Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΟΣ 1ο@ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

13-03-2023

ΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΟΣ 1ο@ ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Τα ιδιαίτερα  κρασιά που δεν είναι ευρέως γνωστά και κάποια εξ αυτών σπάνια για το...

Περισσότερα
ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

24-02-2023

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο.

Περισσότερα
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

07-02-2023

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη γαστρονομία και την εστίαση by Chef’s Club of Greece

Περισσότερα
ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

03-02-2023

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

Περισσότερα
BOONGA BOONGA ATHENS

27-01-2023

BOONGA BOONGA ATHENS

Το πρώτο Thailand Funky Restaurant στην Αθήνα!

Περισσότερα
COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

26-01-2023

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ  | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκπλήσσσει με τη φινέτσα & τη  διάρκεια επίγευσης!

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | μια διαφορετική συνταγή με το παραδοσιακό κατσικάκι,

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΕΚ PRAXIS  | Ένα αρνί φούρνου που  δεν έχει να...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

LA CHEF LEVI | ένα εστιατορικό επιδόρπιο διαφορετικό από όλα...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ

Μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή με μαστίχα, μαχλέπι κι αρώματα από...

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

CHEF D' OEUVRE | Ζουμερό αρνάκι τυλιγμένο σε πεντανόστιμο αμπελόφυλλο.

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΨΗΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΔΥΟΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

LA CHEF LEVI | ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

 

Η Pastry Chef της La Chef Levi,  Ντάρια Περεβέρζερα, μας ετοιμάζει μια λαχταριστή εορταστική Τάρτα Αχλαδιού.
Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε
Facebook & Instagram.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη τάρτας

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 30,5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 γρ. ζάχαρη muscovado
  • 23 γρ. πούδρα πεκάν
  • 1 γρ. αλάτι
  • 105 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ. αυγό

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 3 μεσαία αχλάδια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη ζυμη ταρτασ

1.    Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, την ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
2.    Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
3.    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
4.    Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm. και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
5.    Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
6.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
7.    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
1.    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια.
2.    Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με την ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
3.    Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ ( το οποίο έχουμε ‘’ντύσει’’ από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
4.    Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165 °C.
5.    Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.


Για την συναρμολόγηση
1.    Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
2.    Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.