Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΟΣ 1ο@ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

13-03-2023

ΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΟΣ 1ο@ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Τα ιδιαίτερα  κρασιά που δεν είναι ευρέως γνωστά και κάποια εξ αυτών σπάνια για το...

Περισσότερα
ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

24-02-2023

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο.

Περισσότερα
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

07-02-2023

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη γαστρονομία και την εστίαση by Chef’s Club of Greece

Περισσότερα
ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

03-02-2023

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

Περισσότερα
BOONGA BOONGA ATHENS

27-01-2023

BOONGA BOONGA ATHENS

Το πρώτο Thailand Funky Restaurant στην Αθήνα!

Περισσότερα
COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

26-01-2023

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ  | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκπλήσσσει με τη φινέτσα & τη  διάρκεια επίγευσης!

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | μια διαφορετική συνταγή με το παραδοσιακό κατσικάκι,

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΕΚ PRAXIS  | Ένα αρνί φούρνου που  δεν έχει να...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

LA CHEF LEVI | ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

Μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή με μαστίχα, μαχλέπι κι αρώματα από...

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

CHEF D' OEUVRE | Ζουμερό αρνάκι τυλιγμένο σε πεντανόστιμο αμπελόφυλλο.

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

40-45 Μελωμένα μελομακάρονα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά!!!
Ιδανικός συνδυασμός που θα εξισσοροπησει τη γλύκα των μελομακάρονων είναι μια γνήσια Κρητική Τσικουδιά. Στη δική  μας συνταγή χρησιμοποιήσαμε μάλιστα αντί για κονιάκ, τσικουδιά όπως γίνονται τα μελομακάρονα στην Κρήτη.  Δοκιμάσαμε τα μελομακάρονα με ένα σφηνάκι Τσικουδιά  Byraki και θέλαμε κι άλλο...
Σας προτείνουμε αυτόν τον συνδυαμό να τον δοκιμάσετ και εσείς. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υλικά

Ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 240ml
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο 240ml
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσικουδιά ή κονιάκ περίπου 100 ml.    
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:

  • 700 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 Φέτες από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλούδα από πορτοκάλι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 375 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
     
byraki tsikoudia Παραγγελίες: +302810314505
Online Shop

Διαδικασία

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες λεμονιού και τη φλούδα ποροτοκαλιού.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να διαλυθεί με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, το πορτοκάλι, την τσικουδιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.     
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, την μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι, το μίγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Καλό θα ήταν το κάθε σχήμα να έχει το ίδιο βάρος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα μελομακάρονα.
Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης 2-3χιλ. Προσοχή όχι μέχρι κάτω βαθιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 5 δευτερόλεπτα από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη. Στη δική μου κατσαρόλα χωρούσαν 5 μελομακάρονα την κάθε φορά. Αφήστε να υπάρχει περιθώριο στην κατσαρόλα σας για να μπορείτε να τα γυρίσετε.

Με μία τρυπητή κουτάλα τραβάμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να στραγγίσουν από το περιττό σιρόπι.
Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν εντελώς, ξεκινάμε την σοκολατένια επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
Σε ένα σκεύος έχουμε τα κομματάκια της σοκολάτας.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο σκεύος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρει η σοκολάτα ένα υπέροχο γυαλιστερό χρώμα.

Με μια σπάτουλα βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα στο σκεύος με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να  σφίξει η σοκολάτα. Μόλις βεβαιωθούμε ότι η σοκολάτα είναι έτοιμη μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.