Γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ΠρωτοχρονιάςΑπό τις 4  Δεκεμβρίου οι εορταστικές προτάσεις, τα Χριστουγεννιάτικα μενού, τα Parties, τα γιορτινά Christmas live και τα μεγάλα galla Christmas Dinner!!! Συναρπαστικές προτάσεις και ιδέες για τα καλύτερα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς.
Μάθετε τα πάντα για τα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ...στο γευστικότερο οδηγό της Ελλάδας.
Eνημερωθείτε για τα εορταστικά μενού των εστιατορίων, το κόστος, τα parties, κλείστε τραπέζι and Let`s Celebrate!!!
Φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και περιπλανηθείτε σε ένα γιορτινό ταξίδι με αφετηρία τα καλύτερα εστιατόρια και σταθμό τα καλύτερα ξενοδοχεία... για τα πιο γιορτινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 

christmas cardΑν έχεις εστιατόριο, στείλε μας το μενού  ή τις εορταστικές προτάσεις.

Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2023

26-11-2023

ΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡ 2023

«Η αέρινη ζωηράδα των φυσαλίδων και η ζεστασιά της γλυκύτητας σε μία έκθεση»

Περισσότερα
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

17-11-2023

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ 2023

Οι πιο ακριβές τανίνες στο ποτήρι σας

Περισσότερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11/2023

10-11-2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 50 GREAT GREEK WINES | 2023

23-10-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 50 GREAT GREEK WINES | 2023

Η πολυαναμενόμενη λίστα 50 Great Greek Wines - The List | 2023 ανακοινώθηκε με απόλυτη επιτυχία...

Περισσότερα
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BRUNCH ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

18-10-2023

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BRUNCH ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!

Ενδώστε σε ένα μεσογειακό αριστούργημα κάθε κυριακή στο Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel...

Περισσότερα
GALLERIE CAFE ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ APERITIVO

09-10-2023

GALLERIE CAFE ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ APERITIVO

Aperitivo Menu, από τις 17:00 έως τις 20:00

Περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ | NEW ENTRY

Prev Next
ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκλεπτυσμένα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα  μοσχάτου (ροζ τριαντάφυλλα) μαζί με ...

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ  | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ | ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Εκπλήσσσει με τη φινέτσα & τη  διάρκεια επίγευσης!

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ANHYDROUS 2021 ΡΟΖΕ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκρηκτικό με αίσθηση φρεσκάδας & φρουτώδους επίγευσης!

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

ROSE DE XΙΝΟΜΑVRΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

εκφραστικό, γεμάτο, με αρώματα μαρμελάδας, φράουλας καραμέλας και τομάτας

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

BARBATUS 2014 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

αρωματική μύτη, έντονες, στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση!

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

από την Γεωργία Μπαμπαράκου- All-Rstaurants.gr

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

QUICHE CRAB | ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

από τον Θεόδωρο Τζανή, Chef at Hinds Head, London 1*...

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

από τον Executive Chef Παναγιώτη Μπουρτσουκλή | Nymfasia Resort |...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Πολίτικη βασιλόπιτα (τσουρέκι)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΒορΟινές γευσιγνωσίες στα εστιατόρια

Το ταξίδι για «Τα ΒορΟινά» της Αθήνας ξεκινά όμως από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες της πόλης, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλη τη διάρκεια του οινικού δεκαημέρου που προηγείται της κύριας εκδήλωσης.

 

ΒορΟινες Νυχτες στο Heteroclito
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στο μικρό αλλά ατμοσφαιρικό Heteroclito με την όμορφη τζαμαρία και την εξαιρετική μουσική θα δοκιμάσετε κρασιά από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα συνοδεία ντόπιων γευστικότατων προϊόντων. Επιλογές σε ποτήρι από αφρώδη, λευκά, ροζέ, ερυθρά και επιδόρπια κρασιά, με έμφαση σε γηγενείς και σπάνιες ποικιλίες και εξαιρετικά, καλοδιαλεγμένα πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που αλλάζουν συνεχώς.

 

ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ-PUNK BISTROT & TO KTHMA ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΟΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το Θείο Τραγί, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας, με το ιδιαίτερο στυλ του γιορτάζει τα ΒορΟινά και ετοιμάζει για την Μαλαγουζιά και το Magnus Baccata του Κτήματος Πόρτο Καρράς ένα ασυνήθιστο και απολαυστικό μενού 3 πιάτων! Για την Βοροινή εβδομάδα επιλέγει και τη Magnum φιάλη του πολυβραβευμένου Chateau 2006 για πρόταση σε ποτήρι

ΒορΟινα Flights @ Vintage
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

To Vintage υποδέχεται τους οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» έχοντας ετοιμάσει μια σειρά από βορειοελλαδίτικα flights. Για ένα δεκαήμερο οι οινόφιλοι της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν επιλεγμένα κρασιά παραγωγών με κοινά στοιχεία, να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να ξεχωρίσουν τα αγαπημένα τους και να τα απολαύσουν μαζί με τα εξαιρετικά συνοδευτικά τους σε έναν από τους ωραιότερους χώρους για κρασί στο κέντρο της Αθήνας.

