Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 7 Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

...εμπνευσμένα πιάτα για την περίοδο εορτών στα δύο εστιατόρια.

Ρεβεγιόν στο Yellow

Ρεβεγιόν στο Yellow

...σε γιορτινή διάθεση και με εκπληκτικά μενού στην Κηφισιά.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

29-11-2022

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

Ελάτε στην πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή αφρωδών και γλυκών κρασιών

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα
TSIFTIS

28-11-2022

TSIFTIS

μοντέρνο γαστροκουτούκι με ελληνική εμπνευσμένη κουζίνα που προκαλεί εθισμό!

Περισσότερα
THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

28-11-2022

THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

νέο casual bar-restaurant με μεσογειακή δημιουργική κουζίνας και Signature Cocktails

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

27-11-2022

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

...Διασκέδαση χωρίς όρια και νοστιμές που συναρπάζουν

Περισσότερα
IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

24-11-2022

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής LE MONDE Γεώργιος Γογόπουλος μαγειρεύει Καρέ Αρνιού με κολοκύθι, πρόβειο γιαούρτι και δυόσμο . Η συνταγή προέρχεται από το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο Η μαγειρική στην εποχή της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme, με συγγραφείς τους κ.κ. Γεώργιο Γογόπουλο και Χρήστο Παναγόπουλο, Chefs μαγειρικής και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Αρνάκι ψητό

  • 4 καρέ αρνιού, από 4 παϊδάκια το καθένα
  • κύμινο, τριμμένο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 100 ml ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο αλάτι

Επεξεργαζόμαστε τα καρέ αρνιού, αφαιρώντας το κρέας πάνω από τα πλευρά για να δημιουργήσουμε γαλλική κοπή. Μαρινάρουμε το αρνί με τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες.

Πριν από το μαγείρεμα, το βγάζουμε από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και του δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το αρνί στον φούρνο στους 190ºC για 8-10 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία του στο κέντρο να φτάσει στους 52ºC.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πριν από το σερβίρισμα χωρίζουμε κάθε καρέ στη μέση και το αλατίζουμε.

Κροκέτα αρνιού

  • Κροκέτα αρνιού κοιλιά και υπόλοιπα του καρέ
  • ελαιόλαδο
  • 4 εσαλότ,χοντροκομμένα
  • 2 καρότα,χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κτσ πελτές τομάτας
  • 60 ml ξίδι Xeres
  • 1 L ζωμός αρνιού
  • αλάτι πιπέρι αλεύρι
  • αβγό για το πανάρισμα πάνκο

Δίνουμε χρώμα στο κρέας με το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το εσαλότ, το καρότο και το σκόρδο, και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας, το ξίδι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Χωρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας, αφαιρώντας το περιττό λίπος και τα σκληρά μέρη. Με τη βοήθεια μεμβράνης δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη ή στο τσίλερ, μέχρι να παγώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί κάνουμε πανέ αλανγκλέζ.

Κολοκυθάκια σοτέ
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια στη μέση και χαράζουμε σταυρωτά το εσωτερικό τους. Τα κάνουμε σοτέ σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην πάρουν πολύ χρώμα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψητές πατάτες
  • 16 μικρές πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • δεντρολίβανο

Κάνουμε τουρνέ τις πατάτες και τις μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τις ψήνουμε στους 140ºC, μέχρι να μαλακώσουν.

Ημιαφυδατωμένες τομάτες
  • 20 τοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • σκόρδο

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 140ºC, για 1 ώρα.

Σάλτσα δυόσμου
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 4 αντζούγιες
  • 20 g κάπαρη
  • 1 κτσ πικάντικη μουστάρδα
  • 40 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Τελείωμα λάδι για τηγάνισμα 120 g πρόβειο γιαούρτι Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180ºC και τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια και τους δίνουμε λίγο χρώμα στη σαλαμάνδρα. Σερβίρουμε τελειώνοντας με το πρόβειο γιαούρτι.

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Το λίγο σαντζιοβέζε δεν αλλάζει το χαρακτήρα του ερυθρού κρασιού Château Nico Lazaridi, του πιο γνωστού brand της δραμινής οινοποιίας. Η καρδιά του χτυπά πάντα γαλλικά, αφού το καμπερνέ σοβινιόν, πρωτίστως, και το μερλό κυριαρχούν. Να λοιπόν ένας λόγος να συντροφεύσουν το γαλλικής κοπής καρέ αρνιού. Είναι, όμως, ο δευτερεύων. Γιατί πρωτεύει η απόλαυση από την πυκνότητα του καμπερνέ έναντι στο λίπος του αρνιού, τα γλυκά αρώματα του μερλό πλάι στα λαχανικά και η φινέτσα του σαντζιοβέζε μαζί με την κροκέτα. Το ερυθρό αυτό χαρμάνι για κάθε μπουκιά του εκπλεπτισμένου αυτού πιάτου, αν προτιμάτε.
Στο γευστικό ταίριασμα κρασιού - συνταγής ο  Αργύρης Καλλιανιώτης

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

T:+302104830500, F:+302104839305
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
http://www.lemonde.edu.gr/