Αφιέρωμα Αγίου Βαλεντίνου

Γιορτάστε τον έρωτα σας του Αγίου Βαλεντίνου

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ...

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ, ΕΙΔΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.

Δίπλα στη θάλασσα, υπό το φώς των κεριών ή με ανοιχτή θέα στον έναστρο ουρανό θα γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου;

Ίσως σε κάποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική απολαμβάνοντας  μελωδίες από πιάνο ή βιολί.  Στον οδηγό μας θα βρείτε προτάσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων για την ημέρα των ερωτευμένων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ορισμένα από αυτά να έχουν προετοιμάσει συναρπαστικά ειδικά διαμορφωμένα γευστικά μενού!

Και κάτι ακόμα...Εσείς που είστε μόνοι ή μόνες... βγείτε και  διασκεδάστε. Πού ξέρετε; Ίσως ο έρωτας να βρίσκεται κάπου εκεί δίπλα σας!!!

...οι πρώτες προτάσεις  για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασαν... στον οδηγό All-Restaurants.
Καθημερινά ο οδηγός θα ενημερώνεται με περισσότερες ιδέες από εστιατόρια! 

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

...εμπνευσμένο μενού που  θα ικανοποιήσει και θα ταξιδέψει όλες σας...

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

....ρομαντικό δείπνο με  εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

...με ξεχωριστό μενού από τον Έκτορα Μποτρίνι

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

...μια υπέροχη αισθαντική εμπειρία στο Varoulko Seaside

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

...σε ρομαντικό περιβάλλον.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

...με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό!

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

...σε ατμόσφαιρα άκρως ρομαντική.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

03-02-2023

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

Περισσότερα
BOONGA BOONGA ATHENS

27-01-2023

BOONGA BOONGA ATHENS

Το πρώτο Thailand Funky Restaurant στην Αθήνα!

Περισσότερα
COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

26-01-2023

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Περισσότερα
APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

23-01-2023

APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  στη Σάμο

Περισσότερα
MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

14-12-2022

MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Το Mayan μετακόμισε και σας καλεί στα εγκαίνια του νέου του χώρου!

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort | Κόκκινα Πιθάρια

Ευχές του Chef

Προσδοκούμε υγεία και χαρά για όλους!!! Ευχόμαστε αυτά τα μοναδικα Χριστούγεννα να ειναι γεμάτα αγάπη κ υγεία για όλους τους συνανθρώπους μας! Μένουμε σπίτι γιατί τα υλικά αγαθά που νομίζουμε οτι μας λειπουν θα τα ξαναβρούμε εύκολα !!!!
Σαν μάγειρες με τα φαγητά μας οφείλουμε να γεμίσουμε με όμορφες μυρωδιές το σπιτικό μας για να νιώσουμε όλοι μαζί οικογενειακά την μαγεία των Χριστουγέννων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή | ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

 

mpourtsouklis

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Σπάλα χοιρινή 2 κιλών περίπου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο Δεντρολίβανο
  • Γλυκιά πάπρικα

Για το Μαρινάρισμα

  • 200ml Σόγια σος 
  • 200 γρ. Καστανή Ζάχαρη

Για την πάστα Κυδωνιού

  • Νερό
  • 2 κ.γ. Κανέλα
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 3 κομμάτια Αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2-3 φύλλα αμπαρόριζα
  • 2 κιλά κυδώνια (Το ενάμιση κιλό θα χρησιμοποιηθεί για την πάστα κυδωνιού και το υπόλοιπο  για γαρνίρισμα )

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Προετοιμασία χοιρινού

 

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Το δένουμε με ένα σπάγκο και περνάμε κάθετα ολόκληρο το κλωνάρι του δεντρολίβανου.
  • Ρίχνουμε τα καρυκεύματα, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ, ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας τη σόγια με την καστανή ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε  να μαριναριστεί για  2 ώρες (μπορείτε και λιγότερο)
  • Αφαιρούμε το κρέας απο τη μαρινάδα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε.
  • Σε ένα ταψί, βάζουμε λίγο νερό και τοποθετούμε το κρέας. Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 200βαθμούς και στην συνέχεια βάζουμε το ταψί για περίπου 2 ώρες. Γυρνάμε το κρέας ενδιάμεσα 1-2 φορές για να έχουμε καλό  ψήσιμο και συμπληρώνουμε με υγρά (αλλά όχι υπερβολικά) για να μην στεγνώσει.

Προετοιμασία Πάστας κυδωνιού και γαρνιρίσματος.
Πάστα κυδωνιού

  • Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια. Τα κόβουμε σε ίσα μακρόστενα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα κυδώνια σε κατσαρολάκι με βραστό νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει τα κυδώνια.Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδήγλυκάνισο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν μαλακώσουν τα κυδώνια, αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και  βγάζουμε με μια τρυπητη κουτάλα τα κυδώνια με την αμπαρόριζα.
  • 8-10 απο τα κομμάτια τα βάζουμε στην άκρη για να καραμελωθούν αργότερα και να τα χρησιμοποιήσουμε στο γαρνίρισμα.
  • Τα υπόλοιπα τα βάζουμε μαζί με μισό ποτήρι ζωμό που έχουμε στο κατσαρολάκι μας  σε μπλέντερ χειρός   και πολτοποιούμε. Δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό για να μπορεί να σταθεί η πάστα πάνω στο κρέας.
  • Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρούμε το σπάγκο και το δεντρολίβανο και όπως είναι καθαρό το κρέας το αλείφουμε με την πάστα κυδωνιού.

Γαρνίρισμα με καραμελωμένα κυδώνια

  • Σε τηγάνι βάζουμε 100γρ βούτηρο και ρίχνουμε τα 8-10 κομμάτια κυδώνια που είχαμε κρατήσει στο προηγούμενο στάδιο.
  • Τα σωτάρουμε.
  • Τα αφήνουμε να ροδίσουν από την μια και την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το βούτηρο από το τηγάνι  και ρίχνουμε στα κυδώνια 3κ.σούπας ζάχαρη. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν και  στο τέλος ρίχνουμε λίγη κανέλα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και κυδώνια.

Tip... Τι μπορούμε να κάνουμε τον υπέροχο αρωματικό ζωμό που περίσσεψε από τα κυδώνια;
Ένα υπέροχο Welcome drink για τους καλεσμένους μας.
Πως; Στο ίδιο κατσαρολάκι που είναι ο ζωμός προσθέτουμε ίση  ποσότητα μαυροδάφνης και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Το Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! Samos NectarΤου ταιριάζει εξαιρετικά το σαγηνευτικό Samos Nectar 2013. Το χρώμα καραμελωμένης ζάχαρης έχει εδώ πορτοκαλοχάλκινες ανταύγειες, και συνδυάζεται μοναδικά με τη γλυκύτητα των καραμελωμένων κυδωνιών και τα έντονα αρώματα των μπαχαρικών. Στο Samos Nectar κρύβονται τόνοι φρούτου, κηρήθρας και μπαχαρικών (π.χ. γαρυφαλλόκαρφο), σε φόντο ξηρών καρπών. Η πολλή οξύτητα τιθασεύει τη γλυκύτητα έως και την πολύ παρατεταμένη επίγευση με νότες καπνού γιαυτό και ειναι εξαιρετικό δίπλα σε αυτο το Εορταστικό χοιρινό με τα κυδώνια.

Δετίε Περισσότερα για το Samos Nectar 2013 στο Save Vintage 2019