Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

BEEF BAR BRUNCH IS BACK

27-09-2022

BEEF BAR BRUNCH IS BACK

Beefbar Athens Brunch is back!

Περισσότερα
ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΗΝΙΑ ΣΤΟ FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

27-09-2022

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΗΝΙΑ ΣΤΟ FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

Δύο από τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διευθύνουν τα οκτώ...

Περισσότερα
JERAR

25-09-2022

JERAR

H Μπιστρονομία σε εξέλιξση με το νέο εστιατόριο JERAR

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

  Είστε λάτρης του φιλέτου μόσχου; Ο  Chef Δημήτρης Τζιοβάρας καθηγητής στη σχολή  La Chef Levi,   μας ετοιμάζει μία εύκολη συνταγή σε συνδυασμό με μία σάλτσα σε νότες άγριων μανιταριών θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας. Ενα πεντανόστιμο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις παρέα με ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί. 
Μάθετε περισσότερα για τον Chef Δημήτρη Τζιοβάρα μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στο all-restaurants.gr.

Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε Facebook & Instagram.


ΥΛΙΚΑ

1 Μερίδα | Βαθμός δυσκολίας 3/5 | Χρόνος παρασκευής 40λεπτά

Για το φιλέτο μόσχου

  • 250 γρ. φιλέτο μόσχου
  • 20 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • ½ τεμ. κρεμμύδι εσαλότ
  • 100 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • Ζωμό μόσχου
  • 10 γρ. βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το φιλετο μοσχου

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο κλαριφιέ

Αφού έχουμε αλατοπιπερώσει το φιλέτο, το ψήνουμε στο τηγάνι στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία για να θωρακιστεί και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα
Στη συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία το αρωζάρουμε. Με ένα κουτάλι δηλαδή, ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στο κρέας έτσι ώστε να το φέρουμε στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας κρούστα και δίνοντας στο κρέας την υπέροχη γεύση του βουτύρου
Παράλληλα ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο και το κλαδάκι από το δεντρολίβανο και το θυμάρι
Αφού φτάσει στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι εσαλότ
Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε το φιλέτο μόσχου, αφού αφαιρέσουμε τη λιπαρή ουσία που έχει, σοτάρουμε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι εσαλότ

Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε λίγο ζωμό μόσχου τόσο ώστε να καλύψουμε τα μανιτάρια μαςΤο αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά
Όταν αρχίσουν να μειώνονται τα υγρά και αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε βούτυρο για να γυαλίσει η σάλτσα μας.


Διαδικασία για το στήσιμο

Τοποθετούμε όμορφα στο πιάτο τη σάλτσα
Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το φιλέτο μας
Τοποθετούμε λίγη σάλτσα πάνω στο κρέας
Μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο τοποθετώντας ένα κρεμμύδι εσαλότ