μαζί με το προζύμι στο μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο και το χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Όταν αρχίσει να ξεκολλάει, ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού η ζύμη πάρει όλο το Βούτυρο ανακατεύουμε στο μίξερ για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί 
  • Χωρίζουμε σε μπάλες των 250 γρ.
  • Με τις μπάλες που έχουμε σχηματίσει, πλάθουμε λωρίδες.Τις πλέκουμε ανά δύο και μόλις σχηματιστεί το τσουρέκι, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  • Με ένα πινέλο περνάμε με αυγό τις επιφάνειες από κάθε τσουρέκι δύο φορές.  Ρίχνουμε σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου. 
  •   Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να ξεκουραστούν για να μην διαλυθούν.

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ CLAUDIA SPARKLING

Όταν ένα τσουρέκι είναι πετυχημένο τι λέμε; «Αφρός»! Ε… με αφρώδες κρασί θα το ταιριάξουμε, το Claudia Sparkling, από το Domaine Claudia Papayianni. Με αρωματικό μπούγιο, όπως το τσουρέκι και αρκετή γλυκύτητα, θα είναι ό,τι πρέπει. Αφού όταν συνδυάζεις κρασί με επιδόρπιο καλό είναι το πρώτο να είναι γλυκύτερο από το δεύτερο. Με αρώματα φρέσκων φρούτων και μαρμελάδων, το κρασί θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα αρώματα του τσουρεκιού έως και την ευχάριστα φρουτώδη και γλυκιά επίγευσή του.
Γαργαλιστικό, αναψυκτικό και παιχνιδιάρικο όπως είναι μπορεί να αρέσει σε λιγότερο και περισσότερο μυημένους οινόφιλους.

Στον  συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο  δημοσιογράφος οίνου  Αργύρης Καλλιανιώτης. cpapayianni sparklingroze

ΤΑ 5 ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ TIPS ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

1. Αγοράζουμε το σωστό αλεύρι

Το κυριότερο υλικό μας είναι το αλεύρι. Για την παρασκευή των τσουρεκιών χρειαζόμαστε ένα αλεύρι πλούσιο σε γλουτένη. Πως θα καταλάβουμε τι αλεύρι να επιλέξουμε; Το μυστικό είναι να κοιτάξουμε την ετικέτα του προϊόντος. Θα προσέξουμε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Ένα αλεύρι με πρωτεΐνη 13% και πάνω είναι πλούσιο σε γλουτένη και ιδανική επιλογή για το τσουρέκι μας.

2. Τι μαγιά να επιλέξω

Αν θέλουμε ιδιαίτερα αρωματικά τσουρέκια προτείνουμε την νωπή μαγιά σε σχέση με την ξηρή. Αν η συνταγή που έχουμε αναφέρει ξηρή μαγιά τότε τριπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και την αντικαθιστούμε με νωπή μαγιά.

πχ. 20 γρ. ξηρής μαγιάς μπορούν να αντικατασταθούνε από 60γρ. νωπής.  

3. Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού

Σημαντική είναι η θερμοκρασία του νερού που θα διαλύσουμε την μαγιά. Για να έχουμε αρωματικά τσουρέκια το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό. Περίπου στους 35 °C!

4. Θερμοκρασία χώρου

Μια ακόμη θερμοκρασία που μας βάζει σε σκέψεις είναι η θερμοκρασία που θα έχει ο χώρος για το φούσκωμα των τσουρεκιών. Τα τσουρέκια θέλουν ζέστη. Πως μπορούμε να το πετύχουμε σε συνθήκες σπιτιού; Μία απλή λύση είναι να τα βάλουμε κοντά σε καλοριφέρ ή να ανοίξουμε το κλιματιστικό στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό δεν είναι όμως οι συνθήκες σταθερές. Οι γιαγιάδες τα κάλυπταν με κουβέρτες. Μια λύση είναι να βάλουμε για λίγη ώρα τον οικιακό φούρνο κάτω από τους 50 °C. Μόλις δούμε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τον κλείνουμε και αφήνουμε αναμμένη την λάμπα. Μόλις το χέρι μας αντέχει άνετα να είναι μέσα τοποθετούμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

5. Υγρασία

Όταν στοφάρουμε ή ψήνουμε τα τσουρέκια σας προσθέτουμε στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε υγρασία στον χώρο και τα τσουρέκια μας δεν γίνονται στεγνά.

Tip: Αν περισσέψει τσουρέκι μην το πετάξετε! Με το μπαγιάτικο τσουρέκι μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά γλυκά κρουτόν αλλά και νόστιμες φρυγανιές για το πρωινό!

Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε Facebook & Instagram.