Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 7 Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

...εμπνευσμένα πιάτα για την περίοδο εορτών στα δύο εστιατόρια.

Ρεβεγιόν στο Yellow

Ρεβεγιόν στο Yellow

...σε γιορτινή διάθεση και με εκπληκτικά μενού στην Κηφισιά.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

29-11-2022

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

Ελάτε στην πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή αφρωδών και γλυκών κρασιών

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα
TSIFTIS

28-11-2022

TSIFTIS

μοντέρνο γαστροκουτούκι με ελληνική εμπνευσμένη κουζίνα που προκαλεί εθισμό!

Περισσότερα
THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

28-11-2022

THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

νέο casual bar-restaurant με μεσογειακή δημιουργική κουζίνας και Signature Cocktails

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

27-11-2022

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

...Διασκέδαση χωρίς όρια και νοστιμές που συναρπάζουν

Περισσότερα
IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

24-11-2022

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΠΛΑΤΗ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΠΛΑΤΗ ΓΕΜΙΣΤΗ

Σαμιώτικη Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή

O Βαγγέλης Μπιλιμπάς executive Chef και κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής, μας προτείνει για το Πάσχα μια συνταγή παραδοσιακή από το νησί της Σάμου στο οποίο έχει και το εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας,  Aphrodite Garden Restaurant. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, είδη που δεν είναι ευρέως γνωστά, τα καλύτερα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα από τη Σάμο και άλλων νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου με σεβασμό στην εποχικότητά τους, μικρές λεπτομέρειες από ορυκτά αλάτια και βρώσιμα άνθη, ακολουθούν τη δημιουργικότητα και την έμπνευση του Σεφ.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κατσικίσια πλάτη περίπου 3 κιλά
  • 100 +100 γραμ. πελτέ ντομάτας ( στη Σάμο χρησιμοποιούμε λιαστό , με πλούσια συμπυκνωμένη γεύση και ελαφρώς αλμυρό)
  • 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα)
  • 10 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνατες
  • 600 γρ συκώτι κατσικίσιο 200 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 ml ξηρό κρασί μοσχάτο Σάμου
  • 1 ματσάκι μαϊντανό,
  • 1 ανηθο,
  • 1 μάραθο ,
  • 1 δυόσμο ( τα πολλά μυρωδικά είναι αυτά που θα δώσουν υπέροχο ανοιξιάτικο άρωμα στο φαγητό μας όλα ψιλοκομμένα
  • 300 γραμ. ρύζι Καρολίνα + 100 γραμ ρύζι κίτρινο ( blue bonet) ο συνδυασμός των ρυζιών θα μα δώσει μια σπυρωτή γέμιση.

Προετοιμασία πλάτης.

Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή ανάμεσα στην πέτσα και στα πλευρά και με τα δάχτυλα μας ξεκολλάμε τη πέτσα από τα πλευρά δημιουργώντας μια μεγάλη τσέπη όσο πιο μεγάλη μπορούμε προσέχοντας πάντα να μην μας σχιστεί.( εναλλακτικά ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το ετοιμάσει) αραιώνουμε τα 100 γραμ. πελτέ με λίγο νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι( αν δεν χρησιμοποιήσετε λιαστό πελτέ προσθέστε λίγο παραπάνω) και λίγο πιπέρι και κάνουμε εντριβή σε όλη την επιφάνεια της πλάτης μέσα –έξω.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Βράζουμε το συκώτι για 5 λεπτά με λίγο αλάτι και λίγο ξύδι.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά
Ξεπλένουμε και αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά ζαρακια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το συκώτι , ενώνουμε για 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε 100 γραμ πελτέ ντομάτας , το ρύζι το ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τα υλικά ανακατεύοντας.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά και γεμίζουμε την τσέπη της πλάτης .
Mε μια μεγάλη βελόνα ράβουμε προσέχτηκα το άνοιγμα .(Εναλλακτικά περνάμε ένα ξύλινο σουβλάκι) Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες και την πλάτη.

Προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών αλατοπιπερωνουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.( αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε μαζί με τις πατάτες στο ταψί)

Πολύ σημαντικό είναι το ψήσιμο .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς και ψήνουμε μισή ώρα, μετά κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ώρες περίπου .
Τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δίνουμε χρώμα στους 220 για 10 λεπτά.
Τip. Για να δώσω μοναδικό άρωμα κάτω από την πλάτη τοποθετώ 5-6 κληματόβεργες.