ΤO MAINSTREAM SILVER CASA ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Στο αναμφισβήτητα ωραιότερο σημείο της Βουλιαγμένης απολαμβάνουμε στον hot χώρο του Silver Casa τις εξαιρετικές προτάσεις μεσογειακής κουζίνας. Ιδανικοί συνοδοί η φημισμένη Μαλαγουζιά του Κτήματος και το ιδιαίτερο ερυθρό Magnus Baccata. Tα απολαμβάνουμε σε ποτήρι ή φιάλη με προνομιακές τιμές.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ FABRICA DE VINO
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το Fabrica de Vino αγαπάει το κρασί και καλωσορίζει τα ΒΟΡΟΙΝΑ με το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Στον όμορφο, βιομηχανικής διακόσμησης χώρο του, με την γνωστή παρεïστικη του ατμόσφαιρα, είναι στημένο ένα σκηνικό αυστηρά οινολογικό. Πρωταγωνιστές επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος.

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΣΤΟ 8 LE BISTRO
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2015

Στο νέο wine bar που άνοιξε στην Ηλιούπολη το βορειοελλαδίτικο κρασί και η μουσική jazz έχουν τον πρώτο λόγο! Κατά τη διάρκεια της «ΒορΟινής» εβδομάδας στο 8 Le Bistro θα δοκιμάσετε πολλές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας σε ποτήρι, έτσι ώστε να (ξανα)ανακαλύψετε τα αγαπημένα σας κρασιά και να γνωρίσετε νέους παραγωγούς.


Ξινομαυρο In Love @ Kiki de Gréce
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα με τη μοναδική ιδιοσυγκρασία ψάχνει το γαστρονομικό του ταίρι. Η Kiki de Gréce αναλαμβάνει το ταίριασμα προτείνοντας γευστικούς συνδυασμούς Ξινόμαυρου τόσο στη μοντέρνα όσο και την παραδοσιακή του έκδοση, με πιάτα και μεζέδες που βασίζονται σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.

Queen Μαλαγουζια @ Kiki de Gréce
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αφιέρωμα στη χαρισματική ποικιλία που έχει διαπρέψει στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Για δέκα μέρες, στην Kiki de Gréce, το wine bistrot στον μικρό νεοκλασικό πεζόδρομο του κέντρου, μπορείτε να γευθείτε και να συγκρίνετε επιλεγμένες VOROINES Μαλαγουζιές, κάθε μία με ξεχωριστή προσωπικότητα.


ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΟ SALE BIANCO DA SALVATORE
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το ιταλικό ύφος του Sale Bianco συνδυάζεται άψογα με το Βοροινό ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ! Σε ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, η εξαιρετική κουζίνα του Σαλβατόρε Αντολίνα παντρεύεται ιδανικά με τα αγαπημένα κρασιά του Κτήματος. Την τιμητική τους έχουν η εξαιρετική Μαλαγουζιά 2014 και το βελούδινο ερυθρό Magnus Baccata 2011.


Το Holy Chicken στον αστερισμο των ΒορΟινων
Καθημερινά, από Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στο χαρούμενο, πολύχρωμο και μοντέρνο χώρο του Holy Chicken θα δοκιμάσουμε κοτόπουλο όπως δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Απολαυστικό, με τέλεια συνοδευτικά και μαρινάδες, κάθε πιάτο – όπως και ο χώρος – «φωνάζει» κοτόπουλο αλλά όχι με την βαρετή εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας. Ειδικά την εβδομάδα των ΒορΟινών ζητήστε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ με κρασί που έχουν ετοιμάσει οι mixologists καθώς και επιλεγμένες βορειοελλαδίτικες ετικέτες σε ποτήρι.


Στα χναρια της αρκουδας με το Κτημα Αβερωφ
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ακολουθήστε τα χνάρια της αρκούδας και γνωρίστε σε ποτήρι το λευκό Κτήμα Αβέρωφ Traminer και το ερυθρό Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon, από τα αμπελοτόπια Γινιέτς στις Πλαγιές της Πίνδου.


ΒΡΑΔΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ART BAR POEMS & CRIMES
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Βραδιά οινογνωσίας με ένα όμορφο, αρωματικό ταξίδι στους αμπελώνες της Ηπείρου και συνοδό τον οινολόγο Παναγιώτη Κορνιώτη. Θα παρουσιαστούν τα οινοποιεία και τα κρασιά της περιοχής Ζοίνος, Κτήμα Γκλίναβος και Κατώγι Αβέρωφ.

ΒΟΡΟΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ OINOSCENT
Καθημερινά, από Δευτέρα 26 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Γνωρίστε τα αρώματα των κρασιών της Βόρειας Ελλάδας και εξερευνήστε τον ΒΟΡορεινό αμπελώνα μέσα από την εμπλουτισμένη – ειδικά για τα ΒορΟινά – λίστα του Oinoscent. Κάθε ημέρα θα ανοίγονται παλαιωμένοι οίνοι παραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και θα έχετε την ευκαιρία να τους απολαύσετε συνοδεία γευστικών πιάτων και μεζέδων.


ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΒΟΡΟΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ WINE BAR-BISTROT “CAVA VEGERA” ME TO ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

To Κτήμα Πόρτο Καρράς επιλέγει το νέο wine Bar – Bistrot της γνωστής Cava Vegera για ένα οινικό ταξίδι για μυημένους! Στον βιομηχανικής αισθητικής χώρο του θα δοκιμάσουμε με ένα, ειδικά για την περίσταση, διαμορφωμένο menu 4 πιάτων κάποιες από τις πιο εμβληματικές και δυσεύρετες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα: Chateau 1993, Chateau 2001, Chateau Magnum 2006 και Syrah 1999.


ΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ @ OINOSCENT
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τη διαδρομή του κρασιού της Ηπείρου και εξερευνήστε την μέσα από τα αρώματα και τη γεύση των κρασιών των οινοποιείων Ζοίνος, Κατώγι Αβέρωφ και Κτήμα Γκλίναβος. Μέσα από την ολοκληρωμένη αυτή γευστική δοκιμή θα καταλάβετε τον πλούτο της γης της περιοχής και των αμπελώνων της. Τα κρασιά θα συνοδεύονται από τυριά της περιοχής του Μετσόβου.


Το Κτημα Κυρ Γιαννη στο City Bar
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τα αρώματα της Νάουσας και του Αμύνταιου μέσα από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη: Κρασιά με χαρακτήρα που αντικατοπτρίζουν την οινική παράδοση αλλά και την νέα εποχή. Μια βραδιά όπου οι γεύσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο παρέα με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς.


Το Κτημα Γκλιναβος στην Cava Vegera
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τα αρώματα της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας μέσα από τα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος. Σπάνιες ποικιλίες, ξεχασμένες από τον καιρό αναβιώνουν, δίνοντας κρασιά με χαρακτήρα που αντικατοπτρίζουν την οινική παράδοση. Μια βραδιά όπου οι γεύσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όπου το κρασί με τα εξαιρετικά συνοδευτικά του δένουν αρμονικά.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ @ F+W: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ VS ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μια μεγάλη «αναμέτρηση» ανάμεσα στις ελληνικές ποικιλίες και τις διεθνείς θα φέρει αντιμέτωπα το Pinot Noir με το Βλάχικο, το Cabernet Sauvignon με το Ξινόμαυρο, το Chardonnay με τη Ντεμπίνα… Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση που θα συνδυάσει τις επιλογές του sommelier Γιάννη Μακρή, με ετικέτες επτά διαφορετικών παραγωγών που συμμετέχουν στα ΒορΟινά, με το μενού που έχει ετοιμάσει ο Γάλλος σεφ Ολιβιέ Καμπανά. Νικητές, όσοι προλάβουν να κάνουν κράτηση έγκαιρα!


SYRAH DAY @ SIP BAR
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωμα στην αγαπημένη ποικιλία που καλλιεργείται από την κοιλάδα του Ρήνου έως την Καλιφόρνια και από εκεί έως τα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας! Αρωματική και τραγανή, πιπεράτη και απολαυστική, δίνει ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά ερυθρά κρασιά της Βόρειας Ελλάδας. Δοκιμάστε την ΒορΟινή επιλογή που έκανε το Sip Wine Bar αποκλειστικά για τους καλεσμένους του και χαλαρώστε στον φιλόξενο χώρο του.

ΒΟΡΟΙΝΟΙ & ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΙ ΣΤΟ VEIN CHEESE & WINE
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι επιδόρπιοι οίνοι έχουν την τιμητική τους στο Vein με μια γευστική διαδρομή στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπου παράγονται ορισμένοι από τους πιο φίνους οίνους αυτής της κατηγορίας. Τα συνοδευτικά – o γλυκός θησαυρός του Le Votre Piree, οι σοκολατένιες δημιουργίες, πολλές από αυτές με περίεργα υλικά, φρούτα, μπαχαρικά, λαχανικά, από τους μάστερ του le Votre Piree θα απογειώσουν την γευστική εμπειρία.


