ΣΥΝΤΑΓΗ | ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΜΟΡΓΙΑΝΑ

AMBROSIA GALLERY RESTAURANT | Παραδοσιακή συνταγή.
Η συνταγή αυτή μας έρχεται από την πανέμορφη Αμοργό και το εστιατόριο AMBROSIA GALLERY RESTAURANT . Το εστιατόριο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στο οποίο οι επισκέπτες ζουν μια αξέχαστη διαμονή στο πιο όμορφο σημείο της Αμοργού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι σπορέλαιο & 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη
- περίπου μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε.
- Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια , και τα πιέζουμε με την παλάμη σε λεία επιφάνεια, να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα.
- Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, σε κάθε φύλλο, και κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, και με σουρωτήρι, τα σκεπάζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Με το ίδιο ζυμάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γέμιση για τυροπιτάκια ή χορτοπιτάκια, αφαιρώντας τη ζάχαρη από το ζυμάρι.
Αναζητάτε την ιδανική εμπειρία για τα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;
Αν έχεις εστιατόριο, στείλε μας το μενού ή τις εορταστικές προτάσεις

















Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς που θα σας συναρπάσουν.





















