Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ORBIS VINI. ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

09-10-2025

ORBIS VINI. ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα κρασιά του κόσμου. Έκθεση αφιερωμένη στον παγκόσμιο αμπελώνα!

Περισσότερα
GARUM Conteporary Asian Fusion Cuisine

09-10-2025

GARUM Conteporary Asian Fusion Cuisine

Ένα πολυτελές μέρος γευστικής συνάντησης του ελληνικού με τον ασιατικό πολιτισμό!

Περισσότερα
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

08-10-2025

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας 

Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

από την Γεωργία Μπαμπαράκου- All-Rstaurants.gr

Μήνυμα

Αυτή η κιμαδόπιτα στη φόρμα του κέικ βγήκε εντελώς τυχαία, μιας που όλα τα υπόλοιπα ταψιά ήταν στο φούρνο με διάφορα άλλα εδέσματα. Πήρα λοιπόν τη φόρμα του κέικ και αυτοσχεδίασα
Βγήκε πεντανόστιμη και πολύ εμφανίσιμη

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για τη Γέμιση:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα .
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το  αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε . Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δύσομο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Οταν το μείγμα του κιμά κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί  και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Στη φόρμα του κέικ αλείφουμε με βούτηρο τη βάση, τη μέση  και τα πλαινά. Τοποθετούμε σε λωρίδες τα φύλλα να καλλυφθεί η βάση και τα πλαινά τοιχώματα μέχρι επάνω.  Ρίχνουμε τον κιμά. Από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης  σε λωρίδες και κλείνουμε ενώνοντας με τα πλαινά φύλλα. Προσέχουμε να μην βγαίνει ο κιμάς  έξω από τη ζύμη.
Με πινελάκι λαδώνουμε από πάνω το φύλλο μας  και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μερικούς κόκκους γλυκάνισο.Αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου στο φούρνο. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να την γυρίσουμε σε πιατέλα εύκολα χωρίς να σπάσει.

ΥΛΙΚΑ

 Για τη Ζύμη :
  • 2 φύλλα κουρού για πίτα.
  • 2κ.σ βούτηρο φρέσκο

Για τη Γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο αγιωργήτικο
  • 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 250γρ. Kerrygold

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! Semeli Grand ReserveΣε αυτή τη μυρωδάτη κιμαδόπιτα με τα έντονα μπαχάρια και το αγιωργήτικο που έχει στα υλικά της θα επιλέξουμε το ερυθρό Semeli Nemea Reserve . Μεστό σε αρώματα από πλούσια μπαχαρικά, πολύπλοκες συνθέσεις φρούτων και ισορροπημένη δρυ, Θα σταθεί επάξια με την Έντονη μύτη του και τη μακρά επίγευση του σε αυτή την τόσο απολαυστική κιμαδόπιτα