Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

Ψαράδες

Πήγαμε στο πολύ νέο εστιατόριο «Ψαράδες», που δεν έχει κλείσει καλά-καλά μήνα και αυτό που είδαμε μας άρεσε πολύ (όπως και η δημιουργική ψαροφαγία που γευτήκαμε...).


Γιατί πολλά εστιατόρια προσπαθούν, με ειδικούς ή όχι, να είναι εμφανίσιμα, αλλά δεν το καταφέρνουν όλα. Εκεί που σκοντάφτουν τα περισσότερα εξ αυτών τα καταφέρνει το «Ψαράδες»: σε κάνει να νιώθεις όμορφα μέσα του. Να σ’ αρέσει που είσαι εκεί. Μέσα στο ανοιχτόχρωμο, πετυχημένα και όχι κραυγαλέα, θαλασσινό ντεκόρ του, που, όπως και να το κάνουμε, σε προϊδεάζει θετικά, αφού σου ανοίγει την καρδιά, μαζί με την... όρεξη να φας και να πιεις (πολλά από τα ούζα και τα τσίπουρα του πλούσιου σε αυτά τα αποστάγματα καταλόγου βρίσκονται έξυπνα σε προβολή, ενώ και η λίστα των κρασιών, λευκών και ροζέ μόνο, λόγω ψαριών και θαλασσινών, είναι καλή. Ίσως βέβαια όλα αυτά να μην είναι τυχαία, αφού πίσω από το «Ψαράδες» βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του γειτονικού εστιατορίου «Μπάρμπα-Λάζαρος», που εδώ και χρόνια διάγει τη δική του καλή πορεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, τόσο στο τρώγειν, όσο και στο πίνειν, διατηρώντας εμβληματική, για το στυλ του, λίστα κρασιών.

Επιστρέφοντας όμως στο «Ψαράδες», αυτά που γευτήκαμε μας οδήγησαν εύκολα στο συμπέρασμα πως εδώ τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι το μέσο για ευφάνταστες μεν, προσιτές δε δημιουργικές μαγειρικές ιδέες, καλά υλοποιημένες, που μπαλατζάρουν ευχάριστα, σαν βαρκούλα ανάμεσα στη λεπτότητα και το ρουστίκ χαρακτήρα, με λίγες πινελιές σπιτικής κουζίνας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό...

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας με δύο σαλάτες, την ομώνυμη (Ψαράδες) και την Κρητική, δοκιμάσαμε στην πρώτη μία εξαιρετική βινεγκρέτ αντσούγιας-μουστάρδας, που αγκαλιάζει εξαίσια τα φρέσκα λαχανικά, χωρίς να μυρίζει... ψαρίλα, αλλά δίνοντας ένα υπέροχα θαλασσινό άγγιγμα. Η κρητική σαλάτα, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, θα ικανοποιήσει τους λάτρεις μιας απλής σαλάτας, με το παξιμαδάκι της να μουσκεύει όμορφα από τους ζωμούς των φρεσκότατων λαχανικών και ζαρζαβατικών της, σε συνδυασμό με το πολύ καλό ελαιόλαδο που εν γένει χρησιμοποιεί το εστιατόριο.

