Εκτύπωση

ALL-RESTAURANTS | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Κυρίως Πιάτα

Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 κ.σ φρέσκο βούτηρο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο (Εμείς στη συνταγή μας βάλαμε το Πρασινέλαιο του Κακόβατου από την Ηλεία)
  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 μεγάλα καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 ⅓ λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κοφτό κ.γλ μοσχοκάρυδο ή παραπάνω αν το θέλετε περισσότερο spicy
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

Προεραιτικά:
1 συσκευασία τυρί κρέμα
2 -3 φυλλαράκια μαϊντανό
κρουτον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτηρο. Σωτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ζωμό. Τα αφήνουμε για περίπου 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να βράσουν άλλα περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά  και να έχουν πιει το νερό τους.
  • Βγάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αλέθουμε τα λαχανικά μας στο μπλέντερ. Σε αυτό το σημείο αν είναι πολύ αραιή τοποθετούμε τη σούπα στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πυκνώσει και να γίνει βελούδινη. Αν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό. 
  • Μοιράζουμε σε μπωλάκια και προεραιτικά τοποθετούμε στη μέση μια κουταλιά σούπας τυρί κρέμα, μερικά κρουτόν και από πάνω 2-3 φυλλαράκια μαιντανό.

WINE MATCHES

Αν οπωσδήποτε θέλετε να ταιριάξετε κάποιο κρασί με τη σούπα αυτή,  παρότι οι σούπες γενικά δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι με τα κρασιά, θα σας προτείναμε  για αυτή την κρεμώδη και πικάντικη γεύση ένα riesling.