Εκτύπωση

ΟΙ ΜΠΙΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΗ ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2018

ΟΙ ΜΠΙΡΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΗ ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2017

Είναι ιδιαίτερες και απολαυστικές.

Πήγαμε στο Ζάππειο για να δοκιμάσουμε τις πιο  συναρπαστικές μπίρες στη Ζυθογνωσία σε μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με τη διάθεση στα ύψη.

Περάσαμε από όλους του ζυθοποιούς δοκιμάσαμε τις μπίρες τους και  μιλήσαμε μαζί τους.

Γευθήκαμε μπίρες διάσημες και αγαπημένες, μπίρες γλυκόπικρες,  με αρώματα καραμέλας, καφέ εσπρέσο, μπαχαρικών, καπνού και ξύλου που μας ταξίδεψαν γευστικά. Η μια καλύτερη από την άλλη.

Και επειδή η εικόνες μιλάνε περισσότερο... σας παρουσιάζουμε αυτές που μας εντυπωσίασαν περισσότερο με τυχαία σειρά, έτσι για να έχετε κατά νού την επόμενη φορά που θα πάτε σε μπιραρία ή που θα θέλετε να απολαύσετε με την παρέα σας στο σπίτι.

LEVANTE

Ψάχνοντας παλιές βαυαρέζικες συνταγές οι ζυθοποιοί,  βρήκαν πώς έφτιαχναν δύο αιώνες πριν οι βαυαροί μοναχοί μια lager και μια weiss μπίρα. Εμείς ξεχωρίσαμε την Σταρένια τυπική Βαυαρική αφιλτράριστη τη  δυνατή Bock για ειδικές περιστάσεις και τη  lager  στην οποία προστέθηκαν συστατικά μαύρης μπίρας και έτσι δημιουργήθηκε η Bruno dark lager, μαύρη μεν, δροσιστική δε, lager γαρ και αφιλτράριστη.

 

MIDNIGHT CIRCUS

Η One-Eyed Jack είναι μία δυνατή Lager  6% αλκοόλ με γεμάτο σώμα, γεύση βύνης και λυκίσκου. Η σύγχρονη εκδοχή της Classic American Pilsner μπίρας.

midnightOne Eyed Jack1

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Οι ζυθοποιοί Πέτρος Μαλιχούδης και Γιάννης Ψιμούλης στο μικροζυθοποιείο που ομορφαίνει τον πίσω χώρο του μπαρ The Local Pub στο Γκάζι ιδιοκτησίας τους, φτιάχνουν μπίρες περιορισμένης παραγωγής, αποκλειστικά σε βαρέλια, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμο που καταναλώνονται  φρέσκες επιτόπου.
anastasiouDSC 0041

 

FLAROS

Μας γοήτευσε η Κεχριμπαρένια Amber Ale με αρώματα φρούτων του δάσους και εσπεριδοειδών. Μέτριο σώμα με γεύση μαρμελάδας κόκκινων φρούτων και τροπικών καρπών. Στην επίγευση μπλέκονται αρμονικά οι νότες καραμέλας με την αίσθηση passionfruit.

 

ΑΘΗΝΕΟ #1 LAGER ΜΕ ΜΕΛΙ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
Γλυκόπικρη lager με 5% αλκοόλ, ξεχωρίζει για το συνδυασμό μελιού, κόλιανδρου και έντονα αρωματικού λυκίσκου. Γλυκόπικρη lager με 5% αλκοόλ, ξεχωρίζει για το συνδυασμό μελιού, κόλιανδρου και έντονα αρωματικού λυκίσκου.

athineoDSC 0173

 

VOREIA
Από το ελληνικό μικροζυθοποιείο Siris στις Σέρρες, απολαύσαμε πραγματικά μπίρες γεμάτες αρώματα, δροσιά και μακρά επίγευση φτιαγμένες από διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης, μικροφιλτραρισμένης μπίρας υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας. Στόχος της Siris που τον πετυχαίνει, είναι να βάλει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού γευστικού χάρτη, προσφέροντας νέες διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης, μικροφιλτραρισμένης μπίρας υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας. Μας άρεσε πολύ η Voreia Stout Beer μια εξαιρετικά καβουρδισμένη σοκολατένια ale, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, φτιαγμένη με ειδικές βύνες που αναδεικνύουν αρώματα καραμέλας και σοκολάτας. Ξετρελαθήκαμε με την Imperial Porter  στην οποία αναδύονται η  Κανέλα Κεϋλάνης, βανίλια Μαδαγασκάρης, κάρδαμο, καρποί τόνγκας, παλαιωμένο ρούμι, καθώς και φρεσκοψημένος εξωτικός καφές με έντονη πολυπλοκότητα φρούτων, λουλουδιών και στοιχείων σοκολάτας. Η προσθήκη σίκαλης και οι καβουρδισμένες βύνες ενισχύουν το σώμα της μπύρας που πατά πάνω σε 8,5 αλκοολικές μονάδες και αφήνει μια πλούσια σε γεύση και αρώματα επίγευση σε όλο το στόμα.

