Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια στην Αθήνα με θέα θάλασσα, κήπο και Roof Top

MOORINGS

MOORINGS

...φαντάσου να αναδύεσαι μέσα από τη θάλλασα

CARNE

CARNE

Άρωμα από Μπουένος Άιρες με θέα το Σαρωνικό

NIKKEI ATHENS

NIKKEI ATHENS

ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στο Κολωνάκι

ARK GLYFADA

ARK GLYFADA

μαγευτική θέα πλάι στο κύμα...

ELLADOS EIKONES|  ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ELLADOS EIKONES| ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

με θέα τη θάλασσα και γευστικές προκλήσεις

STELLAR GASTRO CINEMA

STELLAR GASTRO CINEMA

pop-up diner-θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

ΓΙΑΛΟΣ Βουλιαγμένη

... Δίπλα στο κύμα με μοναδική θέα στον κόλπο του...

SVEJK

SVEJK

έξω στον λουλουδένιο κήπο

ARTISANAL

ARTISANAL

Brunch, Lunch or Dinner σε καταπράσινο κήπο στην Κηφισιά

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

BALTHAZAR - GARDEN RESTAURANT

...evening night out?

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

...Δείπνο σε ειδυλλιακό περιβάλλον;

MATSUHISA ATHENS

MATSUHISA ATHENS

...στον ονειρεμένο κόλπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

BLENDS GLYFADA

BLENDS GLYFADA

... υψηλής αισθητικής landscape design στον εξωτερικό χώρο

PELAGOS RESTAURANT

PELAGOS RESTAURANT

...στη μαγευτική Αθηναϊκή  Ριβιέρα

BEEF BAR RESTAURANT

BEEF BAR RESTAURANT

...επάνω στη θάλασσα

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

VAROULKO - ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

...ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά

AL PINO DI HALANDRI

AL PINO DI HALANDRI

...με δροσερό υπαίθριο λουλουδένιο χώρο

AL PINO  CUCINA ITALIANA

AL PINO CUCINA ITALIANA

... εξωτική πολυτέλεια

VASSILENAS PARK SIDE  ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

VASSILENAS PARK SIDE ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

...σε καταπράσινο πάρκο

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

08-05-2022

DRINK PINK ROSE WINE EXTRAVAGANZA 2022

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, 11:00-18:00, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

24-03-2022

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

Περισσότερα
ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

15-02-2022

ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου καινοτομεί με την νέα σειρά οίνων ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Περισσότερα
APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

14-02-2022

APHRODITE RESTAURANT | ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο καλύτερος Ελληνικός γαστρονομικός προορισμός  για το 2022

Περισσότερα
AMAYA ITAMESHI CUISINE

23-11-2021

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Japanese-Italian fusion κουζίνα στο Μικρολίμανο

Περισσότερα
ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

23-11-2021

ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PELAGOS

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin  

Περισσότερα

Εστιατόρια στην Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Σπέτσες,Ύδρα

ΑΣΚΕΛΙ

ΑΣΚΕΛΙ

Υπέροχη γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

OASIS BEACH

OASIS BEACH

Με υπέροχη θέα στην παραλία και  χαλαρωτική ατμόσφαιρα

AMMOS

AMMOS

Με τραπεζάκια πάνω στην άμμο

SUNSET

SUNSET

2η θέση στα εστιατόρια με την καλύτερη θέα σε όλο...

CAPRICE

CAPRICE

Σημείο αναφοράς των φανατικών της ιταλικής γαστρονομίας.

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

ΚΑΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KAPELOGIANNIS

σε μπαλκόνι που αναδύεται από τη θάλασσα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού!

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ  2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα πολύπλοκο πικάντικο Chardonnay

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΙΣΣΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση.

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΡΥΣΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα κομψό βιολογικό αρωματικό κρασί

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΓΑΛΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Οι ελληνικές ποικιλίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την δυναμική...

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ | Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Η Ρετσίνα που σαρώνει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ RESTAURANTS

ΤΟ PALEO είναι… «αλλιώς»!

...του Αργύρη Καλλιανιώτη

Παρότι νέο και ωραίο, το Paleo είναι… «αλλιώς»!

