Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 7 Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

Ρεβεγιόν στα Alpino Cucina Italiana

...εμπνευσμένα πιάτα για την περίοδο εορτών στα δύο εστιατόρια.

Ρεβεγιόν στο Yellow

Ρεβεγιόν στο Yellow

...σε γιορτινή διάθεση και με εκπληκτικά μενού στην Κηφισιά.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

29-11-2022

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2022

Ελάτε στην πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή αφρωδών και γλυκών κρασιών

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα
TSIFTIS

28-11-2022

TSIFTIS

μοντέρνο γαστροκουτούκι με ελληνική εμπνευσμένη κουζίνα που προκαλεί εθισμό!

Περισσότερα
THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

28-11-2022

THE ARCHITECTS OF TIME ALL DAY RESTAURANT BAR

νέο casual bar-restaurant με μεσογειακή δημιουργική κουζίνας και Signature Cocktails

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

27-11-2022

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ LIVE

...Διασκέδαση χωρίς όρια και νοστιμές που συναρπάζουν

Περισσότερα
IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

24-11-2022

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα Ρεβεγιόν

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | μια διαφορετική συνταγή με το παραδοσιακό κατσικάκι,

Η διεθνώς αναγνωρισμένη chef και «πρέσβειρα» της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία, Ντίνα Νικολάου, προτείνει για το πασχαλινό μας τραπέζι μια διαφορετική συνταγή με το παραδοσιακό κατσικάκι, κάνοντάς το «πετιμεζάτο» και συνδυάζοντάς το με το εξαίρετο λευκό ξηρό «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» του Συνεταιρισμού της Σάμου.

ΥΛΙΚΑ για ενα 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

2 χεράκια κατσικίσια περίπου 4 κιλά (συνολικά), σπασμένα για φούρνο
1½ κιλό πατατούλες
500 γρ. κρεμμυδάκια
200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κεφάλι σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
100 ml πετιμέζι σταφυλιού
100 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, χοντροσπασμένο
6-7 κλαδάκια δεντρολίβανο
Μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένω καλά το κρέας και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Πλένω τις πατατούλες και τις κόβω στη μέση. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω κι αυτά στη μέση. Στρώνω αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
Ρίχνω στη λαμαρίνα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβω το κεφάλι σκόρδου και τοποθετώ τα κομμάτια ενδιάμεσα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το γλυκό σαμιώτικο κρασί Samos Vin Doux, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ραντίζω τις πατάτες με το μισό μείγμα και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Τοποθετώ πάνω στις πατάτες το κρέας και το αλείφω καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζω διάσπαρτα τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και σκεπάζω με ένα ακόμη κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. «Σφραγίζω» τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και τη μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 30 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 1½ ώρα.
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με προσοχή αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί. Βγάζω τα ψημένα σκόρδα και με ένα πιρούνι, τα πιέζω για να βγάλω τις μαλακές σκελίδες. Τις σκορπίζω στα ψημένα λαχανικά μαζί με τα κομμένα ντοματίνια. Επαναφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Σερβίρω το πασχαλινό «πετιμεζάτο κατσικάκι» με πράσινες, δροσερές σαλάτες και δροσερό τζατζίκι, συνδυασμένο με ένα σαμιώτικο ξηρό κρασί. 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ


Το «πετιμεζάτο κατσικάκι» μπορεί να συνταιριάσει αρμονικά και με τον εκπληκτικής γεύσης και αρωμάτων «ΕΡΗΜΙΤΗ», το φυσικό κρασί από τη σειρά των «Άθικτων Οίνων» του ΕΟΣ Σάμου, που προέρχεται από έναν απόμακρο αμπελώνα βιοδυναμικής καλλιέργειας στη θέση Βασιλοχώραφα Υδρούσσας, σε υψόμετρο 600 μ. Είναι ένα κρασί έντονα αρωματικό, εκφραστικό, ορυκτώδες, γήινο και βουκολικό, με νότες ιωδιούχες και με διάρκεια επίγευσης που εντυπωσιάζει. Ζύμωσε σε μικρές δεξαμενές και ωρίμασε σε βαρέλια για 12 μήνες.