Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑναζητάτε την ιδανική εμπειρία για τα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;
Το all-restaurants.gr, έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει προσεγμένα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα των σεφ τους, την ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής και τα μοναδικά festive menus, που εξασφαλίζουν, το ιδανικό σκηνικό για τα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Από τις 5  Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!!
Ανακαλύψτε τις πιο δελεαστικές προτάσεις, δείτε φωτογραφίες, μενού και τιμές και ζήστε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.

Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και ανακαλύψτε το Ρεβεγιόν που σας ταιριάζει!

Let`s Celebrate!!! 

christmas cardΑν έχεις εστιατόριο, στείλε μας το μενού ή τις εορταστικές προτάσεις.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ PALACE HOTEL GLYFADA

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ PALACE HOTEL GLYFADA

...Ρεβεγιόν στο RoofTop,  με πανοραμική θέα στον Σαρωνικό!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ VAROULKO SEASIDE

ΡΕΒΕΓΙΟΝ VAROULKO SEASIDE

... μια μοναδική εμπειρία γαστρονομικής απόλαυσης από τον Λευτέρη Λαζάρου.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ CITYZEN ATHENS

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ CITYZEN ATHENS

...εορταστικό δείπνο με ιδιαίτερα πιάτα και θέα την Ακρόπολη!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ THISSIOVIEW

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ THISSIOVIEW

...μαγικά ρεβεγιόν, με ζωντανή μουσική & θέα  Ακρόπολη!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ GREEN PARK

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ GREEN PARK

...με μαγευτική  θέα, εορταστικό μενού  και ζωντανή μουσική!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο ATHENIAN CALLIRHOE EXCLUSIVE HOTEL

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο ATHENIAN CALLIRHOE EXCLUSIVE HOTEL

...γιορτάστε με πολυτέλεια και θέα την υπέρλαμπρη Ακρόπολη!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ BARCO - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ BARCO - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

...ξεχωριστά festive menus μπροστά στη Μαρίνα Πόρτο Ράφτη

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΑ GOLDEN PHOENIX

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΑ GOLDEN PHOENIX

... με εορταστικά buffet και πιάτα ημέρας!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ 4SEASOSN ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ 4SEASOSN ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

.... το εορταστικό σύμπαν αποκαλύπτεται!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο HOTEL CASINO LOUTRAKI

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο HOTEL CASINO LOUTRAKI

...λάμψη με θέα στον Κορινθιακό κόλπο, εορταστικά μπουφέ & Live!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο BLENDS

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο BLENDS

...ειδικά εορταστικά μενού σε λαμπερή ατμόσφαιρα στην Γλυφάδα

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ MOORINGS

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ MOORINGS

...συνδυάζοντας τη πανοραμική θέα της θάλασσας με την πολυτέλεια της...

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ YELLOW

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ YELLOW

...εορταστικά μπουφέ σε ιδιαίτερα γοητευτικό μοντέρνο χώρο στην Κηφισιά.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ALPINO ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ALPINO ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ

...festive πιάτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ MOZZARELLA - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ MOZZARELLA - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

…ρεβεγιόν δίπλα στη Λίμνη Παμβώτιδα!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ALPINO CUCINA ITALIANA

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ALPINO CUCINA ITALIANA

...εμπνευσμένα πιάτα για τα Ρεβεγιόν

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

...για πολύ κέφι με ζωντανή μουσική και εορταστικό μενού

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ARSENIS TAVERN

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ARSENIS TAVERN

...με Χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές γεύσεις και ζωντανή μουσική.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ACROPOL

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ACROPOL

...αλλαγή έτους στην συνοικία των θεών με live!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ TELEMACHOS ATHENS

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ TELEMACHOS ATHENS

...στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας, μοναδική γευστική εμπειρία με High...

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2025

24-11-2025

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2025

Κορυφαία ερυθρά ελληνικά και ξένα κρασιά, σπάνιες, πανάκριβες, έως και θρυλικές ετικέτες.

Περισσότερα
ATHENIAN CALLIRHOE 60's ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

23-11-2025

ATHENIAN CALLIRHOE 60's ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Sixties Night Live με τους Hermaphrodite’s Child, στο Roof Top  του Athenian Callirhoe Hotel

Περισσότερα
BAGATELLE ATHENS ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

20-11-2025

BAGATELLE ATHENS ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Bagatelle Athens x Jeroboam: Μία βραδιά γαλλικής φινέτσας με τα κρασιάτης Famille Perrin

Περισσότερα
ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ

19-11-2025

ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ

Ένα μοναδικό ραντεβού των οινόφιλων με τις μαγευτικές φυσαλίδες των αφρωδών και τη βελούδινη ζεστασιά...