Περνώντας στα κρύα ορεκτικά, η μους λευκού ταραμά ικανοποιεί τους θιασώτες της απλής ταραμοσαλάτας, αλλά και όσους θέλουν κάτι πιο εκλεπτυσμένο, αφού και η υφή της ως μους είναι όντως εξαιρετική και το πρασινωπό, χρωματισμένο με φύκια αυγοτάραχο σε μπιλάκια («πούδρα»), με το οποίο είναι πασπαλισμένη, αλλά και ο κρίτταμος με τα καπαρόφυλλα, όπου σερβίρεται, της πάνε πολύ. Από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν σαφώς το σεβίτσε ψαριών. Όσο πρέπει ξινό, ισορροπεί τη λιπαρότητα από το ψάρι, που ήταν σαφώς φρεσκότατο, απίθανα αρωματισμένο από τη μαρινάτα των βοτάνων του, αλλά και θεσπέσια συνδυασμένο με σουσαμένιο μπαλσάμικο που δεν διακοσμεί απλώς, αλλά συμπληρώνει το πιάτο. Μετά από αυτό το λεπτό πιάτο, το σοκ από την πανακότα σολομού ήταν εξασφαλισμένο, αφού πρόκειται για μία βόμβα, που θα εκραγεί πολύ ευχάριστα στο στόμα όσων αρέσκονται σε αυτές τις γεύσεις... μεγατόνων. Σε ρόλο «πυροσβέστη» οι δύο χειροποίητες μαρμελάδες, με τις οποίες σερβίρεται αυτή η ψαρένια πανακότα, η οξύτητα των οποίων προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την κρέμα.

Πριν περάσουμε στα ζεστά ορεκτικά αναγκαστήκαμε να πνίξουμε τη στεναχώρια μας στο... ουζάκι, αφού το φεγγάρι δεν ήταν με το μέρος μας και έτσι δεν γευτήκαμε τον κόκκινο τόνο, αγαπημένη πρώτη ύλη του σεφ, που, όπως μας είπε, διαχειρίζεται με πολλή φροντίδα, πράγμα που μας έδωσε ένα κίνητρο ακόμα να πλεύσουμε και πάλι, μελλοντικά, στα χωρικά ύδατα του «Ψαράδες». Σε ανάλογο, αλλά πολύ πιο ισορροπημένο, γευστικό χαρακτήρα με την πανακότα σολομού ήταν και τα μανιτάρια γεμιστά με φρούτα της θάλασσας. Πρόκειται για ένα πιάτο με πολύ καλή σάλτσα, η κρέμα του οποίου γεμίζει εύγευστα το γήινο χαρακτήρα των μανιταριών, που έρχονται στο πιάτο καρφωμένα από ένα μύδι έκαστο, προσφέροντας μία πολύ όμορφη εικόνα. Αυτή η εικόνα υφίσταται άλλωστε στα περισσότερα πιάτα του «Ψαράδες», που είναι πολύ προσεγμένα ως προς το food styling, το οποίο, ευτυχώς, κάθε άλλο παρά απογοητεύει όταν γεμίζει και το στόμα. Έτσι, στην περίπτωση του εν λόγω εστιατορίου δεν ισχύει η σημασία της παροιμίας «φάτε μάτια ψάρια»...

Κατόπιν ήρθε η άλλη κορυφαία στιγμή της επίσκεψης στο νέο αυτό εστιατόριο: χτένια στο κέλυφός τους. Ένα πιάτο με δύο διαφορετικές σάλτσες, που σαφώς πάνε με τα πολύ σωστά μαγειρεμένα χτένια, τα οποία όμως θα αδικηθούν εάν δεν δοκιμαστούν και χωρίς αυτές, αφού στο κέλυφός τους επιπλέουν στο τριπλό μυστικό της γαλλικής κουζίνας: βούτυρο-βούτυρο-βούτυρο, με έναν ρουστίκ μεν, αλλά μαγικό τρόπο. Τελειώνοντας και με τα ζεστά ορεκτικά, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο εμβληματικό πιάτο του προαναφερόμενου μεγάλου αδερφού του «Ψαράδες», του εστιατορίου «Μπαρμπα-Λάζαρος». Δεν είναι άλλο από το πεϊνιρλί, που εδώ λέγεται «... των Ψαράδων». Στην ίδια, εδώ και χρόνια, πολύ καλή ζύμη, αναπαύονται εξαιρετικά γευστικές γαρίδες (που, προσοχή, η κρυμμένη νοστιμιά τους είναι στο κεφάλι τους), ανακατεμένες γευστικά με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και άλλα λαχανικά, πάνω σε κρέμα φέτας. Αρώματα δυόσμου και ούζου συμπληρώνουν σοφά την αναπάντεχα γευστική ισορροπία του πιάτου, κάνοντάς το θελκτικότατο και σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα πεϊνιρλί που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος.

