Εκτύπωση

GOLD SELECTION ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία RED WINES

Matching Awarded WINES GOLD SELECTION ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

...από ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΟΥ

GOLD SELECTION ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ | 100% ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ | Ερυθρός Ξηρός Οίνος | Π.Ο.Π. ΝΑΟΥΣΑ
Η διαλογή ξεκινάει από το αμπέλι και ολοκληρώνεται στην ταινία διαλογής πριν την μεταφορά των σταφυλιών στις δεξαμενές. Ακολουθείται περίοδος προζυμωτικής εκχύλισης και συνεχίζει με θερμοκρασίες ζύμωσης 18 – 22οC. Η εκχύλιση και η αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες και στην συνέχεια ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμανση: 18 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 300lt. Αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 18 μήνες.

Βραβεία 2020

Bronze Medal, Decanter World Wine Awards, London 2020

Παραγγελίες σε  κάβες και wine-eshop

Wine Matches #matcharoume
Μύτη πλούσια, μεστή αρωμάτων, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες πιπεριού και ντομάτας. Στόμα γεμάτο, εκφραστικό με την σπιρτάδα των τανινών που μαρτυρούν την καταγωγή του ως τυπικό Ξινόμαυρο. Παρουσιάζει μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης. Ένα ιδανικό ταίρι στα πλούσια πιάτα που έχουν βάση το κυνήγι και το μοσχάρι.

Μπορείτε να το απολαύσετε με την ΤΑΡΤΑ ΦΛΑΜΠΕ από το εστιατόριο TARTARE  που υπάρχει στα Best Food of Restaurants. Το κρασί Gold Selection, ένα από τα δύο κρασιά «ΠΟΠ Νάουσα» του Κτήματος Χρυσοχόου, περνά μακρά παλαίωση σε βαρέλι και φιάλη, η οποία το καθιστά πολύπλοκο και εύρωστο. Έτσι θέλει και τα φαγητά πλάι του και έτσι είναι η τάρτα αυτή, κυρίως λόγω των γαλλικών, έντονων τυριών της, με σύνθετη και πλούσια γεύση. Η θητεία του κρασιού στο βαρέλι τού προσθέτει καπνιστό χαρακτήρα που θα ταιριάξει με το καπνιστό μπέικον. Η δε γλυκύτητα των κρεμμυδιών είναι ό,τι πρέπει για αντιστάθμισμα στις στιβαρές τανίνες του ξινόμαυρου. Ταίριασμα, λοιπόν, απ’ την καλή, την αρμονία, αλλά και την… «ανάποδη», την αντίθεση, ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι και… θα μείνουν.

tartarte tarte flambe