voreiaDSC 0030

 

BIRRA DANOS
Με μότο "Θέλω να δίνω γεύση στη μπίρα" ο ζυθοποιός  Γεώργιος Danos έχει ήδη στη συλλογή του ενδιαφέρουσες διακρίσεις. 1η θέση για τη De'KA 5 στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης (ΣΕΖΕ) και 2η θέση για την Ammousa και δύο και ένα αστέρι αντίστοιχα στο διαγωνισμό GreatTasteAwards.
Και οι δύο που δοκιμάσαμε υπέροχες.

danosDSC 0057

LA TRAPPE QUADRUPEL
Αρώματα υπερώριμων φρούτων του δάσους, καραμέλας και γλυκών μπαχαρικών. Στη γεύση είναι θερμή, με γεμάτο σώμα, ελαφρώς γλυκιά και ευχάριστα υπόπικρη.συνοδεύει μαγειρευτά κρεατικά και πικάντικα πιάτα,
μπριζόλα στη σχάρα με γλυκόξινη σάλτσα, αλλά και επιδόρπια, κυρίως μαύρης σοκολάτας.

DSC 0048

ΗΛΕΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Τις απολαύσαμε όλες...κάθε μια για διαφορετική περίσταση.

 

MYKONU
Άγγελος Φερούς , o Janos Bako και ο γνωστός οινολόγος και ζυθοποιός της Ζυθοποιίας Σαντορίνης Γιάννης Παρασκευόπουλος,  μας παρουσιάζουν τις μπίρες Mikónu με τις ευφάνταστες ετικέτες τους. Η μικροζυθοποιία της Μυκόνου χρησιμοποιεί βύνη και λυκίσκους υψηλών προδιαγραφών, από Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεχωρίσαμε τη Blonde Saison, μια σύνθετη γευστικά μπίρα που μπορείς να πίνεις καθημερινά με το φαγητό σου.

 

PAGE 24 (Brasserie Saint Germain)
Μικροζυθοποιία από τη βόρεια Γαλλία που διαθέτει μια γενναία γκάμα από μπίρες, που ταξιδεύουν, εκτός από διάφορες χώρες της Ευρώπης, σε Βόρεια Αμερική και Κίνα. Ξεχωρίσαμε την Imperial Stout για υψηλόβαθμους ουρανίσκους...

24pageDSC 0064

 

WEIHENSTEPHAN
Από το παλαιότερο ενεργό ζυθοποιείο στον κόσμο, δοκιμάσαμε μπίρες πολύ υψηλής ποιότητας, οι οποίες εξάγονται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 30 χώρες ανά την υφήλιο. Αν κάποια πρέπει να επιλέξετε μεταξύ άλλων είναι η Vitus μια Weizen Bock μπίρα  με   μεγάλο σώμα και ξεχωριστή γεύση στο στόμα.

SEPTEM «DILEMMA» BARLEY WINE
Barley Wine
Dilemma: Wine or beer? The Answer: Oak Matured Barley Wine.

 

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Γεννημένη μέσα στα κύματα του Αιγαίου η δυνατή Dark Pilsner με λευκό μπές πληθωρικό αφρό,  ζυθοποιείται με γενναιόδορες ποσότητες σκούρας καραμελωμένης βύνης κριθαριού και αντλεί φυσικά τα αρώματα της από 3 ευγενικούς λυκίσκους. Να την δοκιμάσετε...

 

ASYLUM
Δοκιμάμε την  SAISON BEER, μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη ξανθιά μπίρα τύπου Saison, ελαφρώς ξηρή και θολή, ευκολόπιοτη, με φρουτώδη αρώματα, πολυπλοκότητα και πικάντικη επίγευση. Μπίρα για κάθε μέρα. Συνοδεύει μεγάλη ποικιλία πιάτων, από σαλάτες, ζυμαρικά και λαδερά, έως ψάρια και ελαφριά κρεατικά.

CLEPSYDRA

Η πρώτη μπίρα της Clepsydra Nomad Brewing είναι μια New England ΙPA με έντονα αρώματα τροπικών φρούτων.

 

BLAME THE SUN

Πειραματικές μπίρες που συνδυάζουν πρωτότυπα υλικά και τεχνικές μοντέρνας ζυθοποίησης αποπνέωντας αέρα tiki αισθητικής.

 

Μερικά στιγμιότυπα από την έκθεση και φωτογραφίες με τις πιο ξεχωριστές μπίρες που δοκιμάσαμε  ...γιατί μια εικόνα ...χίλιες λέξεις.

Γεωργία Μπαμπαράκου