Εκτύπωση

OENOPS ΒΙΔΙΑΝΟ 2018 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία WHITE WINES

OENOPS ΒΙΔΙΑΝΟ 2018 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ένα φινετσάτο Βιδιανό από την Κρήτη

OENOPS ΒΙΔΙΑΝΟ 2018 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση : 100% Βιδιανό
Οινοποίηση:  Το Βιδιανό προέρχεται από ορεινά αμπελοτόπια του Ηρακλείου. Σε αυτή την περιοχή της Κρήτης  ο οινοποιός Νίκος Καρατζάς   οινοποιεί σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια το Βιδιανό, ενώ Ζυμώνει με τις δικές του ζύμες παραμένοντας στις  οινολάσπες για 10 μήνες.  Πρόκειται για ένα κομψό Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα τη φινέτσα της ποικιλίας.

Χαρακτηριστικά
Το χρυσοπράσινο χρώμα του και τα αρώματα ροδάκινου, αγριολούλουδων και φύλλων λεμονιάς ξεπροβάλλουν διακριτικά.

Ευγενική λιπαρότητα από τον άψογο συνδυασμό οξύτητας και αλκοόλης, πλούσιο και αρωματικά πληθωρικό.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Βραβεία 2020

Gold Medal, Decanter World Wine Awards, London 2020

Παραγγελίες σε  κάβες και wine-eshop

Wine Matches #matcharoume

Ένα ιδανικό ταίρι με

  • ψητά λαχανικά,
  • γαρίδες στη σχάρα,
  • τηγανιτά ψάρια

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κριθαρότο με γαρίδες από το εστιατόριο ΑΔΟΛΟ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια  μοντέρνας ψαροφαφίας στην Ελλάδα.
Η κουζίνα του Άδολο είναι καθάρια. Ξεκάθαρα και τα υλικά αυτού του κριθαρότου, που μελώνει πλάι στις κρουστές, σωστά μαγειρεμένες γαρίδες, αναδεικνύοντάς τις ως εξαιρετική πρώτη ύλη, όπως αυτές που ξέρει να διαλέγει η ομάδα του Voulgarakis Group για τα εστιατόριά της. Ένα ανάλογα καθάριο κρασί, προϊόν ήπιας οινοποίησης Oenops, από βιδιανό 2018 των ορεινών τόπων τους Ηρακλείου Κρήτης, αντιτάσσει ποιητικά την ορυκτότητά του στο γήινο ζυμαρικό και το συνδυασμό οξύτητας – λιπαρότητας στο εκλεκτό φρούτο της θάλασσας που ονομάζουμε γαρίδα.

adolokritharoto