Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής LE MONDE Γεώργιος Γογόπουλος μαγειρεύει Καρέ Αρνιού με κολοκύθι, πρόβειο γιαούρτι και δυόσμο . Η συνταγή προέρχεται από το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο Η μαγειρική στην εποχή της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme, με συγγραφείς τους κ.κ. Γεώργιο Γογόπουλο και Χρήστο Παναγόπουλο, Chefs μαγειρικής και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Αρνάκι ψητό

  • 4 καρέ αρνιού, από 4 παϊδάκια το καθένα
  • κύμινο, τριμμένο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 100 ml ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο αλάτι

Επεξεργαζόμαστε τα καρέ αρνιού, αφαιρώντας το κρέας πάνω από τα πλευρά για να δημιουργήσουμε γαλλική κοπή. Μαρινάρουμε το αρνί με τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες.

Πριν από το μαγείρεμα, το βγάζουμε από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και του δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το αρνί στον φούρνο στους 190ºC για 8-10 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία του στο κέντρο να φτάσει στους 52ºC.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πριν από το σερβίρισμα χωρίζουμε κάθε καρέ στη μέση και το αλατίζουμε.

Κροκέτα αρνιού

  • Κροκέτα αρνιού κοιλιά και υπόλοιπα του καρέ
  • ελαιόλαδο
  • 4 εσαλότ,χοντροκομμένα
  • 2 καρότα,χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κτσ πελτές τομάτας
  • 60 ml ξίδι Xeres
  • 1 L ζωμός αρνιού
  • αλάτι πιπέρι αλεύρι
  • αβγό για το πανάρισμα πάνκο

Δίνουμε χρώμα στο κρέας με το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το εσαλότ, το καρότο και το σκόρδο, και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας, το ξίδι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Χωρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας, αφαιρώντας το περιττό λίπος και τα σκληρά μέρη. Με τη βοήθεια μεμβράνης δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη ή στο τσίλερ, μέχρι να παγώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί κάνουμε πανέ αλανγκλέζ.

Κολοκυθάκια σοτέ
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια στη μέση και χαράζουμε σταυρωτά το εσωτερικό τους. Τα κάνουμε σοτέ σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην πάρουν πολύ χρώμα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψητές πατάτες
  • 16 μικρές πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • δεντρολίβανο

Κάνουμε τουρνέ τις πατάτες και τις μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τις ψήνουμε στους 140ºC, μέχρι να μαλακώσουν.

Ημιαφυδατωμένες τομάτες
  • 20 τοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • σκόρδο

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 140ºC, για 1 ώρα.

Σάλτσα δυόσμου
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 4 αντζούγιες
  • 20 g κάπαρη
  • 1 κτσ πικάντικη μουστάρδα
  • 40 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Τελείωμα λάδι για τηγάνισμα 120 g πρόβειο γιαούρτι Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180ºC και τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια και τους δίνουμε λίγο χρώμα στη σαλαμάνδρα. Σερβίρουμε τελειώνοντας με το πρόβειο γιαούρτι.

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Το λίγο σαντζιοβέζε δεν αλλάζει το χαρακτήρα του ερυθρού κρασιού Château Nico Lazaridi, του πιο γνωστού brand της δραμινής οινοποιίας. Η καρδιά του χτυπά πάντα γαλλικά, αφού το καμπερνέ σοβινιόν, πρωτίστως, και το μερλό κυριαρχούν. Να λοιπόν ένας λόγος να συντροφεύσουν το γαλλικής κοπής καρέ αρνιού. Είναι, όμως, ο δευτερεύων. Γιατί πρωτεύει η απόλαυση από την πυκνότητα του καμπερνέ έναντι στο λίπος του αρνιού, τα γλυκά αρώματα του μερλό πλάι στα λαχανικά και η φινέτσα του σαντζιοβέζε μαζί με την κροκέτα. Το ερυθρό αυτό χαρμάνι για κάθε μπουκιά του εκπλεπτισμένου αυτού πιάτου, αν προτιμάτε.
Στο γευστικό ταίριασμα κρασιού - συνταγής ο  Αργύρης Καλλιανιώτης

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

T:+302104830500, F:+302104839305
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
http://www.lemonde.edu.gr/