Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 4  Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 

christmas cardΑν έχεις εστιατόριο, στείλε μας το μενού  ή τις εορταστικές προτάσεις.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2023

26-11-2023

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2023

«Η αέρινη ζωηράδα των φυσαλίδων και η ζεστασιά της γλυκύτητας σε μία έκθεση»

Περισσότερα
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

17-11-2023

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

Οι πιο ακριβές τανίνες στο ποτήρι σας

Περισσότερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11/2023

10-11-2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 50 GREAT GREEK WINES | 2023

23-10-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 50 GREAT GREEK WINES | 2023

Η πολυαναμενόμενη λίστα 50 Great Greek Wines - The List | 2023 ανακοινώθηκε με απόλυτη επιτυχία...

Περισσότερα
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BRUNCH ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

18-10-2023

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BRUNCH ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

Ενδώστε σε ένα μεσογειακό αριστούργημα κάθε κυριακή στο Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel...

Περισσότερα
GALLERIE CAFE ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ APERITIVO

09-10-2023

GALLERIE CAFE ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ APERITIVO

Aperitivo Menu, από τις 17:00 έως τις 20:00

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκλεπτυσμένα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα  μοσχάτου (ροζ τριαντάφυλλα) μαζί με ...

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ  | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκπλήσσσει με τη φινέτσα & τη  διάρκεια επίγευσης!

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

από την Γεωργία Μπαμπαράκου- All-Rstaurants.gr

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

 

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο "Για ζαχαροπλάστες και συγγραφείς τους" κ.κ. Χάρη Ψιλόπουλο και Κωνσταντίνο Χολέβα, Pastry Chefs και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου  LE MONDE

ΥΛΙΚΑ

για περίπου 30 τεμάχια των 60 gr

Ζύμη

  • 50 ml νερό
  • 200 g αβγά
  • 35 ml ούζο
  • 3 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 δόση βανίλια
  • 650 g αλεύρι δυνατό
  • 7 g μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το νερό, τα αβγά, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστική υφή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε περιβάλλον με θερμοκρασία 30°C – 35°C.

Σιρόπι

  • 325 ml νερό
  • 500 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 g γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 8 g φλούδες πορτοκαλιού
  • 150 g μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.  

ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 1 L ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 200 g μέλι θυμαρίσιο
  • 250 g καρύδια τριμμένα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 mm, κόβουμε σε ορθογώνια διαστάσεων 10x5 cm και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με πετσέτα, την οποία έχουμε περάσει με λίγο κορν φλάουρ. Τυλίγουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε στους 180°C. Τις τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και τις βουτάμε αμέσως στο χλιαρό σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια.   

LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο, 18346
www.lemonde.edu.gr
https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page  
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute