Αφιέρωμα Αγίου Βαλεντίνου

Γιορτάστε τον έρωτα σας του Αγίου Βαλεντίνου

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ...

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ, ΕΙΔΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.

Δίπλα στη θάλασσα, υπό το φώς των κεριών ή με ανοιχτή θέα στον έναστρο ουρανό θα γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου;

Ίσως σε κάποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική απολαμβάνοντας  μελωδίες από πιάνο ή βιολί.  Στον οδηγό μας θα βρείτε προτάσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων για την ημέρα των ερωτευμένων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ορισμένα από αυτά να έχουν προετοιμάσει συναρπαστικά ειδικά διαμορφωμένα γευστικά μενού!

Και κάτι ακόμα...Εσείς που είστε μόνοι ή μόνες... βγείτε και  διασκεδάστε. Πού ξέρετε; Ίσως ο έρωτας να βρίσκεται κάπου εκεί δίπλα σας!!!

...οι πρώτες προτάσεις  για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασαν... στον οδηγό All-Restaurants.
Καθημερινά ο οδηγός θα ενημερώνεται με περισσότερες ιδέες από εστιατόρια! 

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

...εμπνευσμένο μενού που  θα ικανοποιήσει και θα ταξιδέψει όλες σας...

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

....ρομαντικό δείπνο με  εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

...με ξεχωριστό μενού από τον Έκτορα Μποτρίνι

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

...μια υπέροχη αισθαντική εμπειρία στο Varoulko Seaside

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

...σε ρομαντικό περιβάλλον.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

...με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό!

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

...σε ατμόσφαιρα άκρως ρομαντική.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

03-02-2023

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

Περισσότερα
BOONGA BOONGA ATHENS

27-01-2023

BOONGA BOONGA ATHENS

Το πρώτο Thailand Funky Restaurant στην Αθήνα!

Περισσότερα
COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

26-01-2023

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Περισσότερα
APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

23-01-2023

APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  στη Σάμο

Περισσότερα
MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

14-12-2022

MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Το Mayan μετακόμισε και σας καλεί στα εγκαίνια του νέου του χώρου!

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1* Michellin , 5 AA Rosettes

Ευχές του Chef

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενο το νέο έτος, σιγουρα καλύτερο από το φετινό. Εύχομαι να βρίσκουμε δύναμη να προσπερνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας κ να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας με το πάθος και τη δημιουργικότητα μας. Να είμαστε υγιείς και να κοιτάμε μπροστά. .
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Εορταστική Σύνταγή| QUICHE ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

 

tzanis

 

ΥΛΙΚΑ

για τάρτα 22-25 εκατοστών διάμετρο ή 4 τάρτες μικρές 8-10 εκατοστών διάμετρο. Η φωτογραφία είναι σε μικρό τσέρκι 8 εκατοστών. Για τη γέμιση :
  • 100γρ Γάλα πλήρες
  • 50γρ Κρέμα γάλακτος
  • 40γρ Κρόκοι αυγού
  • 100γρ Καβουροψιχα Καστανή (περασμένη από σίτα)
  • 50γρ Παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 10γρ Αλάτι
  • 8γρ Πιπέρι

Για τη ζύμη :

  • 180γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ Αλεύρι Σικάλεως
  • 150γρ Βούτυρο (κομμένο κύβους)
  • 10γρ Αλάτι
  • 5γρ Σπόρους Φινόκιο (καβουρδισμένους)
  • 30γρ Παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 10γρ Μουστάρδα Ντιζόν
  • 23γρ Κρόκοι Αυγού
  • 45γρ Γάλα πλήρες
  • 1 κρόκος αυγού (χτυπημένος για το γλασσο )

Για τη γαρνιτούρα :

  • 30γρ Σέλερι (κομμένο κύβους 3χιλ)
  • 10γρ Λεμόνι Φλούδα (ψιλοκομμένο)
  • 10γρ Γλιστρίδα
  • 50γρ Ξύδι Λευκό
  • 75γρ Νερό
  • 25γρ Ζάχαρη Λευκή

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός του γάλακτος μέχρι να έχετε μια υφή που να μοιάζει με τριμμένα μπισκότα ή crumble.
  • Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά μέχρι όλο το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσοχή μη δουλέψετε τη ζύμη παρά πολύ. Αφήστε να ξεκουραστεί για 2 ώρες πριν την ανοίξετε.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σας με πάχος 3 χιλιοστά κ τουλάχιστον 10 εκατοστά μεγαλύτερη σε διάμετρο από το ταψί σας. Εφαρμόστε τη σε ταψί για τάρτες με απαλές κινήσεις κ πιέζοντας ελαφρά στις άκρες ώστε να έχει μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Κόψτε ένα καρτούς κ γεμίστε τη με φασόλια ή ρύζι ώστε να ψηθεί χωρίς να φουσκώσει ανομοιόμορφα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150* Κελσίου για 15 λεπτά.Με ένα πινέλο αλείψετε το κρόκο αυγού σε όλη την επιφάνεια της τάρτας κ ψήστε για επιπλέον 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
  • Για τη γαρνιτούρα , σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το ξύδι , ζάχαρη και νερό σε σημείο βρασμού. Αφαιρέστε από τη φωτιά , μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει. Όταν κρυώσει εντελώς προσθέστε το σέλερι και λεμόνι, καλύψτε το αφήστε για 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Φτιάχτε τη γέμιση βάζοντας το γάλα και τη κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 83* Κελσίου. Προσθέστε τους κρόκους αυγού κ ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να παχαίνει σε υφή. Πρόσθετε τη ψίχα του καβουριου, το τυρί και αλάτι. Σβήστε τη φωτιά κ αφήστε να καθίσει 5 λεπτά πριν γεμίσετε τη τάρτα σας. Ψήστε στους 180* Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 8-12 λεπτά. Αφήστε να δέσει για 10 λεπτά πριν τη διακοσμήσετε και σερβίρετε.
  • Στραγγίξετε τα λαχανικά σας κ διακοσμήσετε τη τάρτα σας μαζί με τα φύλλα γλιστρίδας.

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! Samos NectarΤου ταιριάζει εξαιρετικά το SEMELI AETHERIA
Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός Μαλαγουζιά και Chardonnay 
Έντονη μύτη με αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, ώριμο αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα. Στόμα με πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία χάρις στην τραγανή του οξύτητα, ντυμένο με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στην παρουσία του Chardonnay. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου, με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 10-12°C.