Εκτύπωση

ΜΠΙΛΙΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΠΙΛΙΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΠΙΛΙΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ | Culinary Jury | World Assosation of Chefs Society | APHRODITE RESTAURANT ΣΑΜΟΣ

bilibas p

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟ ALL-RESTAURANTS.GR

Ο Ευάγγελος Μπιλιμπάς γεννήθηκε στο Βαθύ της Σάμου το 1968. Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς πρώτα αρώματα και γεύσεις ήρθαν από τη γιαγιά του Στέλλα ενώ τα πρώτα μαθήματα και τεχνικές από τη μητέρα του Βάσω. Οι παραδοσιακές συνταγές της Σάμου, τα ντόπια προϊόντα τα ψάρια και τα θαλασσινά ήταν σημαντικός καταλύτης στη σχέση του με τη μαγειρική.

Σπούδασε στη ΣΤΕ Αναβύσσου και σε δημόσιο ΙΕΚ. Έχει κάνει οικονομικά και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε αναγνωρισμένες σχολές (  École Ducasse – Paris Studio , FONDATION PAUL BOCUSE, Le Cordon Bleu Paris)

Το 1992 ανοίγει τα φτερά του δημιουργώντας το δικό του εστιατόριο στο Πυθαγόρειο της Σάμου το με σκοπό την ανάδειξη και εξέλιξη παλιών ξεχασμένων παραδοσιακών συνταγών
Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν τιμήσει με την επίσκεψη τους στο «Aphrodite Garden Restaurant» και έχει δημιουργήσει γεύσεις για πολλούς διάσημους από τον χώρο της τέχνης ,της πολίτικης και οικονομικής ζωής. Μερικοί απ’ αυτούς ο Α.Παπανδρεου, Κ. Μητσοτακης, George Buss, ο σεΐχης του Κατάρ , ο Βασιλιάς του Βελγιου, Rod Stewart, Johnny Depp, Alain Lefevre, ,Γ. Λατσης, Μ. Θεοδωρακης Σ. Κοκκαλης,Γ. Δασκαλακη, Λ. Λαζοπουλος, Γ. Μαρινος, Σ. Μεταξας, Κ. Μαρκουλακης, Φ. Δαρρα .κ.α.

Αγαπημένη του κουζίνα είναι η γαλλική και η ελληνική παραδοσιακή. Του αρέσει να συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες τεχνικές, δεν παύει όμως να εκπαιδεύετε και να ασχολείται και με άλλες εθνικές κουζίνες.
Με το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου οργανισμού «GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB» τιμήθηκε –για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- ένας Σαμιώτης chef, ο Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Το «Certification of Value & Quality_Gold Medal 2021» αποτελεί έναν τίτλο τιμής για εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν ξεχωρίσει για την αξία τους και τη συνεισφορά τους στην ελληνική γαστρονομία


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΙΛΙΜΠΑΣ
Executive Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Aphrodite Garden Restaurant στη Σάμο
Culinary Jury | World Assosation of Chefs Society
Former Chef, Instructor | Athens 2004 Olympic Games Organizing Committee
Former chef | L'Abreuvoir | InterContinental Hotels & Resorts
 http://www.aphrodite-restaurant.gr 
https://www.facebook.com/Aphrodite-Garden-Restaurant-100484050402