Εκτύπωση

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2018

25 ελληνικές ποτοποιίες και επώνυμα προϊόντα απόσταξης που ξεχωρίσαμε στην γευστική εκδήλωση "Αποστάγματα 2018"

Έχουν περάσει μήνες ωρίμανσης σε  βαρέλια...στη μύτη ευωδιάζουν αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού ή και μπαχαρικών καθώς στην  επίγευση βρίσκουμε τη σοκολάτα, τη μόκα ή τους αποξηραμένους ξηρούς καρπούς.
Πολύπλοκα, ντελικάτα, θερμά ή επιθετικά είναι αυτά που μας άρεσαν περισσότερο στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής  "Ελληνικό Απόσταγμα 2018" στο Ζάππειο την Κυριακή 21.01.2018 .

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ
Απόσταγμα Οίνου Παλαιωθέν
που παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Σιδερίτη και παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 ΕΤΗ με πολυσύνθετο χαρακτήρα και λεπτά αρώματα ροδάκινου, καραμέλας, βανίλιας  και ξύλου.  Ένα εκλεκτό απόσταγμα που πρέπει να δοκιμάσεις και να το έχεις σε περίοπτη θέση στην κάβα σου!!!

DSC 0035


ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΤΣΙΛΙΛΗ

Dark Cave Παλαιωμένο Τσίπουρο από τις ποικιλίες  Μοσχάτου Αμβούργου σε ποσοστό 85% και 15%Ροδίτη με  41% vol αλκοολικό βαθμό.
Εδώ συναντάμε ένα ρωμαλέο χαρακτήρα που στη μύτη αναδύονται αρώματα από  αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου σε συνδυασμό με άλλα πιο πικάντικα, όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο. Το απαλό και φινετσάτο τελείωμα του θα σας ενθουσιάσει.


ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Παλαιωμένο Τσίπουρο της οικογένειας Στ. Σπυρόπουλου στην  Εύβοια από μίξη σταφυλιών, ωριμάζει για 1 έτος και δίνει πλούσια αρώματα και  πληθωρικό σώμα.  Εδώ βρίσκουμε εκφραστικά αρώματα με  τη δρυ να κυριαρχεί στο στόμα αφήνοντας μια μακριά σοκολατένια επίγευση.
Δοκιμάστε το με spicy chocolate ...και ένα εκλεπτυσμένο πούρο.


ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ

Παλαιωμένο τσίπουρο ιδιαίτερα αρωματικό, από Ασσύρτικο και Μαυροτράγανο που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια από Vinsanto.


ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ

Παλαιωμένο απόσταγμα υψηλού επιπέδου από Μοσχάτο Αμβούργου που δίνει  φίνα αρώματα, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση. Ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια και έχει αποσπάσει  "Διπλό Χρυσό" μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό TERRAVINO στο Ισραήλ. Δοκιμάζοντας το θα νιώσετε αρώματα ώριμων φρούτων, βανίλιας, καραμέλας και σοκολάτας.


ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Παλαιωμένο τσίπουρο Κατσάρου σε εντυπωσιακό μπουκάλι που προέρχεται από τριπλή απόσταξη Μοσχάτου Τυρνάβου και το οποίο παλαιώνει για τρία χρόνια σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια ίσως  στο παλαιότερο αποστακτήριο του κόσμου.  Στη γεύση συναντάμε, αποξηραμένα φρούτα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκια βανίλια.  Ένα απόσταγμα για ξεχωριστές περιστάσεις με εντυπωσιακό design στο μπουκάλι.

ΑΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Με χρυσά μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της  Θεσσαλονίκης το «μάλτ» – παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου (OLD SPIRIT), από Μοσχάτο Τυρνάβου και 5 έτη παλαίωσης   έχει πληθωρικά αρώματα βανίλιας, ξύλου, μελιού και σοκολάτας.
Είναι ένα απόσταγμα γεμάτο και πληθωρικό με μακρά επίγευση που έχει ανοδική πορεία προς την κορυφή.


ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΕΛΑΡΙΑ
Το παλαιωμένο τσίπουρο Νταραίος  από Blends σταφυλιών ωριμάζει 3 έτη και έχει ελκυστική μύτη και γεύση στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά  σοκολάτα και καραμέλα.

DSC 0011

ΠΕΙΡΙΘΟΟΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από μαύρο Μοσχάτο σε ιδιαίτερη αναλογία με άλλες ποικιλίες. Αποστάζεται σε παραδοσιακούς άμβυκες απ' όπου ξεχωρίζουμε την καρδιά του αποστάγματος αναδεικνύοντας τον καλύτερο χαρακτήρα του. Παράγεται στην Γιάννουλη Λάρισας.

 

ΔΕΚΑΡΑΚΙ
Το τσίπουρο Δεκαράκι, παίρνει 10' για τον ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα του απο την ποικιλία Μοσχάτου Τυρνάβου. Παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου.
vasdavanos-dekaraki

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ
Με προσέγγιση που μοιάζει στην ιταλική grappa, το απόσταγμα αυτό από Μαυροδάφνη παρουσιάζει πολυπλοκότητα, φινέτσα και ευγένεια.

ΑΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Διαφορετικότητα στη γεύση από το Στίγμα το  τσίπουρο Τυρνάβου με  χρυσαφένιο χρώμα  &  έντονο πικάντικο χαρακτήρα. Ιδιαίτερα πληθωρικά αρώματα από τα στίγματα κρόπου που εμπεριέχει.