Αφιέρωμα Αγίου Βαλεντίνου

Γιορτάστε τον έρωτα σας του Αγίου Βαλεντίνου

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ...

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ, ΕΙΔΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.

Δίπλα στη θάλασσα, υπό το φώς των κεριών ή με ανοιχτή θέα στον έναστρο ουρανό θα γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου;

Ίσως σε κάποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική απολαμβάνοντας  μελωδίες από πιάνο ή βιολί.  Στον οδηγό μας θα βρείτε προτάσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων για την ημέρα των ερωτευμένων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ορισμένα από αυτά να έχουν προετοιμάσει συναρπαστικά ειδικά διαμορφωμένα γευστικά μενού!

Και κάτι ακόμα...Εσείς που είστε μόνοι ή μόνες... βγείτε και  διασκεδάστε. Πού ξέρετε; Ίσως ο έρωτας να βρίσκεται κάπου εκεί δίπλα σας!!!

...οι πρώτες προτάσεις  για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασαν... στον οδηγό All-Restaurants.
Καθημερινά ο οδηγός θα ενημερώνεται με περισσότερες ιδέες από εστιατόρια! 

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ SPONDI

...εμπνευσμένο μενού που  θα ικανοποιήσει και θα ταξιδέψει όλες σας...

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ MERCERI

....ρομαντικό δείπνο με  εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ BOTRINIS

...με ξεχωριστό μενού από τον Έκτορα Μποτρίνι

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ VAROULKO

...μια υπέροχη αισθαντική εμπειρία στο Varoulko Seaside

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ALIO

...σε ρομαντικό περιβάλλον.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ PELAGOS

...με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό!

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

...σε ατμόσφαιρα άκρως ρομαντική.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

03-02-2023

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

Περισσότερα
BOONGA BOONGA ATHENS

27-01-2023

BOONGA BOONGA ATHENS

Το πρώτο Thailand Funky Restaurant στην Αθήνα!

Περισσότερα
COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

26-01-2023

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

Περισσότερα
APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

23-01-2023

APHRODITE GARDEN RESTAURANT | ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  στη Σάμο

Περισσότερα
MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

14-12-2022

MAYAN COCINA NIKKEI ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Το Mayan μετακόμισε και σας καλεί στα εγκαίνια του νέου του χώρου!

Περισσότερα
 MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

28-11-2022

MAPPEMONDE RESTAURANT BAR & LOUNGE

στο rooftop του Athens Capital Hotel, με μοναδική θέα και νέους γευστικούς πειρασμούς!

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

 

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο "Για ζαχαροπλάστες και συγγραφείς τους" κ.κ. Χάρη Ψιλόπουλο και Κωνσταντίνο Χολέβα, Pastry Chefs και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου  LE MONDE

ΥΛΙΚΑ

για περίπου 30 τεμάχια των 60 gr

Ζύμη

  • 50 ml νερό
  • 200 g αβγά
  • 35 ml ούζο
  • 3 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 δόση βανίλια
  • 650 g αλεύρι δυνατό
  • 7 g μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το νερό, τα αβγά, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστική υφή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε περιβάλλον με θερμοκρασία 30°C – 35°C.

Σιρόπι

  • 325 ml νερό
  • 500 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 g γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 8 g φλούδες πορτοκαλιού
  • 150 g μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.  

ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 1 L ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 200 g μέλι θυμαρίσιο
  • 250 g καρύδια τριμμένα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 mm, κόβουμε σε ορθογώνια διαστάσεων 10x5 cm και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με πετσέτα, την οποία έχουμε περάσει με λίγο κορν φλάουρ. Τυλίγουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε στους 180°C. Τις τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και τις βουτάμε αμέσως στο χλιαρό σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια.   

LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο, 18346
www.lemonde.edu.gr
https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page  
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute