Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

LA CHEF LEVI | ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα τα άλλα

 

O Executive Chef της La Chef Levi, Αγάπιος Παμπουκίδης, μας προσκαλεί σε μια νέα του πασχαλινή δημιουργία!
Χρησιμοποιώντας ως βάση το γνωστό και αγαπημένο πασχαλινό τσουρέκι, ο Chef θα μας παρουσιάσει ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα τα άλλα δίνοντας παράλληλα συμβουλές και προτάσεις για την αξιοποίηση των υλικών.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ 5 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Για το προζύμι

  • Μαγιά νωπή 70 γρ.
  • Ζάχαρη 20 γρ.
  • Νερό χλιαρό 110 ml.
  • Αλεύρι 110 γρ.
  • Για τη ζύμη
  • Αλεύρι 1.075 γρ. (1,075 κιλά)
  • Ζάχαρη 325 γρ.
  • Μαχλέπι 7,5 γρ.
  • Βανίλια 1 τεμάχιο
  • Γάλα χλιαρό 225 ml.
  • Αυγά 3 τεμάχια
  • Χυμός πορτοκάλι 90 ml.
  • Βούτυρο 150 γρ.(να έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 Για να φτιάξουμε το προζύμι

  • Σε χλιαρό νερό διαλύουμε καλά την μαγιά με ένα μέρος της ζάχαρης.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, και το αφήνουμε όπως είπαμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη ζύμη

  •  Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, μαζί με το προζύμι στο μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο και το χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Όταν αρχίσει να ξεκολλάει, ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού η ζύμη πάρει όλο το Βούτυρο ανακατεύουμε στο μίξερ για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί 
  • Χωρίζουμε σε μπάλες των 250 γρ.
  • Με τις μπάλες που έχουμε σχηματίσει, πλάθουμε λωρίδες.Τις πλέκουμε ανά δύο και μόλις σχηματιστεί το τσουρέκι, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  • Με ένα πινέλο περνάμε με αυγό τις επιφάνειες από κάθε τσουρέκι δύο φορές.  Ρίχνουμε σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου. 
  •   Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να ξεκουραστούν για να μην διαλυθούν.

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ CLAUDIA SPARKLING

Όταν ένα τσουρέκι είναι πετυχημένο τι λέμε; «Αφρός»! Ε… με αφρώδες κρασί θα το ταιριάξουμε, το Claudia Sparkling, από το Domaine Claudia Papayianni. Με αρωματικό μπούγιο, όπως το τσουρέκι και αρκετή γλυκύτητα, θα είναι ό,τι πρέπει. Αφού όταν συνδυάζεις κρασί με επιδόρπιο καλό είναι το πρώτο να είναι γλυκύτερο από το δεύτερο. Με αρώματα φρέσκων φρούτων και μαρμελάδων, το κρασί θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα αρώματα του τσουρεκιού έως και την ευχάριστα φρουτώδη και γλυκιά επίγευσή του.
Γαργαλιστικό, αναψυκτικό και παιχνιδιάρικο όπως είναι μπορεί να αρέσει σε λιγότερο και περισσότερο μυημένους οινόφιλους.

Στον  συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο  δημοσιογράφος οίνου  Αργύρης Καλλιανιώτης. cpapayianni sparklingroze

ΤΑ 5 ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ TIPS ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

1. Αγοράζουμε το σωστό αλεύρι

Το κυριότερο υλικό μας είναι το αλεύρι. Για την παρασκευή των τσουρεκιών χρειαζόμαστε ένα αλεύρι πλούσιο σε γλουτένη. Πως θα καταλάβουμε τι αλεύρι να επιλέξουμε; Το μυστικό είναι να κοιτάξουμε την ετικέτα του προϊόντος. Θα προσέξουμε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Ένα αλεύρι με πρωτεΐνη 13% και πάνω είναι πλούσιο σε γλουτένη και ιδανική επιλογή για το τσουρέκι μας.

2. Τι μαγιά να επιλέξω

Αν θέλουμε ιδιαίτερα αρωματικά τσουρέκια προτείνουμε την νωπή μαγιά σε σχέση με την ξηρή. Αν η συνταγή που έχουμε αναφέρει ξηρή μαγιά τότε τριπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και την αντικαθιστούμε με νωπή μαγιά.

πχ. 20 γρ. ξηρής μαγιάς μπορούν να αντικατασταθούνε από 60γρ. νωπής.  

3. Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού

Σημαντική είναι η θερμοκρασία του νερού που θα διαλύσουμε την μαγιά. Για να έχουμε αρωματικά τσουρέκια το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό. Περίπου στους 35 °C!

4. Θερμοκρασία χώρου

Μια ακόμη θερμοκρασία που μας βάζει σε σκέψεις είναι η θερμοκρασία που θα έχει ο χώρος για το φούσκωμα των τσουρεκιών. Τα τσουρέκια θέλουν ζέστη. Πως μπορούμε να το πετύχουμε σε συνθήκες σπιτιού; Μία απλή λύση είναι να τα βάλουμε κοντά σε καλοριφέρ ή να ανοίξουμε το κλιματιστικό στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό δεν είναι όμως οι συνθήκες σταθερές. Οι γιαγιάδες τα κάλυπταν με κουβέρτες. Μια λύση είναι να βάλουμε για λίγη ώρα τον οικιακό φούρνο κάτω από τους 50 °C. Μόλις δούμε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τον κλείνουμε και αφήνουμε αναμμένη την λάμπα. Μόλις το χέρι μας αντέχει άνετα να είναι μέσα τοποθετούμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

5. Υγρασία

Όταν στοφάρουμε ή ψήνουμε τα τσουρέκια σας προσθέτουμε στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε υγρασία στον χώρο και τα τσουρέκια μας δεν γίνονται στεγνά.

Tip: Αν περισσέψει τσουρέκι μην το πετάξετε! Με το μπαγιάτικο τσουρέκι μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά γλυκά κρουτόν αλλά και νόστιμες φρυγανιές για το πρωινό!

Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε Facebook & Instagram.