Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 7 Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

...εμπνευσμένα πιάτα για την περίοδο εορτών στα δύο εστιατόρια.

Ρεβεγιόν στο Yellow

Ρεβεγιόν στο Yellow

...σε γιορτινή διάθεση και με εκπληκτικά μενού στην Κηφισιά.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

29-11-2022

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

Ελάτε στην πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή αφρωδών και γλυκών κρασιών

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα
TSIFTIS

28-11-2022

TSIFTIS

μοντέρνο γαστροκουτούκι με ελληνική εμπνευσμένη κουζίνα που προκαλεί εθισμό!

Περισσότερα
THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

28-11-2022

THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

νέο casual bar-restaurant με μεσογειακή δημιουργική κουζίνας και Signature Cocktails

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

27-11-2022

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

...Διασκέδαση χωρίς όρια και νοστιμές που συναρπάζουν

Περισσότερα
IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

24-11-2022

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

40-45 Μελωμένα μελομακάρονα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά!!!
Ιδανικός συνδυασμός που θα εξισσοροπησει τη γλύκα των μελομακάρονων είναι μια γνήσια Κρητική Τσικουδιά. Στη δική  μας συνταγή χρησιμοποιήσαμε μάλιστα αντί για κονιάκ, τσικουδιά όπως γίνονται τα μελομακάρονα στην Κρήτη.  Δοκιμάσαμε τα μελομακάρονα με ένα σφηνάκι Τσικουδιά  Byraki και θέλαμε κι άλλο...
Σας προτείνουμε αυτόν τον συνδυαμό να τον δοκιμάσετ και εσείς. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υλικά

Ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 240ml
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο 240ml
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσικουδιά ή κονιάκ περίπου 100 ml.    
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:

  • 700 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 Φέτες από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλούδα από πορτοκάλι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 375 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
     
byraki tsikoudia Παραγγελίες: +302810314505
Online Shop

Διαδικασία

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες λεμονιού και τη φλούδα ποροτοκαλιού.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να διαλυθεί με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, το πορτοκάλι, την τσικουδιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.     
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, την μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι, το μίγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Καλό θα ήταν το κάθε σχήμα να έχει το ίδιο βάρος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα μελομακάρονα.
Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης 2-3χιλ. Προσοχή όχι μέχρι κάτω βαθιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 5 δευτερόλεπτα από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη. Στη δική μου κατσαρόλα χωρούσαν 5 μελομακάρονα την κάθε φορά. Αφήστε να υπάρχει περιθώριο στην κατσαρόλα σας για να μπορείτε να τα γυρίσετε.

Με μία τρυπητή κουτάλα τραβάμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να στραγγίσουν από το περιττό σιρόπι.
Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν εντελώς, ξεκινάμε την σοκολατένια επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
Σε ένα σκεύος έχουμε τα κομματάκια της σοκολάτας.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο σκεύος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρει η σοκολάτα ένα υπέροχο γυαλιστερό χρώμα.

Με μια σπάτουλα βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα στο σκεύος με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να  σφίξει η σοκολάτα. Μόλις βεβαιωθούμε ότι η σοκολάτα είναι έτοιμη μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.