Εκτύπωση

MEDITERRANEAN YACHT SHOW | CHEFS' COMPETITION 2019

MEDITERRANEAN YACHT SHOW

Gourmet “Beach” Food

Στο πλαίσιο του  Mediterranean  Yacht  Show που θα διεξαχθεί 4-8 Μαϊου στο Ναύπλιο, διοργανώνεται ο καθιερωμένος διαγωνισμός  Chefs’ Competition με τη συμμετοχή των Chefs των σκαφών που συμμετέχουν στην έκθεση. Οι συμμετέχοντες στο  Chefs’  Competition  2019,  καλούνται να δημιουργήσουν
πιάτα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του “Street Food” σε μια gourmet εκδοχή, αντάξια των υψηλών προτύπων της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας.  
Η επιλογή του θέματος για τον φετινό διαγωνισμό αντικατοπτρίζει τη δημοφιλία του συγκεκριμένου τύπου κουζίνας,  η οποία αποτελεί αγαπημένη γευστική επιλογή για την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Μια από τις πιο διαδεδομένες γευστικές τάσεις μετουσιώνεται σε μια high-end γαστρονομική εμπειρία, με τους διαγωνιζόμενους Chefs να αντιμετωπίζουν μια ξεχωριστή πρόκληση: να μετατρέψουν κλασικά street   food   πιάτα της ελληνικής ή παγκόσμιας κουζίνας,   σε   gourmet   περίπλοκες συνταγές   με εξεζητημένα υλικά, χαρίζοντάς μας πολλαπλά επίπεδα απόλαυσης. Οι διαγωνιζόμενοι  μπορούν να επωφεληθούν από τα τοπικά προϊόντα,  ενσωματώνοντάς τα στα πιάτα τους με έναν καινοτόμο τρόπο που θα εντυπωσιάσει τους κριτές. Είναι ελεύθεροι να ετοιμάσουν τη δική τους gourmet παραλλαγή σε street food πιάτα όπως, γιαπαράδειγμα, σουβλάκι, noodles, hot dog, bao bun  κ.ά.  που θα έχουν θέση στην κουζίνα ενός πολτελούς  yacht  και να διεκδικήσουν την υψηλή βαθμολογία των κριτών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ως ακολούθως:

Κατηγορία Α:Κυριακή  05/05/2019,10:00-18:30,  για σκάφη  με ημερήσια τιμή ναύλωσης στην υψηλή περίοδο έως τα 8.999 ευρώ/ημέρα.  
Κατηγορία  A’  Platinum: Δευτέρα  06/05/2019,10:00-18:30,  για σκάφη  με ημερήσια τιμή ναύλωσης στην υψηλή περίοδο από 9.000 ευρώ/ημέρα και άνω.

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από 3 (τρεις) κριτές συμπεριλαμβανομένων του βραβευμένου με αστέρια Michelin Chef  Άγγελου Λάντου και του καταξιωμένου Chef  Θάνου Στασινού.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παρουσιάσει το πιάτο του στο επίσημο σερβίτσιο του σκάφους, στον χώρο εστίασης του σκάφους.