Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

16-03-2022

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

Ο διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες chefs να ξεχωρίσουν

Περισσότερα
MFLAVOURS ATHENS CAPITAL HOTEL

15-03-2022

MFLAVOURS ATHENS CAPITAL HOTEL

Art de la table με εκρηκτικούς γευστικούς συνδυασμούς στο cosmopolitan “MFlavours”

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

LA CHEF LEVI | ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

 

Η Pastry Chef της La Chef Levi,  Ντάρια Περεβέρζερα, μας ετοιμάζει μια λαχταριστή εορταστική Τάρτα Αχλαδιού.
Ακολουθήστε τη La Chef Levi σε
Facebook & Instagram.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη τάρτας

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 30,5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 γρ. ζάχαρη muscovado
  • 23 γρ. πούδρα πεκάν
  • 1 γρ. αλάτι
  • 105 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ. αυγό

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 3 μεσαία αχλάδια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη ζυμη ταρτασ

1.    Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, την ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
2.    Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
3.    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
4.    Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm. και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
5.    Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
6.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
7.    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
1.    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια.
2.    Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με την ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
3.    Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ ( το οποίο έχουμε ‘’ντύσει’’ από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
4.    Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165 °C.
5.    Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.


Για την συναρμολόγηση
1.    Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
2.    Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.