Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

WINELATES...

31-05-2023

WINELATES...

οινογυμναστικό ταξίδι που εναρμονίζει σώμα, αισθήσεις, νου και συναισθήματα

Περισσότερα
DRINK PINK WINEMAKERS' DINNER

30-05-2023

DRINK PINK WINEMAKERS' DINNER

Δειπνώ με τον οινοποιό Τετάρτη 7 Ιουνίου

Περισσότερα
DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2023

30-05-2023

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2023

Κυριακή 11 Ιουνίου, 13:00 - 20:00. Κέντρο ΠολιτισμούΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα
MAPPEMONDE Roof Top Summer Days & Nights

29-05-2023

MAPPEMONDE Roof Top Summer Days & Nights

ονειρεμένες νύχτες στη διάσημη βεράντα του με την πισίνα!

Περισσότερα
PHARAOH RESTAURANT

05-05-2023

PHARAOH RESTAURANT

Natural Wines / Wood Fire Cooking

Περισσότερα
WINE IS FINE

05-05-2023

WINE IS FINE

Food & Natural Wines

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκλεπτυσμένα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα  μοσχάτου (ροζ τριαντάφυλλα) μαζί με ...

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ  | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκπλήσσσει με τη φινέτσα & τη  διάρκεια επίγευσης!

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

CHEF D' OEUVRE | Ζουμερό αρνάκι τυλιγμένο σε πεντανόστιμο αμπελόφυλλο.

Πασχαλινή συνταγή του καθηγητού της σχολής μαγειρικής CHEF D' OEUVRE και  executive chef κ. Λάμπρου Ζήση.

ΥΛΙΚΑ

1250 gr μπούτι αρνιού
Αλατοπίπερο
Αμπελόφυλλα

A)
150 gr καρότο σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά κίτρινη σε μπαστουνάκια
150 gr γραβιέρα σε μπαστουνάκια
5 φέτες μπέικον
2 σκελ σκόρδο ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
80 ml Κρασί λευκό
200 ml ζωμό λαχανικών

B)
150 gr καρότα καρέ
150 gr αρακά
150 gr αγκινάρες τέταρτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 gr μαραθόριζα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Ξεκοκαλίζουμε το μπούτι με προσοχή. Το χαράσσουμε με το μαχαίρι σταυρωτά και το πεπλαταίνουμε. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα κρυώνουμε.
  • Σε λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα αμπελόφυλλα, από πάνω το κρέας και καλύπτουμε πάλι με αμπελόφυλλα.
  • Κόβουμε τα υλικά Α σε μπαστουνάκια, τα τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω, καρυκεύουμε, τα τυλίγουμε σε μεγάλο ρολό και δένουμε με σπάγκο. Προσθέτουμε κρασί και υγρά στο 1/3 και ψήνουμε στους 180-200 ° C για 90’ περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε μενταγιόν, γαρνίρουμε με τα υλικά Β παρασκευασμένα γλασέ.
  • Συρρικνώνουμε τα υγρά του ψησίματος και συνοδεύουμε με αυτή τη σάλτσα.

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Καλά, για τα αμπελόφυλλα θα μιλήσουμε πιο κάτω. Καρότα, πιπεριές και γραβιέρα που οδηγούν; Σε λευκό κρασί, που λόγω της λιπαρότητας του αρνιού μια ΠΟΠ Σαντορίνη είναι εξαιρετική και ασφαλέστατη ιδέα. Επειδή είθισται στις εορτές, εκτός από το να τρώμε, να πίνουμε κάτι καλό, εξαιρετικό για αυτήν τη συνταγή θα είναι το βραβευμένο λευκό κρασί Καβαλιέρος (Σιγάλας). Όνομα και πράμα, θα συνοδεύσει το πιάτο με αφοπλιστική οξύτητα, αρκετή τόσο για τη σπιρτάδα των αμπελόφυλλων, όσο για το λίπος του κρέατος, ενώ το ογκώδες στόμα του θα φερθεί ευγενικά στις όχι και τόσο απαιτητικές πρωτεΐνες του.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης..

CHEF D' OEUVRE

Η σχολή CHEF D' OEUVRE είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή γαστρονομίας που λειτούργησε στην Ελλάδα και με το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει στους σπουδαστές της,
συμβάλλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση του γαστρονομικού τοπίου της χώρας μας.