Εκτύπωση

Ρεκόρ Μεταλλίων και Διακρίσεων για τα κρασιά SEMELI

 SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay

40 διακρίσεις σε 7 διεθνείς διαγωνισμούς για 9 ετικέτες είναι ο απολογισμός του 2017

 

Έξι μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου  έχει κατακτήσει μέσα στο 2017 ο λευκός ξηρός  SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay),  ενώ συνολικά τα βραβεία και οι διακρίσεις που απέσπασαν μέσα στη φετινή χρονιά οι εννέα ετικέτες του Κτήματος Σεμέλη έχουν φθάσει τα 40, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο!

Στον κορυφαίο διαγωνισμό στον κόσμο, τον DECANTER 2017, που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, απονεμήθηκε Χρυσό Μετάλλιο στο SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο), ενώ οκτώ  ακόμα διακρίσεις απέσπασαν τα κρασιά του Κτήματος.

Την ανώτατη  διάκριση, ως “ο καλύτερος λευκός ξηρός οίνος”, έχει κερδίσει ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο & Sauvignon Blanc), ο οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International Du Vin, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Μαζί με το χρυσό μετάλλιο, ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ έλαβε ένα από τα 12 Ειδικά Βραβεία που απονεμήθηκαν, καθώς απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους λευκούς οίνους που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις έχουν διακριθεί επίσης, το SEMELI NEMEA  GRANDE RESERVE 2012 και το SEMELI SAUVIGNON BLANC 2016 με 5 σημαντικά μετάλλια το καθένα.


SEMELI AETHERIA 2016
Το κρασί SEMELI AETHERIA 2016, προέρχεται από μία από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδος, την ορεινή Αιγιαλεία και τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay. Εκεί στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου διασταυρώνονται η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα – terroir που χαρίζει στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή.

Η ποικιλία Μαλαγουζιά μαρτυρά την παρουσία της μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και αρωματικά βότανα, ενώ ο πλούσιος όγκος και η άψογη γευστική ισορροπία με την τραγανή οξύτητα παραπέμπουν στο Chardonnay.