«Paleo» λέγεται και στο αντικείμενό του («οινικό εστιατόριο») είναι διαφορετικό και ξεχωρίζει. Γιατί είναι αυθεντικό και έντιμο έως την τελευταία σταγόνα κάθε φιάλης κρασιού του, με προσωπικότητα, άποψη και ξεκάθαρες επιλογές του πανταχού παρόντα δημιουργού και ιδιοκτήτη του, Γιάννη Καϋμενάκη. Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο από τους οινόφιλους οινικό εστιατόριο (παρά wine bar), που άνοιξε τελικά στον Πειραιά και πραγματικά διαφέρει, ακριβώς επειδή είναι απλώς αυτό που θα έπρεπε να είναι... Ξεχωρίζει έτσι μέσα στη φρενίτιδα ανοίγματος ανάλογων χώρων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Καλώς το λοιπόν κι ας… άργησε! Φαίνεται πως η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω…


Πιο συγκεκριμένα, το Paleo (τονίζεται στο «e») δεν είναι ένα εστιατόριο που «είδε φως» και… μπήκε στο κρασί λόγω μόδας. Αντίθετα, έχει άποψη και πρόταση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις απόλυτα συγκεκριμένες και ξεχωριστές οινικές (και όχι μόνο) επιλογές του δημιουργού του, μέσα από τη μακρόχρονη πορεία, το ψάξιμό, τα ταξίδια του κ.λπ. στον κόσμο του κρασιού. Ό,τι προτείνει το προτείνει συνειδητά, κατόπιν πολύχρονων δοκιμών κρασιών, δεν αναλώνεται οινικά στα ίδια και τα ίδια και σε τετριμμένες λύσεις της αγοράς, ούτε γεμίζει τη λίστα κρασιών του απλώς για να είναι μεγάλη (συχνά χωρίς στοκ πολλών κωδικών, όπως γίνεται αλλού, που αρκετά κρασιά υπάρχουν μόνο γραμμένα στη λίστα…). Ωστόσο, η λίστα κρασιών του περιέχει έναν πυρήνα περίπου 360 ετικετών, αφού προτείνει 100 περίπου διαφορετικά οινικά τοπωνύμια (προελεύσεις) και τα αμπελοτόπια τους (terroir), από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, κυρίως γαλλικό, ισπανικό και ιταλικό, με αρκετές δικές του εισαγωγές και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Έπεται δε και λίστα εσοδειών για σημαντικές ετικέτες.
Έναν τέτοιο χώρο (αν όχι περισσότερους) δεν έχει ανάγκη ο οινόφιλος για να περάσει καλά; Να βρίσκει αυτό που δεν βρίσκει αλλού ή σε εμπορικά ράφια της Ελλάδας, να το χαρεί με την παρέα του, να το σχολιάσει με αυτήν και εάν επιθυμεί, με τον πάντα πρόθυμο και κυρίως ευπρόσιτο και ανεπιτήδευτο Γιάννη Καϋμενάκη; Όνομα – οινική «εγγύηση», αφού είναι ένας από τους πιο πεπειραμένους γνώστες του κρασιού, με χρόνια οινοχοΐας, διαχείρισης και δημιουργίας επιτυχημένων χώρων εστίασης οινικού προσανατολισμό (μεταξύ άλλων «48 The restaurant» και «Cucina Povera») και πάνω απ’ όλα ήθος. Γιατί το κρασί θέλει παρέα και το Paleo είναι ο ιδανικός χώρος να πιείς με την παρέα σου ένα μπουκάλι κρασί ή και… περισσότερα (μπουκάλι, αφού το κρασί σε ποτήρι, παρότι υπάρχει, εδώ δεν έχει την τιμητική του…).
Το κρασί όμως θέλει και… βρώσιμη παρέα, ως ο απόλυτος συνοδός φαγητού. Τι γίνεται λοιπόν στο Paleo με το φαγητό; Τα πράγματα είναι και εδώ απολύτως ξεκάθαρα, έντιμα και επίσης με άποψη: Εκτός από τα πλατό με καλά τυριά και αλλαντικά, το Paleo προτείνει λίγα και φιλικά στο κρασί πιάτα, με σημαία πάλι την προέλευσή, από Ελλάδα ή εξωτερικό, τα οποία εναλλάσσονται. Για να συνοδεύεις ευχάριστα το κρασί σου, που παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Εμείς, π.χ., τη βραδιά που πήγαμε, δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα του Paleo, δοκιμάσαμε τέσσερα από τα συνολικά εννιά πιάτα του μενού (πρώτα, σαλάτα ή κυρίως): Κις λορέν (Λωρραίνη Αλσατίας – Γαλλία), που ήταν τυπικότατη και ευχάριστα λιπαρή λόγω των καλών τυριών της, Πατέ από συκωτάκια πουλερικών (Τοσκάνη – Κεντρική Ιταλία), με πυκνή, επίσης τυπική γεύση, Φασόλια με πάστα (Καμπανία – Νότια Ιταλία), ένα απλό, αλλά αρωματικό και ευχάριστο πιάτο και Κότσι με ριζότο (Λομβαρδία – Βόρεια Ιταλία), με τρυφερό κρέας με καφέ σάλτσα βαθιάς νοστιμιάς και καλά μελωμένο ριζότο με σαφράν, μάλλον «τσιμπημένο» το άρωμα από το βούτυρο. Η συνολική εικόνα που σχηματίσαμε, τόσο για τις επιλογές όσο και για την εκτέλεσή τους ήταν ιδιαίτερα καλή, τουλάχιστον για το ανεπιτήδευτο και έντιμο στυλ φαγητού που προτείνει το Paleo.