Όταν ήρθε η ώρα των κυρίως πιάτων αναδείχτηκε και η ένστασή μας σε δημιουργία του «Ψαράδες» (γιατί και η όποια υπερβολή επισημάνθηκε στην πανακότα σολομού, ας μην κρυβόμαστε, ξέρουμε πως θα κερδίσει τους περισσότερους...). Στο κριθαρώτο με σουπιές το ζυμαρικό ήταν παραβρασμένο για τα δικά μας γούστα, αν και ξέρουμε πως πολλοί  Έλληνες το θέλουν έτσι, ειδικά δε τη μανέστρα, έχοντάς τη συνηθίζει... «νια-νια» στα σπιτικά γιουβέτσια. Προς Θεού... μόνο «νια-νια» δεν είναι στο «Ψαράδες», αλλά δεν είναι και αλ-ντέντε... Γενικότερα δε, παρά την πολύ καλή φρέσκια σουπιά και τον επιτυχημένο παραδοσικό συνδυασμό της με το σπανάκι, που τη γλύκα του συνεπικουρεί αυτή από τα ντοματίνια, πιστεύουμε πως από το πιάτο έλειπε ένα σπινθηροβόλο άγγιγμα που θα το απογείωνε, κάτι που είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα οι μάγειροι του «Ψαράδες» θα καταφέρουν να συμβεί (ακόμα πάντως και λίγο αλατοπίπερο διόρθωσε αρκετά τη γευστική εικόνα). Την ελαφρώς ανώμαλη προσγείωση (ή πιο σωστά, προσθαλάσσωση, για να είμαστε στο κλίμα του εστιατορίου), μας έκαναν να ξεχάσουμε πάραυτα τα εξαιρετικά ψημένα, δηλαδή ζουμερά και με τραγανή πέτσα, φιλέτα από λαβράκι, που συνοδεύονταν από μαρμελάδα παντζαριών, τσάτνεϊ φινόκιου και λευκή κρέμα με φρέσκα μυρωδικά, δημιουργώντας μία πραγματική παλέτα, τόσο οπτικά, όσο και γευστικά, που εδώ –ναι- απογείωσε το φρεσκότατο ψάρι.

Τα δύο επιδόρπια που δοκιμάσαμε στο «Ψαράδες» ήταν καλά, αλλά όχι στο επίπεδο των «αλμυρών» πιάτων. Θα θέλαμε πιο ξινούτσικη τη δροσερή σούπα φράουλας, που είναι μεν πολύ καλά αρωματισμένη, αλλά πρέπει να τα βγάλει πέρα και με τη μπάλα παγωτό, που επιπλέει σαν νησί μέσα της, καθώς και πιο λεμονάτη τη μους λεμονιού, που αν και είχε ωραία υφή, μας έμοιαζε περισσότερο με κρεμ πατισερί.

Εν κατακλείδι, το «Ψαράδες» είναι ένα από τα σχετικά λίγα εστιατόρια με θέμα το ψάρι και τα θαλασσινά, που αντιμετωπίζουν τις πρώτες ύλες της θάλασσας δημιουργικά, κάτι που κάνει μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία και σε πολύ καλύτερες τιμές από το αναμενόμενο, τόσο συγκριτικά με την ποιότητα των πρώτων υλών του, όσο και με τη δημιουργικότητα της κουζίνας του.

...από τον Αργύρη Καλλιανιώτη

Εστιατόριο Ψαράδες
Ζησιμοπούλου 52 Παλαιό Φάληρο - Αττική
Δευτέρα - Κυριακή 12:30 - 00:30.
Τηλέφωνο 2109414888