Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα
WSET DIPLOMA

15-05-2025

WSET DIPLOMA

Επτά νέοι κάτοχοι WSET Diploma. Το WSPC τους τίμησε στο Λονδίνο!

Περισσότερα
SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

07-05-2025

SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

+30.000 τραγούδια, στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στη καφετέρια

Περισσότερα
DRINK PINK 2025

28-04-2025

DRINK PINK 2025

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Έλα την Κυριακή 15.06.2025 στο Φάρο

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

40-45 Μελωμένα μελομακάρονα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά!!!
Ιδανικός συνδυασμός που θα εξισσοροπησει τη γλύκα των μελομακάρονων είναι μια γνήσια Κρητική Τσικουδιά. Στη δική  μας συνταγή χρησιμοποιήσαμε μάλιστα αντί για κονιάκ, τσικουδιά όπως γίνονται τα μελομακάρονα στην Κρήτη.  Δοκιμάσαμε τα μελομακάρονα με ένα σφηνάκι Τσικουδιά  Byraki και θέλαμε κι άλλο...
Σας προτείνουμε αυτόν τον συνδυαμό να τον δοκιμάσετ και εσείς. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υλικά

Ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 240ml
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο 240ml
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσικουδιά ή κονιάκ περίπου 100 ml.    
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:

  • 700 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 Φέτες από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλούδα από πορτοκάλι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 375 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
     
byraki tsikoudia Παραγγελίες: +302810314505
Online Shop

Διαδικασία

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες λεμονιού και τη φλούδα ποροτοκαλιού.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να διαλυθεί με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, το πορτοκάλι, την τσικουδιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.     
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, την μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι, το μίγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Καλό θα ήταν το κάθε σχήμα να έχει το ίδιο βάρος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα μελομακάρονα.
Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης 2-3χιλ. Προσοχή όχι μέχρι κάτω βαθιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 5 δευτερόλεπτα από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη. Στη δική μου κατσαρόλα χωρούσαν 5 μελομακάρονα την κάθε φορά. Αφήστε να υπάρχει περιθώριο στην κατσαρόλα σας για να μπορείτε να τα γυρίσετε.

Με μία τρυπητή κουτάλα τραβάμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να στραγγίσουν από το περιττό σιρόπι.
Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν εντελώς, ξεκινάμε την σοκολατένια επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
Σε ένα σκεύος έχουμε τα κομματάκια της σοκολάτας.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο σκεύος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρει η σοκολάτα ένα υπέροχο γυαλιστερό χρώμα.

Με μια σπάτουλα βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα στο σκεύος με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να  σφίξει η σοκολάτα. Μόλις βεβαιωθούμε ότι η σοκολάτα είναι έτοιμη μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.