Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΠΛΑΤΗ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΠΛΑΤΗ ΓΕΜΙΣΤΗ

Σαμιώτικη Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή

O Βαγγέλης Μπιλιμπάς executive Chef και κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής, μας προτείνει για το Πάσχα μια συνταγή παραδοσιακή από το νησί της Σάμου στο οποίο έχει και το εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας,  Aphrodite Garden Restaurant. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, είδη που δεν είναι ευρέως γνωστά, τα καλύτερα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα από τη Σάμο και άλλων νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου με σεβασμό στην εποχικότητά τους, μικρές λεπτομέρειες από ορυκτά αλάτια και βρώσιμα άνθη, ακολουθούν τη δημιουργικότητα και την έμπνευση του Σεφ.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κατσικίσια πλάτη περίπου 3 κιλά
  • 100 +100 γραμ. πελτέ ντομάτας ( στη Σάμο χρησιμοποιούμε λιαστό , με πλούσια συμπυκνωμένη γεύση και ελαφρώς αλμυρό)
  • 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα)
  • 10 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνατες
  • 600 γρ συκώτι κατσικίσιο 200 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 ml ξηρό κρασί μοσχάτο Σάμου
  • 1 ματσάκι μαϊντανό,
  • 1 ανηθο,
  • 1 μάραθο ,
  • 1 δυόσμο ( τα πολλά μυρωδικά είναι αυτά που θα δώσουν υπέροχο ανοιξιάτικο άρωμα στο φαγητό μας όλα ψιλοκομμένα
  • 300 γραμ. ρύζι Καρολίνα + 100 γραμ ρύζι κίτρινο ( blue bonet) ο συνδυασμός των ρυζιών θα μα δώσει μια σπυρωτή γέμιση.

Προετοιμασία πλάτης.

Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή ανάμεσα στην πέτσα και στα πλευρά και με τα δάχτυλα μας ξεκολλάμε τη πέτσα από τα πλευρά δημιουργώντας μια μεγάλη τσέπη όσο πιο μεγάλη μπορούμε προσέχοντας πάντα να μην μας σχιστεί.( εναλλακτικά ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το ετοιμάσει) αραιώνουμε τα 100 γραμ. πελτέ με λίγο νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι( αν δεν χρησιμοποιήσετε λιαστό πελτέ προσθέστε λίγο παραπάνω) και λίγο πιπέρι και κάνουμε εντριβή σε όλη την επιφάνεια της πλάτης μέσα –έξω.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Βράζουμε το συκώτι για 5 λεπτά με λίγο αλάτι και λίγο ξύδι.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά
Ξεπλένουμε και αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά ζαρακια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το συκώτι , ενώνουμε για 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε 100 γραμ πελτέ ντομάτας , το ρύζι το ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τα υλικά ανακατεύοντας.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά και γεμίζουμε την τσέπη της πλάτης .
Mε μια μεγάλη βελόνα ράβουμε προσέχτηκα το άνοιγμα .(Εναλλακτικά περνάμε ένα ξύλινο σουβλάκι) Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες και την πλάτη.

Προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών αλατοπιπερωνουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.( αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε μαζί με τις πατάτες στο ταψί)

Πολύ σημαντικό είναι το ψήσιμο .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς και ψήνουμε μισή ώρα, μετά κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες περίπου .
Τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δίνουμε χρώμα στους 220 για 10 λεπτά.
Τip. Για να δώσω μοναδικό άρωμα κάτω από την πλάτη τοποθετώ 5-6 κληματόβεργες.