Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 7 Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

...εμπνευσμένα πιάτα για την περίοδο εορτών στα δύο εστιατόρια.

Ρεβεγιόν στο Yellow

Ρεβεγιόν στο Yellow

...σε γιορτινή διάθεση και με εκπληκτικά μενού στην Κηφισιά.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

29-11-2022

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

Ελάτε στην πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή αφρωδών και γλυκών κρασιών

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα
TSIFTIS

28-11-2022

TSIFTIS

μοντέρνο γαστροκουτούκι με ελληνική εμπνευσμένη κουζίνα που προκαλεί εθισμό!

Περισσότερα
THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

28-11-2022

THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

νέο casual bar-restaurant με μεσογειακή δημιουργική κουζίνας και Signature Cocktails

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

27-11-2022

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

...Διασκέδαση χωρίς όρια και νοστιμές που συναρπάζουν

Περισσότερα
IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

24-11-2022

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΕΚ PRAXIS  | Ένα αρνί φούρνου που  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αρνί στη σούβλα.

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής IEK PRAXIS Βασίλης Σπόρος, μας δίνει Tips  για το πιο νόστιμο αρνάκι φούρνου και συμβουλές για τον τρόπο και το ιδανικό ψήσιμο. Για το ιδανικό ψήσιμο αρνιού στο φούρνο προτείνω την ακόλουθη διαδικασία:
Αρχικά πέρασμα 12 ώρες από άλμη. Έτσι και θα απορροφήσει αλάτι και μια μικρή ποσότητα υγρασίας, αλλά και θα αφυδατωθεί συνολικά λιγότερο μετά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ για την αλμη

Για το προζύμι

  • 250ml νερό
  • 135g αλάτι ψιλό
  • 200g ζάχαρη κρυσταλλική
  • συν 4 λίτρα νερό παγωμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Φέρνουμε σε βράση τα 250ml νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μίγμα στα 4 λίτρα νερό ανακατεύοντας και η άλμη είναι έτοιμη.
  • Βυθίζουμε τα κομμάτια από το αρνί στην άλμη για τουλάχιστον 12 ώρες. Για το ψήσιμο στο φούρνο, δεν μου αρέσει να προσθέτω πολλά μπαχαρικά ή μυρωδικά γιατί είμαι μεγάλος οπαδός της γεύσης που βγάζει το κρέας οπότε ακολουθώ πάντα την ίδια μέθοδο.
  • Ετοιμάζω ένα μίγμα αλάτι ημίχονδρο και πιπέρι μαύρο χονδροτριμμένο σε αναλογία 50-50.
  • Αλείφω μία λεπτή στρώση όλα τα κομμάτια του αρνιού με μουστάρδα Dijon και μοιράζω ομοιόμορφα το αλατοπίπερο.Η μουστάρδα και χτίζει μια γευστική κρούστα και επιτρέπει στο καρύκευμα να κολλήσει καλά στην επιφάνεια. Προσοχή, όσο πιο χοντρό είναι το κομμάτι του κρέατος τόσο πιο πολύ αλατοπίπερο βάζω.Τα πλευρά προφανώς θα πάρουν πολύ λιγότερο αλατοπίπερο από το μπούτι.

ΨΗΣΙΜΟ

  • Το ψήσιμο ξεκινάει στο φούρνο τοποθετώντας τα πιο χοντρά κομμάτια κρέατος πάνω στα πιο λεπτά ή να τα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, έτσι δεν θα στεγνώσουν. Ψήνουμε στους 130ο C ξεσκέπαστο.
  • Μόλις η θερμοκρασία στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος φτάσει 65 ο C, σκεπάζουμε το κρέας ερμητικά με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 ο C. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία πάλι στο πιο χοντρό κομμάτι και μόλις ξεπεράσει τους 92 ο C, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κρέατος να είναι εκτεθειμένη η μεγαλύτερη επιφάνεια τους Δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 ο C και τελειώνουμε με μία τραγανή κρούστα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  • Συνολικά υπολογίσουμε για κάθε ένα κιλό κρέατος 1 ώρα και 15 λεπτά ψήσιμο. Άρα για 5 κιλά κρέας θα χρειαστούμε περίπου 6+ ώρες.

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Αγνό, παρθένο… αρνί, σε μια συνταγή που εστιάζει στο ξεχωριστό κρέας αυτού του νόστιμου ζώου, που κάθε Πάσχα θυσιάζεται στο βωμό του εθίμου και της απόλαυσης. Με το ερυθρό κρασί Άγιος Χρόνος καθαγιάζουμε συμβολικά τη θυσία και εντείνουμε την απόλαυση. Διότι η στιβαρή ποικιλία σιρά, οινοποιημένη εξαιρετικά από το Κτήμα Αβαντίς, «μάστερ» σε αυτήν, θα τιθασεύσει και λίπος και πρωτεΐνες του κρέατος. Διανθισμένο δε με λιγότερο από 10% βιονιέ, αυτήν την ευγενή ανοιχτόχρωμη ποικιλία, το κρασί θα αρωματίσει δεόντως το κρέας, ραίνοντάς το στην κυριολεξία με το λουλουδάτο χαρακτήρα του.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης..

agiosxronos

ΙΕΚ PRAXIS

Ο Βασίλης Σπόρος είναι Chef Patron του Po'Boys ΒΒQ και Chef του Mama Roux και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS. Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΑΘΗΝΑ: 210-8230090 ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005