Εκτύπωση

DRINK PINK

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Κυριακή 16.06.2024 Αν είσαι λάτρης του Ροζέ κρασιού τότε την Κυριακή 16.06.2024, φόρεσε τα ροζέ σου... και πήγαινε στην Αίθουσα Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το drink|Pink Rosé Wine Extravaganza είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ελλάδας αποκλειστικά για ροζέ κρασιά.

Το Drink Pink είναι η μοναδική, και καθιερωμένη εδώ και 12 χρόνια, έκθεση της Αθήνας αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατηγορία των ροζέ κρασιών. Φέτος, με τη συμμετοχή πάνω από 150 ετικετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό διεξάγεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (13:00 – 20:00), στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ροζέ κρασί είναι παγκόσμια τάση και η κατανάλωσή του αναπτύσσεται ραγδαία και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση «Drink Pink» ξεκίνησε το 2013 και έχει συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση των ροζέ οίνων και στην ελληνική αγορά. Σήμερα η εκδήλωση αποτελεί την κορυφαία ετήσια συνεύρεση όλων των «ροζέ οινόφιλων» και σημαντικό ενημερωτικό γεγονός για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, καθώς τα ροζέ κρασιά διεκδικούν πλέον σημαντικό μερίδιο αγοράς στις λίστες κρασιών των εστιατορίων και στα σημεία λιανικής πώλησης. Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσει φέτος το καλοκαίρι, δοκιμάζοντας ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί ανάμεσα στις 150 και πλέον ετικέτες της έκθεσης. Το ροζέ κρασί είναι παγκόσμια τάση περίπου από το 2010 και δεν λέει να κοπάσει. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα που αφορά 30 χώρες και δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, παρά τη συνεχόμενη ανοδική πορεία τους σε παραγωγή, κατανάλωση και αξία εδώ και περίπου μια δεκαετία, η ανάπτυξή των ροζέ οίνων προβλέπεται μεγάλη τουλάχιστον για άλλα 10 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, από τα 3,2 δισ. δολάρια το 2023, η αξία τους εκτιμάται πως θα φτάσει τα 5,6 δισ. δολάρια μέχρι το 2033 (συμπεριλαμβάνονται τα ενισχυμένα και τα αρωματισμένα ―τύπου βερμούτ― ροζέ κρασιά). Με άλλα λόγια, έως το 2033 ο σύνθετος ρυθμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης κατηγορίας οίνων στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να αυξάνεται κατά 5,5% ετησίως.

Για τη χώρα μας, αν και δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, είναι σαφές από την προσφορά πως η συγκεκριμένη κατηγορία τραβά πάνω της το ενδιαφέρον όλων: όλα τα γνωστά οινοποιεία της χώρας προτείνουν τουλάχιστον μία ετικέτα ροζέ κρασιού και συχνά δύο, η μία σε εκδοχή «τύπου Προβηγκίας», δηλαδή σε πολύ ανοιχτό ροζέ χρώμα και η άλλη σε πιο «παραδοσιακή» εκδοχή, δηλαδή σε πιο σκούρο χρώμα και πιο μεστή γεύση. Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink» συμμετέχουν ροζέ κρασιά κάθε είδους και στυλ από πολλές διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου και απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ροζέ κρασιά που θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες βρίσκονται στον ιστότοπό της, www.drinkpink.gr. Όπως πάντα, το Drink Pink είναι μια έκθεση κρασιών που διοργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των οινοπαραγωγών τους· μία εξειδικευμένη ομάδα οινοχόων φροντίζει για τη σωστή διαχείριση των κρασιών ώστε αυτά να παρουσιάζονται στο κοινό σε άψογες συνθήκες γευστικής δοκιμής. Οι επισκέπτες αυτοσερβίρονται ελεύθερα έχοντας μπροστά τους σε ειδική ανάρτηση όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν για κάθε κρασί, καθώς επίσης και στον πρωτότυπο κατάλογο της έκθεσης.

Κλειδώστε το δώρο σας προαγοράζοντας εισιτήριο ηλεκτρονικά σε αυτήν εδώ την πλατφόρμα: Ένα συλλεκτικό τιρμπουσόν Drink Pink που θα παραλάβετε στην υποδοχή της εκδήλωσης εμφανίζοντας το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο (ισχύει μόνο για τους πρώτους 300 που θα εκδώσουν εισιτήριο ηλεκτρονικά).
Το τιρμπουσόν θα πωλείται στο χώρο της εκδήλωσης προς 8€.

Έξτρα δώρο:
Μια ροζ βεντάλια ή μία τσάντα Drink Pink για όσους φορέσουν ροζ ρούχο στην εκδήλωση (μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων).

Τα εισιτήρια για το Drink Pink 2024 προπωλούνται εδώ σε προνομιακή τιμή:
15€ (φοιτητικό 12€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας).
Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ο πρωτότυπος κατάλογος της έκθεσης, που διαβάζεται ευχάριστα και είναι χρήσιμος και μετά από αυτήν ως οδηγός ροζέ κρασιών.
(Ο συνολικός αριθμός διαθέσιμων εισιτηρίων στο Drink Pink είναι περιορισμένος, ενώ η αγορά εισιτηρίου στο ταμείο της εκδήλωσης κοστίζει 18€, φοιτητικό 15€ με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας).
Η είσοδος είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA με επίδειξη προσωπικής επαγγελματικής κάρτας.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, τα κρασιά της και γενικότερα για το ροζέ κρασί, βρείτε στον ιστότοπό του Drink Pink, www.drinkpink.gr