Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

16-03-2022

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

Ο διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες chefs να ξεχωρίσουν

Περισσότερα
MFLAVOURS ATHENS CAPITAL HOTEL

15-03-2022

MFLAVOURS ATHENS CAPITAL HOTEL

Art de la table με εκρηκτικούς γευστικούς συνδυασμούς στο cosmopolitan “MFlavours”

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΠΑΤΑΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής LE MONDE Γεώργιος Γογόπουλος μας παρουσιάσει ένα ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ . Η συνταγή προέρχεται από το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο Η μαγειρική στην εποχή της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme, με συγγραφείς τους κ.κ. Γεώργιο Γογόπουλο και Χρήστο Παναγόπουλο, Chefs μαγειρικής και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Χοιρινό μπρεζέ

  • 800 g χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 1 καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε μέτριο καρέ
  • 20 g πάστα τομάτας
  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 500 ml ζου κοτόπουλου
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια πλευράς 5-6 cm και το καρυκεύουμε. Σε χαμηλή κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και δίνουμε ομοιόμορφο χρώμα στο κρέας. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την πάστα τομάτας και το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 160ºC για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Κυδώνια καραμελωμένα

  • 200 g κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 40 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • βούτυρο
  • ζωμός κότας (βλ. σελ.)
  • αλάτι

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε. Τα περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ετοιμάζουμε μια καραμέλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τοποθετούμε τα κυδώνια στο σκεύος, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλάτι, και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Πουρές κάστανου
  • 15 g βούτυρο
  • 180 g κάστανα, ξεφλουδισμένα
  • 20 ml μπράντι
  • 120 ml ζωμός κότας
  • 30 g μασκαρπόνε
  • 10 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι

Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κάστανα και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το μπράντι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε μπλέντερ για να αποκτήσει λεία υφή, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Κάστανα τραγανά-ωμά
8 κάστανα
20 g βούτυρο
αλάτι

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα, κόβουμε τα μισά με μαντολίνο σε λεπτές φλοίδες και τα υπόλοιπα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και ψήνουμε τα κομμάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα στεγνώνουμε και τα αλατίζουμε.

Τσιπς πατάτας

2 πατάτες μικρές
1 L νερό
40 g αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και σκεπάζουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λάδι στους 160ºC-170ºC.

Τελείωμα
κραμπλ με φιστίκι Αιγίνης
φύλλα σέλερι

Σουρώνουμε τον ζωμό από το μαγείρεμα του κρέατος και τον κάνουμε γκλασέ. Ζεσταίνουμε μέσα σε αυτόν το κρέας και το κρατάμε ζουμερό. Τοποθετούμε το κρέας στο πιάτο μαζί με τις γαρνιτούρες και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.


Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

T:+302104830500, F:+302104839305
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
http://www.lemonde.edu.gr/