VOROINA SPARKLING APERITIVO @ Kiki de Gréce
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το καθιερωμένο aperitivo της Τετάρτης στην Kiki de Gréce, το wine bistrot στον νεοκλασικό μικρό πεζόδρομο του κέντρου, ταξιδεύει στο Βορρά και φέρνει πέντε αφρώδεις οίνους από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα με ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και πολλές απολαυστικές φυσαλίδες. Δοκιμάστε τους και γεμίστε το πιάτο σας από το μπουφέ της Kiki, με μεζεδάκια που βασίζονται σε εκλεκτές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.


Τα ΒορΟινα συναντουν την Cookoovaya
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η σοφή κουζίνα της Cookoovaya συναντά τα ΒορΟινά σε ένα ειδικό μενού που θα έχει την «συντροφιά» επιλεγμένων κρασιών από οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας.


ΜΟΝΟ… ΒΟΡΟΙΝΟΙ ΟΙΝΟΙ
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα ΒορΟινά γιορτάζουν … mono με βορειοελλαδίτικους οίνους στο εστιατόριο mono. Το εστιατόριο mono υποδέχεται τα ΒορΟινά στην Αθήνα και έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού πέντε πιάτων, κάθε ένα από τα οποία θα συνοδεύσει ένα διαφορετικό κρασί από τους οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν στα ΒορΟινά.


ΒΟΡΟΙΝΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ VEIN CHEESE & WINE
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μια μικρή περιήγηση στα ΒορΟινά αποστάγματα έχει ετοιμάσει η ομάδα του Vein από τους παραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Κάθε απόσταγμα συνοδεύεται από λαχταριστά tapas που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις μοναδικές γεύσεις.


Το Κατωγι Αβερωφ στην Cava Vegera
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γνωρίστε τα αρώματα των κρασιών του οινοποιείου Κατώγι – Αβέρωφ σε μια βραδιά που θα μας μεταφέρει στους ορεινούς αμπελώνες του. Κρασιά με χαρακτήρα, γεύσεις ταιριαστές και μια ημέρα αφιερωμένη στα ΒορΟινά και ένα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση!

Λευκο – Κοκκινο στο City Bar
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έξι παραγωγοί της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» επιλέγουν και προτείνουν οι ίδιοι τα κρασιά τους, από ένα λευκό και ένα ερυθρό. Κάθε ζευγάρι έχει τον κατάλληλο «συνοδό» – το πιάτο με τα ιδανικά συνοδευτικά.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ PARADISO
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ένα ξεχωριστό μενού με πλούσια αρώματα τρούφας συνδυασμένο με επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Κυρ Γιάννη. Μια βραδιά όπου οι γεύσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όπου το κρασί με το φαγητό δένουν αρμονικά.


Ορεινα Αρωματα απο το Κτημα Αβερωφ
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το Κατώγι Αβέρωφ επιλέγει αμπελώνες στην περιοχή της Νάουσας και οινοποιεί δύο ξεχωριστά ξινόμαυρα, το Αβέρωφ Ροζέ και το Ξινόμαυρο Αβέρωφ. Απολαύστε τα και τα δύο σε ποτήρι.


Wine O’ Clock στο P.area all day bar…παρεα με το Οινοποιειο Στελιος Κεχρης
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής και το ολοκαίνουριο P.area all day bar στο Κολωνάκι σας προσκαλούν σε μια βραδιά γευσιγνωσίας με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και πρωταγωνιστές τέσσερα εξαιρετικά χαρμάνια γηγενών και διεθνών ποικιλιών. Συμμετέχουν τα κρασιά του οινοποιείου Γένεσις λευκό (sauvignon blanc-ροδίτης), Γένεσις ερυθρό (merlot-ξινόμαυρο), Τέταρτη Διάσταση λευκό (ασύρτικο-sauvignon blanc), Τέταρτη Διάσταση ερυθρό (ξινόμαυρο-merlot-cabernet sauvignon).


MERLOT DAY @ SIP BAR
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωμα στην ταλαντούχα ερυθρή ποικιλία merlot που δίνει στα κρασιά απαλότητα και στρογγυλάδα. Μια μπορντωλέζικη ποικιλία που έχει βρει εύφορο έδαφος στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας και χρησιμοποιείται σε πολλά από τα ερυθρά blends των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στα ΒορΟινά. Δοκιμάστε την ΒορΟινή επιλογή που έκανε το Sip Wine Bar αποκλειστικά για τους καλεσμένους του!