Οι δε τιμές του Paleo είναι επίσης έντιμες, με αυτές των κρασιών να κυμαίνονται από πολύ καλά έως εξαιρετικά επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις σε επίπεδα… «κλοπής». Εμείς, αφού εξηγήσαμε στον άκρως επικοινωνιακό κ. Καϋμενάκη τι επιθυμούσαμε (γιατί όσα και να ξέρεις, αξίζει την εμπιστοσύνη του πελάτη, που κάθε άλλο παρά θα «φοβηθεί» το κρασί στα χέρια του), μας πρότεινε μια από τις «οικονομικές» ετικέτες του θρυλικού Château Rayas, το La Pialade (Côtes du Rhône). Ένα κρασί terroir από το Ροδανό της Νότιας Γαλλίας, στην πολύ καλή εσοδεία του 2008, με εξαιρετικές βαθμολογίες (4-4,5 αστέρια και έως και 91/100 βαθμούς). Όχι μόνο έπεσε μέσα στα γούστα μας, σύμφωνα και με αυτό που ζητήσαμε, αλλά στο εστιατόριο αυτό πληρώσαμε για το εν λόγω κρασί πολύ λιγότερα απ’ όσα θα δίναμε σε ένα ξένο e-shop για να το αποκτήσουμε (ίδιες εισαγωγές γαρ, σωστή διαχείριση στοκ κ.λπ.). Τι άλλο να ζητήσει λοιπόν ένας οινόφιλος;
Κατά τα λοιπά, το Paleo, που χαίρει και πολύ καλού σέρβις, εκτός από τα χέρια του Γιάννη Καϋμενάκη και λόγω της έμπειρης και γλυκιάς Αλεξάνδρας, βρίσκεται σε μία θετικά γραφική, μάλλον «παλαιική» και από το απόγευμα και μετά ήσυχη οδό της περιοχής «Ρετσίνα». Για να το προσεγγίσεις δεν χάνεσαι, ακόμα κι αν δεν είσαι Πειραιώτης. Είναι δε όμορφο, μέσα στην απλότητα της διακόσμησής του και η εικόνα του «φωνάζει» εξ αρχής πως όλα εκεί εστιάζουν στο κρασί. Πώς αλλιώς, αφού με το που μπαίνεις αντικρύζεις «φάτσα κάρτα» τη μεγάλη και επιβλητική διάφανη κλιματιζόμενη κάβα του, στο βάθος του ενιαίου, χωρίς κολόνες χώρου. Εκεί είναι που χώνεται ο Γιάννης Καϋμενάκης, σκαρφαλώνει και ελίσσεται, ψάχνοντας το κρασί που του παράγγειλαν ή που θα προτείνει, δημιουργώντας μια εικόνα που εντείνει τις οινικές προσδοκίες. Ακόμα και τα καθίσματα, καρέκλες που είχαν παλιά τα σχολεία, με σιδερένιο σκελετό και ξύλινη βάση – πλάτη, αναγράφουν τοπωνύμια (προελεύσεις) στο πίσω μέρος της πλάτης τους, εγκλιματισμένα στο χώρο και το θέμα του. Παρότι μάλιστα δεν προδιαθέτουν θετικά ως προς την άνεση που θα προσφέρουν, είναι ψαγμένες για να είναι αναπαυτικές (και όντως είναι). Εκτός απ’ όλ’ αυτά, η επίσης θεματικά μινιμαλιστική διακόσμηση βασίζεται στα άδεια μπουκάλια «μεγάλων» έως και «μυθικών», κρασιών (αλλά όχι μόνο) που κάπως, κάπου, κάποτε, δοκιμάστηκαν και σημάδεψαν ποικιλοτρόπως την οινική πορεία του Γιάννη Καϋμενάκη. Πλήθος τέτοιων φιαλών κοσμεί αριστερά και δεξιά τους 70 πόντων τοίχους, που θα κρατούν μάλλον το κτήριο δροσερό ακόμα και σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες. Σε αυτό θα βοηθά πιθανώς και το πολύ ψηλό ταβάνι του μάλλον μεσαίου μεγέθους χώρου, που είναι ουσιαστικά μία όμορφη ξύλινη σκεπή. Εναπομείνασα, αν και ανακαινισμένη, του παλαιού, βιομηχανικού και χρηστικού κτηρίου που στεγάζει το Paleo, η ομορφιά της πρόσοψης του οποίου έχει επίσης διατηρηθεί, ως σύνδεση με την ιστορία. Αν και το Paleo αναμένεται να γράψει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στην οινική εστίαση.

Paleo: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ: 210 412 5204