Περισσότερα
BASE GRILL Διάφραγμα Μοσχαριού

06-11-2025

BASE GRILL Διάφραγμα Μοσχαριού

Εκπληκτικό εστιατόριο με κοπές, με υψηλή, σταθερή και διαχρονική αξία.

Περισσότερα
YELLOW - Μενταγιόν από φιλέτο νεαρού μοσχαριού

06-11-2025

YELLOW - Μενταγιόν από φιλέτο νεαρού μοσχαριού

Το Yellow είναι πάντα η αφορμή για να μοιραστείς κάτι όμορφο!

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

AVATON 2017 |  Βραβευμένο κόκκινο κρασί

AVATON 2017 | Βραβευμένο κόκκινο κρασί

...από το Κτήμα Γεροβασιλείου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS

DINA NIKOLAOU | ΠΑΒΛΟΒΑ

 

ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS
H διακεκριμένη διεθνώς chef Ντίνα Νικολάου, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη μεσογειακή διατροφή στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας, προτείνει ένα πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα: Πάβλοβα τριαντάφυλλο, στολισμένη με ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
Συνδυάστε την με ένα από τα πιο σπουδαία κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο, εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την πενταετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ κ.ά., σε φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.
Συνταγή για Πάβλοβα τριαντάφυλλο, όπως την δημιουργεί η chef Ντίνα Νικολάου:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 6 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τριαντάφυλλο ή 2 κουτ. γλυκού σιρόπι τριαντάφυλλο (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή σε ενημερωμένα μπαχαράδικα)

Για την κρέμα

  • 350 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικοί
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας

Για το σερβίρισμα, προαιρετικά
ζαχαρωμένα ροδοπέταλα (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή σε μπαχαράδικα)
ή αποξηραμένα τριανταφυλλάκια και ζαχαρωτές ροζ πέρλες

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη ζυμη ταρτασ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110°C. Bάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, ο οποίος πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός. Ξεκινάμε το χτύπημα με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές κορυφές.
  • Δυναμώνουμε την ένταση του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη, σταδιακά, (μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    Αφού έχουμε ρίξει όλη τη ζάχαρη, χτυπάμε για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ (πασπαλιστά), το ξύδι και την πάστα τριαντάφυλλο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σχεδιάζουμε με το μολύβι έναν κύκλο διαμέτρου 22-24 εκ. επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το γυρίζουμε ανάποδα (η μολυβιά να είναι από κάτω) και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρουμε όλη τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη τη διάμετρο του κύκλου, δημιουργώντας μικρές «λακούβες» διάσπαρτες.
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 70°C και βάζουμε τη μαρέγκα. Ψήνουμε για 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει.
    Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα για 2 ώρες περίπου να κρυώσει (μέσα στο φούρνο). Βγάζουμε και την αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.

ΚΡΕΜΑ:

  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το λοβό της βανίλιας και «ξύνουμε» τα σποράκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους.
    Μόλις ζεσταθεί το μείγμα στην κατσαρόλα και λίγο πριν πάρει βράση, πετάμε το λοβό της βανίλιας κι αδειάζουμε το 1/3 από αυτό, στο μπολ με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.
  • Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, αποσύρουμε. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μη ξεραθεί. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια, την ανακατεύουμε με σύρμα, να γίνει λεία.


Για την συναρμολόγηση

  • Τοποθετούμε τη βάση στην πιατέλα και απλώνουμε την κρέμα. Στρώνουμε με το κουτάλι, δημιουργώντας μικρές «λακούβες».
  • Τέλος, προαιρετικά, στολίζουμε με τα ροδοπέταλα, τις πέρλες και τα αποξηραμένα τριανταφυλλάκια. (https://dinanikolaou.gr/recipe/pavlova-triantafyllo/)
  • Σερβίρουμε με... αγάπη και Samos Anthemis, το ανεπανάληπτο σαμιώτικο κρασί που διαθέτει έναν ηδονικά γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα.
    Παράγεται από το Συνεταιρισμό του νησιού, έναν από τους μεγαλύτερους της πατρίδας μας, με έτος ίδρυσης το 1934, εξαγωγές σε 25 χώρες του κόσμου και κρασιά που κερδίζουν κατ’ έτος δεκάδες διεθνή βραβεία ποιότητας.