Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ | DAL PROFESSORE

dimitrokalis4

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟ ALL-RESTAURANTS.GR

Ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης γεννήθηκε στη Νάξο.

Σπούδασε φιλολογία στην Ιταλία κι εκεί λάτρεψε την Ιταλική κουζίνα. Η ιταλική κουλτούρα και οι γεύσεις της τον γοήτευσαν. Περιηγήθηκε σε διάφορα χωριά της Ιταλίας και ήρθε σε επαφή με μαμάδες και γιαγιαδες μαγείρισσες που του αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας τους. Άρχισε τότε να μαγειρεύει για τον εαυτό του και τους φίλους του προσπαθώντας να μυηθεί όλο και περισσότερο στον κόσμο του ιταλικού γαστρονομικού πολιτισμού. Επέστρεψε στην Ελλάδα, άνοιξε φροντιστήριο στην Κηφισιά αλλά μέσα του το μικρόβιο της μαγειρικής τέχνης δεν τον άφηνε σε ησυχία. Έτσι αποφάσισε να φύγει για να παρακολουθήσει εντατικά προγράμματα μαγειρικής στο Μιλάνο.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα το όνειρο της ζωής του έγινε πραγματικότητα. Άνοιξε την τρατορία Dal Professore στο Μαρούσι που γρήγορα απέκτησε φανατικούς πελάτες. Οι διακρίσεις για τις υπέροχες αυθεντικές συνταγές του δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα ενώ βρίσκεται προσκεκλημένος σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής. Το 2017 είναι ο chef που μαγειρεύει στην εκπομπή «ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ» στο κανάλι Ε.

Το 2020 το εστιατόριο του μεταφέρεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά με εξαιρετικό κήπο και όπως πάντα ανεπανάληπτες γεύσεις.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
Patron Chef
https://www.facebook.com/Professore.gr
 https://www.dalprofessore.gr/