Εκτύπωση

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία WHITE WINES

Matching Awarded WINE ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΟ ΥΨΗ 2019

Ένα γεμάτο κρασί από δύο αυτόχθονες ποικιλίες

ΔΙΑΛΟΓΟΣ | ΔΥΟ ΥΨΗ 2019 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση : Κυδωνίτσα , Ασύρτικο
Περιοχή:Ηλεία

Το κτήμα  αρχικά ανήκε στον Χρήστου Κόκκαλη και έχει περάσει πλέον στους  Γεροβασιλείου - Τσακτσαρλή του κτήματος  Βιβλία Χώρα. Το κτήμα Δύο Ύψη  πήρε το όνομά του από την ιδιαίτερη τοπογραφία που βρίσκεται το αμπελοτόπι μεταξύ δύο αντικριστών πλαγιών στην Ηλεία.

Χαρακτηριστικά
Ο "Διάλογος " είναι ένα γεμάτο κρασί,  από δύο αυτόχθονες ποικιλίες σε ένα χαρμάνι που παντρεύεται η τραγανή οξύτητα και η ζωηράδα του Ασύρτικου, με τον αρωματικό χαρακτήρα και τη φινέτσα της Κυδωνίτσας. Τυχαίο που έχει αποσπάσει Χρυσό μετάλλιο από Decanter; Καθόλου.

Βραβεία 2020

Gold Medal, Decanter World Wine Awards, London 2020

Παραγγελίες σε  κάβες και wine-eshop

ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΡΑΣΙ & ΦΑΓΗΤΟ

Wine Matches #matcharoume

  • ζυμαρικά με θαλασσινά
  • ριζότο με μανιτάρια

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Σουπιά | γιαχνερά χόρτα, αγριομάραθος από το εστιατόριο Βασίλαινας.
Πόσο πια αρωματικό να είναι ένα πιάτο για να ταιριάξει με ένα κρασί από τη γεμάτη φινέτσα ευωδιά της ποικιλίας κυδωνίτσα; Όσο αυτό του κλασικού εστιατορίου – εγγύηση Βασίλαινας, με γιαχνερά χόρτα και αγριομάραθο. Πόσο πρέπει να το γλυκάνει η «λιωμένη» σουπιά, ώστε η οξύτητα του ασύρτικου να εξισορροπηθεί;
Ακριβώς όσο συμβαίνει στο συνδυασμό του κρασιού Διάλογος 2019 (Κτήμα Δύο Ύψη). Έτσι ώστε ο… διάλογος κρασιού και φαγητού να καταλήξει σε συμφωνία ανάλογης αισθητικής με την Ενάτη του Μπετόβεν: Ωδή στη Χαρά!