Εκτύπωση

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Οι πιο ακριβές τανίνες στο ποτήρι σας

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

Η έκθεση παρουσιάζει προς γευστική δοκιμή σπάνια έως και θρυλικά κρασιά του διεθνή αμπελώνα και τα ικανότερα προς παλαίωση κόκκινα ελληνικκά κρασιά από τις καλύτερες πρόσφατες εσοδείες, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα , 11.00 έως 20.00.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 37 ελληνικά και 40 ξένα οινοποιεία μέσω των εισαγωγέων τους, με 202 κρασιά.

Στο πλαίσο της εκδήολωσης θα λειτουργήσει μπιστρό με γαλλική κουζίνα υό την επίβλεψη του σεφ Μιλτιάδη Κιούκα, αφιερωμένο στα κρασιά Beaujolais Nouveaux που μόλις θα έχουν έρθει στην Ελλάδα. Το εστιατόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το πέρας της έκθεσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση κοστίζει 50€, δηλαδή 20€ για το εισιτήριο και 30€ για 10 κουπόνια, τα οποία εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών για τη δοκιμή των πιο ακριβών οίνων. Επιπλέον κουπόνια μπορείτε να προμηθεύεστε επιτόπου. Πάνω από το 50% των κρασιών της εκδήλωσης προσφέρονται προς γευσιτκή δοκιμή δωρεάν (χωρίς κουπόνι)

TO EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LE PETIT BISTROT

Φέτος το εστιατόριο των ΜΚΚ εμπνέεται από την άφιξη των οίνων πρώιμης κατανάλωσης, Μποζολέ Νουβό, που φθάνουν στην Ελλάδα την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Ο σεφ του Πύργου Πετρέζα, Μίλτος Κιούκας, μας προτείνει πολλές γαλλικές σπεσιαλιτέ, από αυτές που θα συναντούσαμε σε οποιοδήποτε τυπικό γαλλικό μπιστρό, από το απλό Croque-monsieur μέχρι το κλασικό Boeuf Bourguignon, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το αναπόδραστο Steak Tartar (περισσότερες πληροφορίες για τους οίνους Beaujolais Nouveau θα βρείτε εδώ).

To εστιατόριο θα λειτουργήσει για τους εκθέτες και τους επισκέπτες των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, με μενού αλά καρτ «all day», και από τις 19:30 μέχρι τις 23:30 με κάποιες επιπλέον προτάσεις για το Beaujolais Nouveau πάρτυ που θα ακολουθήσει την έκθεση, όπου από τις 20:30 θα υπάρχει και ζωντανή μουσική από τους Manouchedrome.

Τα πιάτα θα συνοδεύονται από τρεις προτάσεις οίνων Μποζολέ Νουβό:
· Beaujolais Nouveau, Albert Bichot
· Beaujolais Nouveau, Georges Duboeuf
· Beaujolais Nouveau Natural, Les Vignerons de Bel-Air
Για τη βραδινή εκδήλωση, δηλαδή το «BoJo Party», απαιτείται προκράτηση στον Πύργο Πετρέζα (τηλ.: 210 603 9396), με ελάχιστη κατανάλωση 50€ κατ’ άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κρασιά, τον τρόπο λειτουργίας της έκθεσης και τα εστιατόρια, στοwww.fineredwines.gr