Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

από τον exeutive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Μήνυμα

Το «εθνικό μας φαγητό» για τη μεγάλη ιστορική επέτειο της επανάστασης του 1821, την 25η Μαρτίου, είναι ο μπακαλιάρος που κατά παράδοση δεσπόζει στο γιορτινό τραπέζι της ημέρας. Κάποτε, ήταν το μόνο ψάρι που έφτανε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πουλιόταν στα «εδώδιμα και αποικιακά». Επίσημα πάντως στο τραπέζι των Ευρωπαίων μπήκε τον 15ο αιώνα, όπου έγινε δημοφιλές πιάτο τόσο λόγω της νοστιμιάς του, όσο της οικονομικής τιμής του. Στην Ελλάδα λένε ότι τον έφεραν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες! Με σταφίδες λοιπόν, θα τον συνδυάσουμε σε αυτήν την άκρως απολαυστική και υγιεινή συνταγή (καθώς δεν τηγανίζεται) αλλά συνοδεύεται από χόρτα και το μυρωδάτο, λευκό, ξηρό μοσχάτο κρασί «Ψηλές Κορφές» του Συνεταιρισμού της Σάμου, που δίνει έναν άλλο «τόνο» στην πλούσια γεύση του.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

 (από τον exeutive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ


  • Αρχική διαδικασία: Ξαλμύρισμα 24 ώρες πριν
    Ξεκινάμε το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε  μερίδες. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 4 ώρες.

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια.
  • Σε μια γάστρα, βάζουμε μια στρώση χόρτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο, τα τοματίνια και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.
  • Διαλύουμε τον τοματοπολτό με το ξηρό, λευκό μοσχάτο σαμιώτικο κρασί.
    Περιχύνουμε λοιπόν το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30’.
  • Σερβίρουμε, εάν θέλουμε με χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι που ταιριάζει πολύ

ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό φιλέτο παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
  • 500 γραμ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 500 γραμ. φρέσκα σέσκουλα
  • 500 γραμ. σταμναγκάθι
  • 1 καρότο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100 γραμ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
  • 10 τοματίνια
  • 300 ml λευκό, ξηρό, μοσχάτο κρασί Σάμου
  • 100 ml. ελαιόλαδο πιπέρι αλάτι

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! samos psileskorfesΣυνδυάζουμε το γεύμα μας με τις «Ψηλές Κορφές» του Συνεταιρισμού της Σάμου. Είναι ένα ευωδιαστό και τραγανό κρασί που προέρχεται από μοσχάτο σταφύλι των καλύτερων ορεινών αμπελώνων ξερολιθιάς του ακριτικού νησιού. Στη μύτη ανακαλύπτουμε αρώματα λουλουδιών αλλά και φρούτων, όπως το αχλάδι, το ροδάκινο, το πεπόνι. Έχει υψηλή οξύτητα και πολύ καλή επίγευση, χαρακτηριστικά που ανοίγουν μια πολύ μεγάλη παλέτα συνδυασμών γεύσεων. Εκεί όμως που συνδυαζόμενο αναδεικνύει όλα τα πλούσια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το κρασί αυτό, είναι το ψάρι! Δροσερό  και εκφραστικό  το λευκό αυτό ξηρό μοσχάτο κρασί, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!